RE: Лапараскопија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Kvisko -> RE: Лапараскопија (21.4.2014 12:37:23)

Еве јас да јавам најново искуство од Лапароскопија на ГАК.
Ми ја правеа Трајанова и Трајковски заедно во сала (мене ме води Трајанова, ама за интервенцијата беа заедно во сала со Трајковски). Утредента за да не доаѓа мојата докторка дојде Трајковски да ме види и да ме упати што да очекувам. Никој никогаш ништо од мито не ми побарал. Условите се исто така многу коректни и односот на доктори и сестри е исто така добар.

kapina -> RE: Лапараскопија (21.4.2014 14:27:45)

Abe koj bi rizikuval veke za mito uslovite se mnogu postrogi odosto bea pred nekolku godini mene mito mi ima pobarano samo dr popovska slavjanka pred6godini nikoj drug

butterfly1 -> RE: Лапараскопија (21.4.2014 18:40:57)

Квиско како помина на лапаро-хистероскопија се ли е ок? Што ти рекоа докторите [sm=smiley1.gif] Се мислам и јас да направам една хистероскопија да ме зирнат внатре што се вели [sm=smiley1.gif]Па ако не ти е тешко да ми кажеш што ти бараа, како течеше постапката сакам и јас на Гак да правам финансиски не ми дозволува на приватно

mommy_angels RR -> RE: Лапараскопија (22.4.2014 7:00:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Abe koj bi rizikuval veke za mito uslovite se mnogu postrogi odosto bea pred nekolku godini mene mito mi ima pobarano samo dr popovska slavjanka pred6godini nikoj drug

Малку сум офтопик,ама мора да кажам кога и го прочитав името.Истото ми се случи и мене пред -7 години

Kvisko -> RE: Лапараскопија (22.4.2014 10:38:08)

Добро поминав на лапаро-хистероскопијата. Претодно имам правено хистероскопија за отстранување на септум па сегашната хистероскопија беше само да се види каква е состојбата со матката и фала богу се е супер (Димитров претодно добро си ја завршил работата).
Лапароскопијата беше за да се види состојбата со каналите и тие беа отпушени (едниот претходно ми беше запушен па при ХСГ ми го отпушија).
Најголемито проблем секако ми беа јајниците и на нив им беше направен Ovarian Drilling. Докторката ми рече после тоа не сум видела толку нормална тежина и добри релесни пропорции (немам ниту вишок килограми ниту сало на стомак), а со толку полицистични јајници. Сега ми се избоцкани јајниците па со тоа би требало подобро да работат. Сега за сега одмарам дома и чекам вадење на конци па да си продолжам со нормални активности. Заради интеревнцијата пијам антибиотик десет дена. По интервенцијата преспав на Клиника и утредента ме пуштија дома (баш на Велики Петок ме пуштија).
Пак ќе кажам пријатно сум изненадена од односот, третманот и условите на ГАК. Да не тинтраат со сокчиња и слично како на пример во приватните, ама односото е коректен, чисто е и пристојно.
Кога лежев таму една жена ми кажа дека брзо после постапката природно останала бремена и си има едно детенце. Докторката ми рече сега за едно 6 месеци бебе па сега сум полна со надеж дека така и ќе се случи.

Од аспект на претходни испитувања ти треба ПАП тест не постар од 6 месеци и картонче или потврда за крвна група (јас го имав картончето што го извадив кога вадев возачка дозвола). Другите испитувања ги прават на ГАК (крвна слика и слично). Прво нормално се договараш со лекарот што ќе ти ја прави интервенцијата за да одреди дали ќе требаат контрацептиви да пиеш пред тоа или не. Потоа кога ќе добиеш циклус се јавуваш за да те стават на програма и ти кажуваат кога да одиш за да отвориш историја. Тој ден ти земаат крв за крва слика и се прават испитувањата што се потребни за анестезијата. Потоа се потврдува датумот за интервенцијата и толку од испитувања. На денот на интервенцијата се чежи малку во шок соба додека се освестиш од анестезија и потоа те префрлаат во соба. Се преспива една вечер и утредента се оди дома.

