Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 22:53:15
chery33
nemoj ti mene da mi kazuvas sto da pisuvam ako sakas da stitis nekogo nemas pravo, tuka ke pisam toa sto e..... mozebi ke pomogne nekomu da ne pade u race na lopovanata tamo sto e
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 22:59:51
lilicka
И јас бев во Ремедика пред да се решам да заминам во странство....секој доктор ми кажуваше различна цена...еден 1500евра,друг 1800 мислам ептен беше приметно дека сакаат да извлечат што повеќе пари,а не ги интересира во каква ситуација си
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 23:05:13
Olivia
Chery33 ti kompletno ne ja razbiras mojata smisla jas licno imav ne uspeh od remedika no toa ne znaci deka tuka treba da obvinuvame nekogo,ovaa ne ti e prv pat da javno da se kontras so mene, tvojot nacin na izrazuvanje ne prilega ovde, doktor ti spomnuvas a ne jas , jas ako stitam nekoj toa se nasite idni mamicki na forumov a ti poveke vnesuvas nesigurnost so tvojte objavi, ne sekogas instituciite se krivi za nasite problemi, jas mislam deka kompletno si na razlicna frekfrencija so mene iako se soocuvame so istiot problem!
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 23:25:38
Viktori
Чери последната порака е избришана. Офтопик е. Дискутирајте со усул и бирајте зборови, нема смисла така да се провоцирате. Никој на никого ништо не кажува туку има жени со различни искуства. И жени кои и сега се во Ремедика. Нема зошто да се влева несигурност или разочарување предвреме.
< Поракaта ја уредил виктори -- 14.1.2011 23:26:31 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 23:34:26
chery33
ok.admin Viktori i jas si kazav moeto pominato iskustvo tamo ne znam sto ima loso vo tao,a toa sto ima zeni sto se vo procedura tamo ili sto planiraat da odat neka si go znaat ova zatoa i e formot
RE: Вештачко оплодување - II дел 14.1.2011 23:41:26
Olivia
виктори
Никој на никого ништо не кажува туку има жени со различни искуства. И жени кои и сега се во Ремедика. Нема зошто да се влева несигурност или разочарување предвреме.
Potpis
< Поракaта ја уредил Olivia -- 14.1.2011 23:44:20 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 1:15:13
kikimiki
donegde i se soglasuvam so chery33 za remedika, zasto i jas bev tamu ednas za insemenacija i sfativ deka e toa samo fabrika za pari, ama toa e spored mene ke vi kazam i sto mi se sluci. Dodeka cekav vo sobata oblecena vo mantil bolnicki da me viknat i d ame stavat na boks mi vlaga lekarot i mi vika: znaete....se usporija spermatozoidite.....Vo toj moment mene mi se digna pritisokot i znaev deka nisto nema da se sluci, kako sto i bidna, nisto. Ama ot kako zavrsi seto toa mi tekna deka sakase popoleka da me sprema za uste insemenacii koi vo remedika sose stimulacii cinat 200 evra, za da mi nagovesti spremanje za ivf. Super vospostavena sema. Ve molam SE USPORILE SPERMATOZOIDITE, a be ajde, pa zosto im go dadovme materijalot toa sabajle, za da go cuvaat na adekvatna tempreatura neli, a ne da mi kazuva prikazni od zelenata suma. Pa niz svetov se pravat ivf so sperma koja so godini stoi zamrznata, a ovoj mojov SE USPORILE SPERMATOZOIDITE DADENI SABAJLETO U 08:00 H. Nego ajde projde i toa, pa jas si zbremeniv po priroden pat, spontan, i toa posle ivf, koe zavrsi neuspesno i koe go pravev na gak. Se opustiv i dignav race, zasto pravev pod fond, a za privatno ivf ne bev bas finansiski spremna. Sto znam izgleda taka trebalo da bide? Ajde site ke bidete trudni samo pozitivni misli, i poveke na sala vrtete gi rabotite, za da si olesnite ponekogas i toa pomaga
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 1:21:07
Olivia
Kikimiki bravo za tebe uzivaj si vo bremenosta i raduvaj mu se na meseto daj boze site da si docekaat kako tebe i da se raduvame, na nasite maki ne site sakaat da pomognat vistinski nekogas i jas se osekam kako da me gledaat vo pari a ne kako pacient, pogotovo sto jas nemav izbor morav se privatno da plakam, no treba site da ostaneme so pozitivni misli da mozat pozitivni raboti da se slucat
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 1:38:46
kikimiki
Jas veke se iznauzivav vo bremenosta, ama izgeda ne si me razbrala Olivia , inaku jas se porodiv i sega imam 4 mesecna kerkicka, pisav vo prviot post, eve bas sega si e do mene i si spie.Kako i da e, se nadevam deka nekogas ke imame prilika i da se vidime i da si gi spodelime iskustvata vo zivo. Zasto vo princip sekoj lekar vika:sekoja pocientka si e za sebe, individualno e..... bla..bla..bla...a ustvari site imame ili imavme isti problem, samo pakuvanjeto e razlicno. Mnooooogu, mnooogu sreka vi pustam na site vas sto si gi cekate , pa da si setame zaedno mali, slatki angelcinja
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 14:07:46
cleo
I jas se slozuvam deka za ovaa nasa rabota ne treba da gledame kolku finansiski ke se iscrpime zasto motivot ni e najvazen od se. NO, toa ne znaci deka ona sto ni sleduva od Fondot za ivf so participacija treba razlicno da se dobie vo dve razlicni kliniki. Jas iskreno mnogu se zacudiv koga vo Remedika mi rekoa od 300 do 500 evra za terapija plus od tie 6 000 denari, i da si gi cuvam fiskalnite pa potoa da gi prilozam vo Fondot za da mi gi vratat parite. E sega i toa e nekakva opcija, ne velam ne, ama pak vo Sistina voopsto ne mi spomenaa pari za terapija i bukvalno se bese besplatno, osven tie 6 000 denari za participacija. Zasto ako jas trgnam po vratite na Fondot da mi gi vrakaat parite od terapijata kaj mi e krajot, mislam stvarno nema da go pravam toa. Ama ne sekoj ima pari da si dozvoli. Iako pak ke naglasam - finansiite bi trebalo da se posledno stto bi ne zasegalo vo ovaa situacija. No, se razbira ne sekoj bi mozel vaka da razmisluva. Pozdrav i samo pozitivnost i nasmevki ve gushkam site
< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 15.1.2011 22:02:22 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 14:59:52
Katerina81
Devojki eve jas kako najtaze pravev ivf pred nepol mesec....i ne znam za kakva participacija od 6000 zboruvate ??? Preku fond so vaucer bev primiv inekcii sto mi sleduvaa nisto nad toa imav dobra reakcija samo plus uste 1 sise suprefakt i vkupnata suma sto ja plativ bese tocno 300 evra. Stvarno ne znam kakvi 6000 plus??
