mamicka77 -> RE: Свекрви и снаи (12.11.2011 11:39:59)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Idna mamica Можно е!Јас сум пример за тоа дека свекрвата може да биде како мајка!Уште кога одевме со мм,кога доаѓав кај него на гости(сега моја дома),неговите беа навистина прекрасни кон мене а и девер ми и золва ми,што е најважно,не глумеа,беа тоа што се сега а дури и сега се многу подобри!А за да има мир и слога во куќата,значи треба сите членови да се хармонични и да гледаат добро за таа куќа,а таква сум и јас.Да сум била некоја расипана што прави само кавги дали сега ќе го пишувам ова и дали ке се фалам од свекрва ми?Сигурно дека не,туку за да се почитуваат свекрва и снаа,треба меѓу двете да има слога и разбирање.Верувајте дека не прават разлика,меѓу мене и мм,дури можам да кажам дека ме сакаат повеќе од него,исто како ќерка!Затоа снаи,што не си ги сакате свекрвите,размислете малку и за своето однесување,да не вие самите сте придонеле да се подлабочува јазолот меѓу вас и свекрвата(секако има и исклучоци,има и мнооооооогу расипани свекрви).Секоја свекрва сака нејзината снаа да е домаќинка,грижлива мајка и сопруга,што е многу разборливо и што и вие истото тоа ќе го посакувате кога ке бидете свекрвици.Запомнете дека таа е мајка на вашиот сопруг и би било навистина бесмислено Вие да застанете меѓу мајка и син.Како би се чувствувале вашиот маж да застане меѓу вас и мајка ви? a svekrvite samo za zakoni davanje li se taa li treba da kazuva kade da odis koga da odis i kolku da sedes ne mm ne zabranuva a ne paa taa sama kaj svoite roditeli ne treba da se ode e toa stvarno ne se trpi jas momentalno imam kerka a ako mi dade gospod sin otkako ke se ozeni vednas ke si se trgnam na strana vo edno sobce i kolku mozam ke pomagam a tie neka si sedat i ziveat na raat ako pobaraat pomos ke i bide dadena a ne da i kazuvam zakoni sto i kako kade da odi koga da odi i kolku da sedi i da i zabranuvam da odi kaj nejzinite ili da mu ja napolnam glavata na sin mi ne treba da odi saka kaj nejzinite i red drugi raboti da ne pisuvam bidejki ke se izvadam od kontakt
|
|
|
|