Hopeful RR -> RE: Лапараскопија (22.4.2014 10:58:22)

Kvisko, баш ми е мило што се поминало ок и што добро се чувствуваш [sm=smiley1.gif] Дај боже ова да помогне и наскоро да си добиеш [sm=duda.gif]

[sm=smiley31.gif]

Melanija RR -> RE: Лапараскопија (22.4.2014 14:13:27)

Kvisko [sm=bravo.gif] сега е ред на тебе да се опуштиш [sm=smiley1.gif]
Сестра Борка е уште главна така?[sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Лапараскопија (22.4.2014 14:58:45)

Kvisko, ај со лесно, за некој месец чекаме [sm=rozacrtici.gif]

Dusanka -> RE: Лапараскопија (22.4.2014 15:03:56)

Kvisko bas mi e milo za tebe, ti posakuvam pobrzo i lesno oporavuvanje. jas sabajlevo bev na klinika prv pat kaj dr. Arta Vojnika imam na dvata jajnika cokoladni cisti i mi rece nareden mesec otkako ke mi zavrsi ciklusot vednas da odam da ja pobaram za da me pripremi za laparoskopija. E sega ve molam za vasa pomos nemam nikakvo iskustvo so doktorite na klinika, pa me interesira dali nekoj ima nekakvi iskustva so dr. Arta Vojnika ili da molam da me primi dr. Vladimir Trajkovski od koi site ste zadovolni. Ve molam za vase mislenje.

Kvisko -> RE: Лапараскопија (22.4.2014 15:20:05)

Dusanka Арта Војника не е на оддле за Ендокринологија и Брачна Неплодност. Јас имам искуство со тој оддел и конкретно сум ептен задоволна од д-р Трајанова. Најчесто во борба за бебе луѓето имаат искусктво со тој оддел зашто таму се специјализирани за такви проблеми. Иако и на други оддели има доктори што прават лапароскопија и се занимаваат со ендометриоза.
Во прицип ако ти се бендисал односот со докторката и ако си стекнала доверба во неа терај си со неа. Ако се двоумиш оди и барај второ мислење кај друг доктор.
Со среќа што и да одлучиш.

Ви благодарам на сите на убавите желби. MelanijaRR сега е главна сестра Зоре на тој оддел.

suzeto -> RE: Лапараскопија (22.4.2014 23:56:05)

fala vi devojki na site...jas ne bev uklucena nekolku denovi pa denes se ukluciv......a za doktorkata sto e nacalnik kakvo mislenje imate edna moja tetka e operirala taa i zadovolna bese.....
stvarno se mnogu pari na privatno1200 evra....

suzeto -> RE: Лапараскопија (23.4.2014 0:01:44)

i zosto tolku da se ceka kaj dr.trajkovski .. neli sega elektronski se zakazuva neli e polesno?????????????

Kvisko -> RE: Лапараскопија (23.4.2014 10:54:05)

Suzeto за жал кај сите од Ендокринологија и Брачна Неплодност се чека по околу месец дена. Едноставно има премногу луѓе со маки како нашите и проблеми со хормони, миоми, полипи и слично.
Доброто е што ако на првиот преглед се договориш со лекарот за тек на постапката потоа одиш или со болнички или со приоритетни упати за да ги правиш испитувањата и интервенциите тогаш кога треба без да чекаш закажување преку Мој термин. Рачунај преку мој термин сите лекари имаат по околу два дена прегледи во амбуланти другите денови се на одделение, а кога ќе почнеш да одиш на прегледи и слично веројатно ќе одиш директно на одделение.

Dusanka -> RE: Лапараскопија (23.4.2014 15:50:33)

Jas denes bev kaj maticniot ginekolog za da mi zakaze kaj dr. Trajkovski, no nema nisto slobodno vo Maj, duri vo juni slobodni termini. Pa so konsiultacija so mojot maticen se odluciv sepak da odam kaj dr. Arta Vojnika, deka ako cekam na dr. Trajkovski prvin na pregled pa poslem sigurno i ke cekam da mi zakaze za laparoskopija. Na vcerasniot pregled kaj dr. Vojnika mi se vide dobra doktorkava, ubavo mi objasni za se sto me interesira a se rasprasav i po drugi ginekolozi imaat dobro mislenje za nejze, pa nareden mesec ako se bide vo red ke odam kaj nejze na laparoskopija.

andrijance90 -> RE: Лапараскопија (23.4.2014 22:19:50)