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 15:41:53
chery33
hehehe eve katerina si kaza so imase pRED pola mesec vo RE-MEDIKA ivf pravela preku fond i platila 300 evra .A zasto trista evra si platila koga treba da platis 100evra samo=znaci samo 6000 denari a ne 18 000 denari .KATERINA TREBALA DA SI PLATIS SAMO 6000DENARI A NE 18.000 DENARI.
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 15:45:32
cleo
Katerina, 6 000 denari e visinata na participacija koja se plaka dokolku odis preku Fondot, i toa e vsusnost najvisokata participacija vo drzavata. Znaci sin karton plus 6 000 denari za participacija. Toa ti e sosem isto koga odis vo Drzavna klinika na primer za nekoe ispituvanje (preku krv, urina..) i ja plakas sumata samo na praticipacija a ostanatoto go pokriva Fondot, odnosno parite sto sekoj mesec gi dvoime za zdravstveno osiguruvanje a se slevaat vo Fondot za zdravstvo. Eve na primer ispituvanjeto preku krv vo Drzavna bolnica za HIV, Hepatit B i C koe e potrebno vo dokumentacijata za ivf cini okolu 4 000 denari, a nie plakame so sin karton mislam 350-400 denari. E sega zosto vo Remedika ne ti naplatile 6 000 denari za participacija neznam, samo znam deka vo Sistina i Plodnost e taka. Pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 16:14:02
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: chery33
hehehe eve katerina si kaza so imase pRED pola mesec vo RE-MEDIKA ivf pravela preku fond i platila 300 evra .A zasto trista evra si platila koga treba da platis 100evra samo=znaci samo 6000 denari a ne 18 000 denari .KATERINA TREBALA DA SI PLATIS SAMO 6000DENARI A NE 18.000 DENARI.
Cenata nemoze da bide fiksna, sekoja zena ima svoja problematika , verojatno imala nekoi dopolnitelni analizi i zatoa platila tolku.
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 16:30:56
mareto
zdr eve me i mene .i nisto .vcera mi dojde eve sega jajnicite ne si gi osekam od bolka.zostoooooooooooo?ete endometriumot bese odlicennnnnn.taka kaza doktorot.a zosto e neuspesno ne kaza? zostooooooooo? do koga ke se macime ?do koga?pozzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 16:58:21
chery33
zosto cenata vo sistina i plodnost e fiksna 6000 denari , ako ima dopolnitelno nekoj trosok za doplakanje ke treba da se navede vo uplatnicata za sto se dodavaat drugite pari a ne za NADSTANDARDNI USLUGI kakao sto pisuva vo site fiskalni od RE-MEDIKA
MARETO zalno sto na kraj negativen rezultata, imaj verba za ponataka ke bide duso smiri se
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 18:01:37
Olivia
Mareto poslednive dva dena epten te mislev sto naravi te snema, zal mi e sto ne uspea i me cudi , sega sobiraj sili za nareden pat a do togas daj boze i prirodno da se fati, so tebe sum i te guskam najsilno, pozdrav milicka
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 18:13:23
babydoll
zdravo ringerajki ve citamza ova stogo pisuvate za remedika eve i jas sumtamu od 25 ke pocnam so terapijata i koga go potpisav listot so toa sto ni sleduva od fondot mi rekoa deka treba da se doplati od 300 do 500 eu za dopolnitelni uslugi .sakav da ve prasam za zamrznuvanje embrioni da mi kaze koj ima iskustvo kolkuse plaka i kolku vreme se cuvaat.pozz
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 18:19:57
Olivia
Babydoll mila srekno so postapkata vo Remedika , jas zamrznuvav embrioni tamu i me cinese okolu 30000 den , jas duri zamrznav i sperma, mene mi rekoa deka nema ogranicuvanje na vreme se dodeka ne gi potrosam primerocite, za zamrznuvanjeto ti e mnogu pametna idea i obavezno da si gi zamrznes da nedaj boze nikogas poveke da nema potreba da pravis punkcija, pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 15.1.2011 20:19:13
chery33
babydoll ete predvreme ti kazale tebe za dopolnitelnite uslugi od RE-MEDIKA da si zanes pred vreme kolku ke ti zemat bez potreba hahaha ( ke te ukradat) sit e pacientki voremedika imaat dopolnitelni uslugi a toa se dobroot pristap ligavenjeto na personalot sigurno toa go naplakaat