viv2 -> RE: мама на две, три , четири одеднаш (8.7.2012 16:19:22)
|
Imama dve prekrasni bliznacki 12 mesecni. Porodena so Carski vo 38 nedela ( 3.300 i 3.400 kg ). Bremenosta mi bese na pocetok so povrajkanje do 4 mesec si ja zadrzav istata kilaza, a do kraj imav 26kg + :), znaci posle 6 mesec mi bese sve potesko i potesko za normalno funkcioniranje (kapenje, jadenje, spienje...), posledniot mesec najtesko mi bese sto ne mozev voopsto da se dvizam samo do WC :) (sve se zaborava posle porogajot) Primav vaginalno samo Utrogestan na pocetok i na kraj od bremenosta. E posle porogajot macno e duri se zakrepni od operacijata, doenjeto, zaspivanjeto, za sve treba pomos. Do tri meseci duri traat grcevite (za sekoj razlicno e) e mnogu mnogu tesko bar za majkata, ama kako vrvi vremeto sve poveke razbiraat[sm=duda.gif] [sm=duda.gif]i ti razbiras sto ti se slucuva :[sm=smiley1.gif] i polesno e [sm=smiley36.gif](ama "polesno" ne "lesno").Moite se dvojajcani i razlicni momentalno vo kilaza, karakter, jadenje, spienje, zdravje... Maka macime so zapcinjata i se razgaluvame bidejki sme nervozni i ne drzat vo raka babi i dedovci [sm=smiley36.gif] Vo globala Bliznacinjata se teski za odgleduvanje ama imame dupla ljubov, duplo guskanje, sve e duplo [sm=bravo.gif]. Im se raduvame i nie i site okolu nas [sm=smiley1.gif]. Pozdrav od nas za idnite mamicki i za tie sto veke imamat bliznacinja MWA
|
|
|
|