Epten mi e milo Kvisko sto dobro si pominala. Uste nareden mesec da ni se pofalis so [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley31.gif]
Jas nema da ja pravam laparoskopijata, nema potreba si imav ovulacija ovoj mesec i toa ubava [sm=smiley36.gif]a ne go pijam metforminot edno 3 nedeli i poveke, endokrinologot mi rece da go prekinam bidejki pravev proverka na Insulin . A sigurna sum deka i minatite meseci imav samo sto ne otidov na eho da se potvrdi. Znaci pocnaa da mi se "budat" jajnicive sami po sebe [sm=sloncek.gif]

suzeto -> RE: Лапараскопија (25.4.2014 20:44:39)

dr.trajkovski vrsi i laparaskopija ili se bavi samo so neplodnost????????????????//

Kvisko -> RE: Лапараскопија (28.4.2014 14:42:26)

Suzeto лапароскопијата е постапка која се користи во испитување на причини за неплодност и интервенции за отстранување на пречки при неплодност (пример отстранување различни работи, интервенции на канали, јајници и слично). Значи сите од Одделот за Ендокринологија и Брачна Неплодност се занимаваат со сите испитувања, вклучително и лапароскопија. Значи да Трајковски, Тофоски, Трајанова прават лапароскопии и хистероскопии, не знам за другите од одделот за овие тројца сум сигурна.

suzeto -> RE: Лапараскопија (1.5.2014 15:03:41)

vo koj den trajkovski e vo ambulanta ...i kako e site vo edna prostorija se sobleceni ili sekoj sam???????????

kapina -> RE: Лапараскопија (1.5.2014 17:46:48)

I jadranka georgievska prave laparoscopyi mene ona mi pravese histeroilaparoskopija no ne sum zadovolna ic od nea

Kvisko -> RE: Лапараскопија (2.5.2014 13:26:23)

Suzeto за тоа кој ден е е во амбуланта конкретен лекар се проверува на мој термин и исто така и се закажува преглед преку матичниот гинеколог.
Инаку прегледите се нормално индивидуални, не групни. Моѓе да се случи додека тебе тепрегледува друга жена да се спрема во делот кај сестрата или во соблекувална, ама ако ти е за приватност нема да те види никој без гајле, има паравани.

Dusanka -> RE: Лапараскопија (3.5.2014 15:57:26)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

I jadranka georgievska prave laparoscopyi mene ona mi pravese histeroilaparoskopija no ne sum zadovolna ic od nea

Капина те молам кажи од кои причини не си задоволна од др. Јадранка Георгиевска?

kapina -> RE: Лапараскопија (3.5.2014 16:11:54)

Oti mi pravese inseminacija so prolactin padnat na nula nikade go nenase a od toa mozelo da dojde do spontan abortus

suzeto -> RE: Лапараскопија (6.5.2014 21:27:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko

Suzeto за тоа кој ден е е во амбуланта конкретен лекар се проверува на мој термин и исто така и се закажува преглед преку матичниот гинеколог.
Инаку прегледите се нормално индивидуални, не групни. Моѓе да се случи додека тебе тепрегледува друга жена да се спрема во делот кај сестрата или во соблекувална, ама ако ти е за приватност нема да те види никој без гајле, има паравани.

jas sum bidena odamna vo skopje na pregled togas bese grupno........vo taa prostorija imase poveke kabini so zavesi........i kaj sto bev i jas imase poveke zeni a doktorot bese zad drugata zavesa

Dusanka -> RE: Лапараскопија (8.5.2014 18:07:52)

Jas treba otprilika za 10 dena da odam na laparaskopija na GAK. Kvisko fala ti imas mnogu ubavo objasneto za cel proces. Koga se vidov so dr. malce bev vo panika pa neznam dali sum go svatila dobro. Mi rece na prv den od ciklus da otidam vo 7.30 i da nemam nisto jadeno, pa sega dali toj den ke mi otvaraat istorija? Ili ke treba poslem pak da odam samo za istorija.

Kvisko ti samo telefonski se javi na GAK, prv den od ciklus?

suzeto -> RE: Лапараскопија (8.5.2014 18:51:39)

zakazav za kaj dr.trajkovski na 30 maj

Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>