Steja -> RE: Лапараскопија (4.1.2015 19:32:06)
|
Здраво ...Јас сум нова на форумов, па сакав и јас да го споделам моето искуство. Имав циста околу 4см на десниот јајник, левиот ми беше полицистичен и нередовни месечни циклуси.Лани Октомври 2013 , отидов на клиника да ми ја извадат цистата Лапароскопски кај д-р Тофоски. Операцијата беше во ред, брзо закрепнав, за 1 недела се вратив на работа. По неколку месеци бев на контрола и мојот матичен ми рече дека не ми е извадена цистата, сеуште е тука.Кога се вратив кај Др Тофоски и тој кога го виде отпусното писмо ми рече дека не вадел циста,со образложение дека не наишол на класична циста,и не ми даде конкретен одговор зошто тоа се случило, а јас токму за таа циста отидов на лапароскопија. Направил само дрилинг на јајниците бидејки ми се полицистични и толку.Бев многу вознемирена и разочарана бидејќи мислев дека сум се ослободила од цистата.Имавме со сопругот неколку месечни обиди за забременување но неуспешни. Неколку месеци после дрилингот добивав редовно и потоа пак по старо. Циклуот го немаше. Отидов кај 3 ца различни доктори и ми го потврдија истото..Цистата е тука , дури и почнала да расте и мора да се вади. На клиника е лудница, се чека многу и ги бркаш докторите и само нешто одложуваат, а ако немаш редовен циклус треба со хормонски апчиња да те спремаат и точно да дојдеш после неколку дена откако ке ти заврши циклусот.Ако не ги најдеш , треба да чекаш уште еден цикчус т. е пак терапија за да добиеш . Комплицирано. Неможев повеќе да чекам и се одлучив да отидам во Ремедика кај др. Димитров. Ми закажа веднаш хистеро и лапароскопија. Операцијата помина ок, и др ми рече дека имало класична циста која е отстранета и интервенција на матката која што била во форма на Т .Сега се опоравувам, поминаа 7 дена од операцијата и се чувствувам како да не сум правела операција [sm=smiley1.gif] Не ми е јасно како др Тофоски неможел да ја види цистата, или и да не ја видел барем дијагнозата до него да била на операција па да се потруди да ја побара. Во рок од една година дупли стресови и дупла работа, поради тоа што НЕКОЈ не ја видел цистата ...Сега пијам некоја терапија со Циколпрогинова и Естрофен па се надевам дека се ке биде ок и нема да ми се вратат цистите Сакав да прашам дали некој знае што исхрана треба да се внесува и што да избегавам да не ми се појават повторно цистиве.Чаеви?? Пиев и ФЕМИСАН А , . ДАли има некој искуство со тие капки? Поздрав.
|
|
|
|