Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 22.6.2011 22:04:42
padme
zdravo jas sum nova no forumot se nadevam deka nekoj ke mi prati kaze iskustvo bidejki sum izbezumena, dobiv rezultati kade mi kazuvaat deka moite jajnici veke ne se vo funkcija i deka vleguvam vo menopauza a se uste nemam rodeno da ne vi kazuvam kolkava mi e zelbata za dete, sega treba da baram donor od zena za da zabremenam, toa me shokira, neznam ne ni prasav taa zena kako donator sto se treba da napravi, nemam finansii da si platam doner vo Sistina ke moram sama da baram, nemam pojma dali nekoj bi mi se nafatil na takvo nesto glavata mie haos ve molam koj ima vakvo iskustvo neka mi kaze nesto
RE: Вештачко оплодување - II дел 23.6.2011 9:29:25
Cooper
zdr padme..mn mi e zal za toa sto ti se slucuva..a ti kazaa li so stimulacija dali ima sansi da dobiesh jajcekletki?inaku po prasanjeto za donor neznam kako da ti pomognam....ti posakuvam sreka i da dobiesh odgovor na site prasanja...i sve da se sredi brzo..pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 23.6.2011 11:09:22
padme
nemam sansi ni so simulacii ni so nisto epten sum razocarana neznam dali ke uspeam voopsto bidejki donorot treba da napravi mngou ispituvanja neznam koj ke mi se nafati da bide podlozen na tolku ispituvanja toa me plasi neznam ne mu posakuvam na nikoj da bide vo moja koza
RE: Вештачко оплодување - II дел 24.6.2011 11:35:42
zmej1
Dragi ringerajki, Imam edno prasanje sestra mi i e 11 den od transfer,ama denes koga se brisela imala krvce.Znaci li ova deka se e gotovo ili uste ima sansi.? Dali da napravi test ,preku krv ili selfclear? Ve molam pomagajte,mnogu i e tesko a na mene uste poveke...
RE: Вештачко оплодување - II дел 24.6.2011 11:42:36
blue_blue
zmej1, не значи дека се е готово. Кај многу жени тоа е сосема нормално, ми се имаше случено и мене, а верувам и на многу други. Исто и јас мислев дека е крај на светот, ама нема потреба од паника....Мене Д-р Петановски ми рече да неправам тест со земање крв (а ни со урина) до 14 ден од трансфер, ама ако толку не може да издржи нека оди, ако има бременост веќе би требало да и биде почано BCHG-to....Не џабе кажале милион пати дека се е во главата..затоа нека не паѓа во депресии, нек излезе надвор да пие кафе со другарките, нек се радува и смее, а што е нејзино ќе си дојде кога најмалку ќе го очекува
RE: Вештачко оплодување - II дел 24.6.2011 13:14:58
Cooper
zmej1 moze da ide da proveri hCG jas go ispitav na 12 den posle transferot...ama ako e malku krv moze da e dobar znak deka rastat krvni sadovi i deka se fatilo...kaj mene isto imase pomalku edvaj zabelezlivo..jas bidejki stavam vaginalno i krem i koga ispagase bese so rozova boja..i toa pocna od 5 den posle transferot..toa mi davase sila deka nesto se slucuva i deka ima nekakov proces...inaku ako ne se fati jas mislam deka nema sansi da ima krvarenje..ne se sekirajte neka ispita hCG...pozdrav
RE: Вештачко оплодување - II дел 24.6.2011 13:42:59
zmej1
Fala vi blue blue i cooper za brziot odgovor stvarno ste srcki .I jas go pominuvav istiot pat so IVf ,sega sum bremena so bliznacinja,sega i so sestra da zavrsi se kako sto treba i da bidam mirna i preskrekna .Na site sto cekaat im posakuvam sto poskoro da si gi vidat. Pozdravce i stiskajte palci za nas.
RE: Вештачко оплодување - II дел 27.6.2011 11:54:01
betti
od dosada i maka vo dusava nonstop citam postovi na forumov nekoi postovi mi davaat golema nades nekoi postovi me razocaruvaat i go zatvaram kopjuterof malce vreme i pak me tera nesto da si citam nogu e macna borba za bebe naj slatkoto nesto na svetov sto nesto vo posledno vreme nikoj nema da pise vo forumof bidetemi pozsite moi prijatelki ste
RE: Вештачко оплодување - II дел 27.6.2011 12:24:02
zmej1
Draga betti,ne napravi uste test.Utre i e 15-ti den pa resi utre da pravi.Inaku ima obilno kafeav iscedok i cat pat po malku krv ,inaku i jas non stop citam po forumive ,baram slicni iskustva.Teska e ovaa borba ama mora da se bide hrabar i pozitiven .Pozdrav do site ,ke vi pisam utre.
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.6.2011 15:47:02
anebebe
eee zenicki nisto od moeto IVF sega duri od septemvri a mnogu sakav sega da zavrsi se pred odmorite no D-r mi rece da ostavime za vo septemvri na raat i taka sega se se odlozuva za 2 meseca .Pozdravi i site sto ocekuvate II so sreka
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.6.2011 16:40:39
betti
anebebe ijas taka kraj na avgust septemvri ke pravam ivf vo turcija odvaj cekam da dojde toj den inaku sega pijam vitaminni i medi za rastenje na folikuli pa mislam za ovoj pat sum optimist mora da uspee gospot e golem
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.6.2011 7:38:45
Bogdancanka
Anebebe mila ne e srasno ke pocekas do septenvri,zatoa sega uzivaj vo letoto pominete si go odmorot ne misli na IFV i bidi opustena..mozebi do togas i jas moite dokumenti ke gi sredam....mnogu sreka za site koi se vo podgotovki za IFV i site koi gi ocekuvaat famoznite vo pravo si Beti samo opusteno i sigurno site nie ke si gi docekame nasite crtki kako e Gospod nikoj ne e...
Eve me i mene Vo cetvrtokot mi bese punkcijata,pomina vo najdobar red.Sega cekam da mi se javat da mi kazat koga ke bide transferot....,no me maci edna rabota,sakam da zemam za toa vreme boleduvanje.Kolku mozam da zemam i koj moze da mi gi prepise...maticen lekar ili maticen ginekolog.Jas bev kaj maticniot lekar on mi vika samo 5 dena mozam da ti dadam,a jas znam deka minimum 15 moze da se dade
RE: Вештачко оплодување - II дел 2.7.2011 11:33:44
Bogdancanka
Prvenka mila od srce ti posakuvam da imas uspesen transfer i nabrzo da se izraduvas so crtki...za boleduvanje treba da ti dade maticniot ginekolog...poz mila i uste ednas srekno na transferot
RE: Вештачко оплодување - II дел 2.7.2011 19:47:50
Olivia
Prvenka neka te prati mnogu sreka vo celata procedura, i da se raduvas na , Dafne1 i Anebebe sobirajte sili za vo septemvri oktomvri najverojatno i jas ke vi se pridruzam togas,samo da sme zivi i zdravi i nasiot den na radost doaga.