RE: Најубави имиња (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Во очекување на детето >> Имиња

Порака

petra27 -> RE: Најубави имиња (2.1.2014 23:03:40)

Bidejki se masko i zensko veke pocnavme da razmisluvame za iminja....za zenskoto sega za sega imame dve iminja...Bisera il Karina...a za madko seuste nemame ideja...sinceno ni se vika Stefan...ke vudime imame vreme

JasminaAngela -> RE: Најубави имиња (7.1.2014 18:58:00)

Zdr.I nie sme vo dilema za naseto bebence kako da se vika ne znaeme sto e ama samo nekolku maski iminja immame odbrano Ivan Georgij i Gorjan a nasata malla dzverka se vika Angela pls pomos. Sto ako e zensko i ova bebe a nemame ime? Koe e najdobro od maskite iminja ?

deluxe -> RE: Најубави имиња (9.1.2014 14:29:42)

JasminaAngela од машките имиња Иван ми е така најубаво,додека од женските имиња има само едно кое јас го посакував за мојата ќерка,но неуспеав,мм победи[sm=jezicek.gif] СОФИЈА ,е тоа ми е многу грациозно име[sm=smiley1.gif]

Bethany -> RE: Најубави имиња (9.1.2014 17:50:18)

Софија и мене ми е убаво име, и има убаво значење: Мудрост.
Другите женски убави ми се Јована, Миа, Антонија..

ЈасминаАнгела, од понудениве машки и јас би избрала Иван.
Лично мене од машкиве имиња ми се убави Кристијан, Сергеј и Јован (ово последно бидејќи добро иде уз името на моето синче:))

Mimi33 -> RE: Најубави имиња (12.1.2014 13:45:03)

Моето бебувче се вика Миа.....одамна го посакував и конечно...добро е што и кумовите се согласија хехехехе

@bebe -> RE: Најубави имиња (17.1.2014 22:33:51)

ne mozam da se odlucam megu TEONA I IVA, malku pomos[sm=smiley17.gif]

Bethany -> RE: Најубави имиња (17.1.2014 22:37:23)

Јас гласам за Ива! Многу убаво име, кратко ама слатко [sm=smiley1.gif]

Stefanija Stefi -> RE: Најубави имиња (18.1.2014 14:12:35)

Најубаво женско име за мене е МИЛА...
Што мислите?

Stefanija Stefi -> RE: Најубави имиња (18.1.2014 15:22:14)

А за машко, не знам...мм нека одбери [sm=smiley36.gif]
Инаку ние сеуште не знаеме што ќе си имаме...само здраво и живо да е [sm=jezicek.gif]

Defne90 RR -> RE: Најубави имиња (19.1.2014 0:11:57)

Samo zdravo i zivo toa e najbitno Stefi.Mene licno najubavi maski iminja mi se Damjan i Mihail,no imas pravo mazite se onie sto si gi odbiraat imencata za sinovite.Obicno kaj nas si go dobivaat imeto od svojot dedo tatkoto na mazot.

JasminaAngela -> RE: Најубави имиња (30.1.2014 20:49:36)

Jas glasam za Iva

bebpce -> RE: Најубави имиња (28.3.2014 14:47:32)

Еве и ние одбравме име...имавме еден список со десетина женски имиња...од кои го одбравме НЕВЕНА!

Stefanija Stefi -> RE: Најубави имиња (1.5.2014 12:36:42)

бепче, убаво име сте одбрале за малечкото [sm=smiley1.gif] сигурно ќе биде убава како името [sm=smiley1.gif] јас иначе носам девојче и ете ќе се вика Мила [sm=smiley36.gif]

miss_sunshine -> RE: Најубави имиња (15.5.2014 15:27:14)

Отсекогаш сум велела дека ако имам [sm=modricrtici.gif] ќе се вика Марко и сега сите планови отидоа во вода затоа што ќе имаме [sm=modricrtici.gif] а мажот ми се вика Марко [sm=smiley13.gif]. Никако неможам да се одлучам за друго име за бебчето

princessa -> RE: Најубави имиња (15.5.2014 16:14:51)

Uff i mene mi e strasno uzasno tesko za masko ime, nema mnogu izbor. Ubavi mi se Aleksandar, Vladimir mozebi i Igor.
Ako imam nekogas uste edno devojce (posle 4-5 godini) bi ja krstila ili Anja ili Lena.

