|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
26.2.2011 14:09:42   
cleo
Mila Olivia ti posakuvam se najdobro na transferot, ajde ovoj pat da bide uspesno i naskoro da ne izraduvas so user posted image . user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 926
26.2.2011 14:13:14   
pinokio2010
Vi blagodaram za podrskata, jas sekako prodolzuvam so terapijata i da lezam i ke pocekam uste dva dena do testot preku krv. Da ne mi bea bolkite vo stomakot kako za dobivanje i ke se nadevav..sepak mislam deka 12 den posle transfer i ne e rano, no ke vidime. Ne sum tolku zagrizena dali ovoj pat ke uspee , poveke me sekira toa sto embrionite prestanuvaat da se delat a ne mi dadoa objasnuvanje zosto toa se slucuva. I uste sakam da ve prasam, kolku vreme treba da se ceka do naredna postapka? Optimalno e 6 meseci ili treba poveke?

Непосредна врска до пораките: 927
26.2.2011 14:18:25   
cleo
Taka mila Pinokio. I jas go imav istoto prasanje za slednata postapka, no nemam odgovor na toa. Mislam deka optimalno e da pominat 6 meseci zaradi cistenje na organizmot od site tie terpaii hormonalni koi gi primame pred ivf. Te gushkam

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 928
26.2.2011 15:46:51   
siki1
pinokio ne se razocaruvaj skoro site ja pravime istata greska vo najnepotrebno vreme samite si stvarame stres.istoto mi se ima sluceno koga odednas posle pet dena t.est 17 den od et pokaza pozitiven test no dotuka bese posle pocna da opaga no mislam deka samata go otfrlif zasto koga trebase da odi ponatamu jas bef napnata.pozzzzzz jas eve skoro godina ipol kako cekam za poftorno ivf tek sega dobif komplet odobruvanje i fcera se javif kaj doktoro i mi rece da pojdam za da se dogovorime kako ke odime bidejki sum so slabi rezervi.no nesakam da mislam sto ke bide neka bide i taka veke sum odlucila da zemam od bratmi user posted image no eve sega za posleden pat mozebi ke uspee no ne se nadevam voopsto

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 929
26.2.2011 16:33:48   
Gorde J
Pinokio te cekam da mi se javis so ubavi vesti moeto detence e dobieno od in vitro i znam nmogu dobro kako e samo bidi ubedena deka ke bide ok nemoj da pagas emocionalno

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 930
26.2.2011 18:34:08   
radovisanka
blagodaram mnogu na site vas za topliot priem ,me okurazivte nekako uste odma
ne sme pravele vestacko oploduvanje do sega .Na urologija vo Skopje pravevme biopsija na testisi.imase zreli spermatozoidi no ne zamrznaa,bese napraven samo preparat za patohistoloska dijagnoza.
porano maticniot ni kaza deka nema sansi za bebe,ama eve moze ima sepak tronka nadez.cestitam na trudnite,oste ednas fala na dezdemona,taci,bogdancanka,anonimen....silno razmisluvame da pocneme pak odnovo....
Ve pozdravuva radovisanka

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 931
27.2.2011 0:51:03   
siki1
radovisanka jas pret 6 godini na urologija koga pravef t.est mm otvoranje na testisii najdoa dobri zreli spermatozoido.no najlosoto bese sto nemase frizideri da se zamrzne materijalot taka da ne ja pravi veke istata greska sega naredna prilika toa ke go naoravis vo privatnite kliniki za da mozes da si go zacuvas materijalot.i ke pravis sto ke pravis.NO NE MI KAZA DALI JA VIDE PP

(Одговор на членот radovisanka)
Непосредна врска до пораките: 932
27.2.2011 0:51:44   
Nate76
Dragi ringerajki ve citam veke podolgo vreme a ne sum pisala oddamna i samata ne znam zosto . Citajki go forumov nekako mi dava verba i sila vo se ona sto ni se slucuva na nam zenite koi taka makotrpno se obiduvame za user posted image
Jas da vi kazam od denes pocnav so estrofem pa vo ponedelnik na merenje na endometriumot , pa da vidime koga ke bide transferot, inaku ova ke mi bide treto in-vitro, prvite dve mi bea neuspesni od koi vtoriot obid  so zamrznati a isto i tretiov ke bide so zamrznati. Se molam na boga da bide uspesno ovoj pat zosto pokraj teskata hiperstimulacija sto ja imav koga ke se setam ne daj boze da pominuvam pak niz istoto user posted image Im cestitam na site koi zabremenija i na drugite mnogu sreka . Pa se citame povtorno

Непосредна врска до пораките: 933
27.2.2011 0:55:06   
Olivia
Nate76 jas sum ista kako tebe 3 ivf, so zamznati po vtor pat sega vo vtornik sum na merenje po vtor pat na endrometriumot, pa se sreka i na tebe,koga bi ti bil transverot od prilika i kaj koj doktor si ?
Neka bog na site im podeli sreka podednakvouser posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Nate76)
Непосредна врска до пораките: 934
27.2.2011 1:00:15   
Nate76
Ti blagodaram Olivija na ubavite zborovi , jas ne znam koga ke mi bide tocno transferot , bidejki se ke zavisi od endometriumot(koj sekogas do sega i bez terapija mi bil 13-14 mm) pa se nadevam deka ke bide dobar i so estrofemov koj neli kako sto znam mora da se pie pred transfer . Vo ponedelnik sum na prvo merenje i na proverka na estradiol taka mi rece doktorot. Inace sum vo Sveti Lazar kaj D-r. Damcevski za kogo imam samo pofalni zborovi. Kaj kogo si ti i koga odis na transfer?

