Lina* -> RE: Clexane-инекции за време на бременост (19.2.2014 14:09:27)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR Еве ме мене во недоумица. Сега се враќам од по лекари. Денес ги земав резултатите од трансфузија, и димерите ми се малку покачени, 2080. Според трансфузилогот, не чинело тоа, и ми препиша Clexani два пати на ден по 40мг. Бев кај мојот матичен со ова и тој ептен се изнервира. Вика оваа вредност, за оваа гестациска недела, јас сум инаку 27+3, не е страшно, се толерилало до 2500. Ми вика јас не би дал веднаш клексани, бидејќи бебето добро си расте, постелкатае добра и протокот во папочната е добар. И сега му викам, што да правам? Епа оти ти пишала докторкава контрола за 10 дена, еве вика прими ги и оди за десет дена пак на крв. И сега по муабетов испаќа дека јас за џабе ќе се боцкам 10 дена иако нема некоја потреба. Баш ми испадна некако како што пишува на предходниве страници, дека без везе ги препишуваат и ги тресат од ракав. [sm=zmeden.gif] i jas imam pokaceni d-dimeri i primam ineksii a sum tek 7 nedela no drugo mi bese muabetot,na listava so rezultati vo referentni vrednosti pisuva vo tret trimestar najvisoko 1750 a tebe ti rekle do 2500 se toleriralo [sm=smiley13.gif]malku ne mi e jasno.jas mislam da si gi primis ineksiite nema da ti stetat,mozat samo da ti koristat[sm=smiley1.gif]Pozz
|
|
|
|