Melanija RR -> RE: Најубави имиња (15.5.2014 23:04:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miss_sunshine

Отсекогаш сум велела дека ако имам [sm=modricrtici.gif] ќе се вика Марко и сега сите планови отидоа во вода затоа што ќе имаме [sm=modricrtici.gif] а мажот ми се вика Марко [sm=smiley13.gif].

Речиси исто [sm=smiley36.gif] сакав некогаш ако имам [sm=duda.gif][sm=modricrtici.gif] да се вика така или некое друго имае на буквата М [sm=smiley36.gif] и сега е Михаил

Defne90 RR -> RE: Најубави имиња (16.5.2014 8:20:19)

ако некогаш имам женско дете дефинитивно ќе се вика Лара.А за машки имиња Александар,така и го крстивме второто синче,а исто и мене ми се допаѓа Михаил и Дамјан.Баш се двоумев меѓу тие три имиња ама ете оставив на кумот да одлучи и тој одбра Александар.

nataly86 -> RE: Најубави имиња (16.5.2014 11:13:40)

Еве и ние почнавме да мислиме имиња за нашите [sm=duda.gif][sm=duda.gif] Мислев дека ќе има повеќе расправии но некако за машко име брзо се одлучивме...т.е. го стеснивме изборот на три имиња Андеј, Давор и Дарио...е сега за женско бараме име кое ќе одговара со овие..искрено јас сакам да бидат на иста буква а мм вели дека не морало....

Па ајде ако имате некој предлог кажувајте[sm=smiley36.gif]

Defne90 RR -> RE: Најубави имиња (16.5.2014 11:39:10)

Па да ти кажам право јас кога би имала близнаци не би барала имињата да им се на иста буква и да се поклопуваат.Ама секој со сопствениот вкус,гледам и јас дека некои родители на близнаци преферираат имињата на децата да бидат на иста буква.А некои не,едноставно им ставаат имиња што воопшто не си личат едно на друго.Како и да е ако сакате баш така да ви бидат на иста буква еве еден предлог Дарија.Мене ми е многу убаво тоа име и е така современо и модерно.[sm=smiley1.gif]

princessa -> RE: Најубави имиња (16.5.2014 13:04:48)

na bukvata A ima mnogu ubavi zenski iminja, na primer:
Anja
Ana
Adrijana
Angelina

toa se moite predlozi

LoveableMe RR -> RE: Најубави имиња (16.5.2014 13:07:55)

Еве малку помош:

НEКOИ МАШКИ ИMИЊA ОД МAКЕДОНСКО И ЦРКОВНО ПОТЕКЛО

Аврам, Александар, Алимпиј, Атанас, Ангел, Андон, Андреј, Антим, Антониј, Апостол, Аритон, Арсениј, Атанасиј, Благој(а), Богатин, Богдан, Богослав, Божин, Бојан, Борис, Борјан, Бранко, Василиј, Велјан, Венко, Веселин, Виктор, Владимир, Војдан, Војкан, Гаврил, Георгиј, Герасим, Глигор, Глигориј, Горан, Горјан, Гоце, Григор, Григориј, Гроздан, Давид, Дамјан, Данаил, Дејан, Делјан, Делчо, Димитар, Димитриј, Дојчин, Драган, Душко, Ѓоко, Ѓорѓија, Ѓорче, Ѓурчин, Евгениј, Евтим, Елисиј, Еразмо, Емануел, Емил, Ефтим, Живко, Зафир, Захариј, Здравко, Златан, Златко, Зоран, Ѕвездан, Ѕвонко, Иван, Игнат, Игнатиј, Игор, Илија, Иринеј, Исак, Јаков, Јане, Јоаким, Јован, Јордан, Јосиф, Кирил, Климент, Козма, Константин, Костадин, Крсте, Кузман, Кочо, Лазар, Лазар, Леонид, Лука, Љубен, Љубомир, Љупчо, Македон, Мануел, Марин, Марјан, Марко, Методиј, Мирко, Митре, Михаил, Наум, Неделко, Неофит, Нестор, Никита, Никифор, Никодим, Никола, Огнен, Оливер, Павле, Пантелејмон, Панче, Партениј, Петар, Петко, Пимен, Прокопиј, Размо, Рајко, Ристе, Ромил, Самуил, Силјан, Симон, Славе, Софрониј, Сотир, Спасе, Сребре, Стефан, Стојан, Темелко, Теодор, Теодсиј, Теофан, Теофил, Тихомир, Трајан, Тодор, Трифун, Филип, Христијан, Христо, Цветан, Часлав, Чедомир.