Непосредна врска до пораките: 935
27.2.2011 1:10:53   
siki1
denes ocekuvaf da ne izraduva BABIDOL neznam sto stori tuka mi stoese pametot .kadesi babidol te cekame su ubavi vesti ajdeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 936
27.2.2011 1:15:20   
Olivia
Stom ti e super endometriumot dobar ic gajle nemaj , stom sme so zamrznati mora da se pie estrofem pa i vo bremenost do negde mene barem taka mi rece mojot doktor, odprilika sme so transfer vo blizok termin, ajde pa da cas_time zaedno,pozz

Непосредна врска до пораките: 937
27.2.2011 1:20:32   
Olivia
ИЗВОРНА ПОРАКА: siki1

denes ocekuvaf da ne izraduva BABIDOL neznam sto stori tuka mi stoese pametot .kadesi babidol te cekame su ubavi vesti ajde

Siki1 gi cekame i babydoll i dezdemona da ne iznenadat nedelava

Непосредна врска до пораките: 938
27.2.2011 1:20:53   
Nate76
Daj boze da castime zaedno user posted image super ke bide zdravje samo user posted image  

Непосредна врска до пораките: 939
27.2.2011 9:56:51   
babydoll
zdravo vo petokot bev za beta no bidejki bev mnogu kasno rezultatot ke bide duri utre.ne znam kakov ke bide no sto i da e mora da se prodolzi napred.pozz pa e vi pisam utre sto bidna

Непосредна врска до пораките: 940
27.2.2011 11:13:11   
vodickata
;( denes se ostanati samo dav dobri embrioni utre mi rekoa da odam vo sistina ;( da vidime kolku ke ostanat do utre ako ostanat ;(

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 941
27.2.2011 12:34:11   
Nate76
babydoll ti ja posakuvam seta sreka na ovoj svet da si vidis pozitiven test user posted image user posted image user posted image
vodickata na tebe so sreka utre -utre li ke ti bide transferot ???

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 942
27.2.2011 13:04:26   
vodickata
se nadevam da ako bidat dobri embrionite

Непосредна врска до пораките: 943
27.2.2011 13:19:36   
cleo
Vodickata, mila ti posakuvam se najdobro i naskoro da si se izraduvas na dvete crtki. Imam edno prasanje do tebe. Na koj den ke go pravis transferot, na 3-ti ili poveke (vo blastocista)? Jas planiram i ke insistiram da mi napravat transfer vo blastocista sledniot pat, no od druga strana se plasam da ne ne ostane nitu eden embrion do blastocista. Nekako mi e rizik toa, neznam sto da pravam. Sovet...user posted image

Непосредна врска до пораките: 944
27.2.2011 13:44:19   
Nate76
vodickata so sreka  utre user posted image i nemoj da se sekiras se ke si bide dobro ke vidis user posted image

Непосредна врска до пораките: 945
27.2.2011 13:49:52   
babydoll
vodickata so sreka utre pa naskoro da se raduvame site user posted image user posted image user posted image user posted image .ke ti treba mila pozz

Непосредна врска до пораките: 946
27.2.2011 13:56:13   
vodickata
cleo utre e tretiot den i celiot strav e vo mene da ne ne ostane ni eden embrion denov mi e pretezok emocionalno sum skrsena.. vi blagodaram za podrskata na site i se nadevam deka utre ke bide se vo red i deka konecno ke se izraduvam na nesto user posted image user posted image user posted image i na site vi posakuvam da si ja grabnite srekickata vo vasi race

(Одговор на членот babydoll)
Непосредна врска до пораките: 947
27.2.2011 18:21:53   
pinokio2010
vodickata mila, te molam nemoj da se sekiras, sigurno procita pogore mene sto mi se sluci, pa blagodarenie ne rr ostanav so krenata glava i se nadevm deka utee BHcg sepak ke bide pozitivna. Ti se sto trebalo si napravila, se ponatamu e Bozja volja i nie tuka ne mozeme da vlijaeme. Znam deka sekomu negoviot problem e najtezok, no ti seuste nemas pricina da bides zagrizena. Na krajot na kraistata prirodata si napravila selekcija i toa e dobro. Ti posakuvam utre da si imas 2 prekrasni embrioncinja i za dve nedeli da ni javis deka si bremena so bliznaci. I te molam, vo nieden slucaj nemoj kako mene da napravis greska i da pravis test pred terminot koga ke ti kaze lekarot. Veruvaj celo vreme deka si bremena i deka gi nosis najubavite bebcinja i taka ke bide.
So sreka mila. user posted image

Непосредна врска до пораките: 948
28.2.2011 9:34:37   
radovisanka
siki fala za podrskata toa sto nemozese da se zamrznat spermatozoidi vo Skopje togas moze e sudbina,neznam sto ke bide.Pocnavme veke da se rasprasuvame,edni velat vaka drugi onaka,kaj da se javime,koj doktor mislete deka e najaren za vakov ko nasiot slucaj?
babydoll so sreka
nate,so sreka,vodickata,olivija,siki,site dase raduvateuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 949
28.2.2011 12:12:30   
Bogdancanka
mnogu sreka za site koi se vo iscekuvanje nauser posted image crtki ajde milicki cekame pozitivni rezultatiuser posted image user posted image user posted image

vodicka mila ne se sekiraj ti posakuvam mnogu sreka so transferot

< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 28.2.2011 12:14:18 >

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

imence
jasmina18031990

Dali da go izberam imeto Angela za moeto bebe?

da (63%)

ne (22%)

vas predlog (15%)

Број на сите гласови: 182

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!