весник -> RE: Clexane-инекции за време на бременост (29.11.2014 13:14:46)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zola Здраво на сите . Ме интересира дали има некоја од вас со лупус антикоагулант позитивен тест.. Јас сум во втората бременост , првото дете го избуив во 36та г.н...цела бременост беше уредна но наеднаш престанаа движењата кај бебето и кога отидов на преглед немаше срцева акција.. Најтешката вест во мојот живот...на никого не му го посакувам. Сеуште патам за неа и ми недостига многу , за жал во нашата земја тоа е сеуште табу тема и никој не сака да зборува за тоа и сите се прават како ништо да не се случило. Причината беше или прекината папочна врвка пошто беше околу вратот на бебето или тромб. Сега сум бремена по втор пат. На почетокот на бремноста добив Лупус антикоагулант позитивен тест а сите останати трансфузиолошки тестови се во ред. Сега сум на терапија со аспирин и клексан. Не сакам да го изгубам и ова дете . Ве молам ако има некој со слично искуство за одговор. Се надевам на пораки за успешни бремености Поздрав zola i jas imam lupus pozitiven,prvoto in vitro mi bese neuspesno,so biohemiska bremenost.aj te molam pisi mi kako se odvivaat rabotite kaj tebe bidejki go imas istiot slucaj,da znam sto me ceka za slednoto in vitro i da ne napravam propust bidejki eden propust mnogu cini vo ovaa rabota...ne mozam poveke stresovi...ne mozam da izdrzam.
|
|
|
|