blue_blue -> RE: мама на две, три , четири одеднаш (29.9.2010 11:39:06)
|
Мерлин, моите се родени во 38 недела. Немав болки, ништо - докторот така одлучи, рече доста е, постелката старее и не им е веќе удобно внатре, а развиени се убаво, значи на закажан царски се породив. Никогаш не ми рекол да лежам - секогаш ми викаше да се однесувам нормално и да правам се што осечам дека можам. Другарка ми со близнаци се породи во 40-та недела, значи нема никаква причина за грижа дека ќе се породиш порано. Пред две недели моја блиска пријателка се породи на крај на 35 недела, и пукна водењакот и бебињата не беа во инкубатор. Така што не се секирај, се ќе си биде како што треба. Јас исто во 32 недела нешто многу повраќав па се исплашив дека губев на тежина да не нешто не е ОК со децата. Докторот ми рече и сега да се родат толку се убаво развиени нема да има потреба ни инкубатор ни ништо, само малку да кашат на тежина. ИЗВОРНА ПОРАКА: Merlin Mamicki na bliznacinja, me interesira vo koja nedela se porodivte i dali kon kraj vi rekoa da lezite poveke, Bidejki mene postojano mi velat deka postoi opasnost od [redvremeno poroduvanje samo bidejki se dve. Jas sum 30/31 nedela i veke pocnac da se plasam. Dali bliznacinjata ako se rodat vo 36 nedela se pomali i moraat vo inkubator. Ve molam za odgovor. Pozdrav [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image]
|
|
|
|