НЕКОИ ЖЕНСКИ ИМИЊА ОД МАКЕДОНСКО И ЦРКОВНО ПОТЕКЛО

Александра, Ана, Анастасија, Ангела, Ангелина, Анѓа, Атанасија, Билјана, Бисера, Бистра, Блага, Благица, Благородна, Благуна, Блаженка, Богдана, Божана, Бојана, Борјана, Борка, Босилка, Бранка, Валентина, Варвара, Василка, Велика, Велјана, Вера, Вероника, Весела, Весна, Виолета, Војданка, Воскресија, Галена, Голубинка, Гордана, Горица, Горјана, Грозда, Дамјана, Даница, Даринка, Дафина, Деница, Деспина, Дивна, Добринка, Домника, Донка, Драгана, Душанка, Ѓурѓа, Ѓурѓица, Ева, Евгенија, Евросина, Екатерина, Елисавета, Ефимија, Елица, Елеонора, Евдокија, Живка, Загорка, Зафирка, Захринка, Здравка, Злата, Зора, Зорица, Зорка, Ѕвезда, Ивана, Иванка, Илинка, Илинденка, Ирина, Искра, Јаворка, Јагода, Јана, Јасна, Јована, Јовка, Јордана, Јорданка, Калина, Каранфилка, Ката, Катерина, Катина, Кита, Климентина, Константина, Косара, Костадинка, Крстана, Лена, Лидија, Лина, Лилјана, Љуба, Љубинка, Љубица, Љупка, Магдалена, Македонка, Макрина, Марија, Марика, Марина, Марта, Матрона, Меглена, Меланија, Милева, Милена, Мирка, Милица, Милка, Мирјана, Нада, Надежда, Наумка, Невенка, Неда, Неделка, Никодина, Николина, Олга, Оливера, Павлинка, Параскева, Пауна, Перса, Пелагија, Петкана, Петра, Петранка, Писана, Рајна, Ракита, Рафаила, Рахела, Рахилка, Ристана, Родна, Роса, Роска, Ружа, Румена, Русалина, Русанка, Сава, Сандра, Сара, Сашка, Светлана, Серафима, Симјанка, Симона, Славенка, Славица, Славка, Слободанка, Снежана, Сончица, Софија, Спасена, Споменка, Сребра, Стамена, Стојанка, Стојмена, Стефанија. Стефанка, Сузана, Спаса, Татјана, Тамара, Темјана, Теодора. Теодосија, Теофилка, Тодорка, Трајанка, Трена, Трендафилка, Убавка, Филимена, Флоринка, Фросина, Цвета, Цара, Христина.

Извор: Преминпортал

nataly86 -> RE: Најубави имиња (16.5.2014 14:44:38)

Ете ми помош од мојте РР....Благодарам на сите имаме време а еве и предлози за размислување...

Ве [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Felly RR -> RE: Најубави имиња (16.5.2014 15:49:09)

Андреј - Андреа
Дарио - Дарија
Мене и двете комбинации ептен ми се допаѓаат.

miss_sunshine -> RE: Најубави имиња (26.5.2014 22:16:57)

Ние веќе измисливме неколку [sm=modricrtici.gif] имиња, уште да се одлучиме кое од нив Данаил, Милан и Миљан. Штета што морав да се откажам од Марко [sm=smiley13.gif]

LoveableMe RR -> RE: Најубави имиња (27.5.2014 9:44:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miss_sunshine

Ние веќе измисливме неколку [sm=modricrtici.gif] имиња, уште да се одлучиме кое од нив Данаил, Милан и Миљан. Штета што морав да се откажам од Марко [sm=smiley13.gif]

Може и Марио, ќе те потсеќа на Марко[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>