|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување - II дел
30.7.2011 21:35:34   
Liliput
Pinokio, mnogu mi e zal, mi se nasolzija ocite...imav dlaboko custvo deka trite kje zavrsime so user posted image
Ti ja davam seta moja podrska za sledniot pat. Gospod e golem i gi slusa nasite zelbi.

Moze da mi kazes sto znaci biohemiska. Jas imav dva pati spontani abortusi.. izgleda ist slucaj sme. Prviot pat do dva meseci plodot ne rastese odnosno imase sakus no nemase embrion i zavrsiv so kiretaza, vtorit pat imav pozitiven rezultat od krv ama posle edna nedela dobiv i koga napraviv test vekje bese negativen.

Uste ednas ti ja davam seta moja sila i slednito pat sigurna sum deka kje ne izraduvas so user posted image  i po moznost so  user posted image  user posted image  .

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 1951
31.7.2011 0:30:31   
pinokio2010
Biohemiska e vsusnost toa vtoroto, testot preku krv pokazuva deka si bremena, no beta HCG hormonot e mnogu mal za periodot nego sto treba da bide, i namesto da se duplira sekoj vtor den taa rapidno opagja i po edna nedela docnenje na user posted image , dobivas, pri sto menstruacijata e obicno pobolna i poobilna so grutki krv preku koi vsusnost izleguva plodot. Znaci biohemiska bremenost e taa sto moze da se detektira samo preku krv, na UZV ne moze da se vidi zosto e uste mn mal (kako vrv na mina od penkalo). Se nadevam ti e malku pojasno, ako ne imas mnogu na internet za taa tema, tamu sigurno pojasno e objasneto.
ps. Ti blagodaram mila za podrskata i sega ti za mene ne se sekiraj, rabotite se takvi kakvi sto treba da bidat, cuvaj si ja svojata e nergija za tvoeto bebce i ne se voznamiruvaj voopsto. Stisikam palci za user posted image

4 x IUI =0
1.ICSI (02/2011) -:(
2.ICSI (07/2011) -:(
3.ICSI prir.ciklus + FET - :(

(Одговор на членот Liliput)
Непосредна врска до пораките: 1952
31.7.2011 13:25:44   
simona811
zdravo na site!bev deneska na test i testot izleze pozitiven uste ne mi se veruva za edna nedela ke odam na exo uste bilo rano taka mi kazaa za da se vide nesto no nekako sum cela zbuneta od toa sto im se slucuvalo na liliput i pinokio bas mi e zal se nadevam na site podobri da ne bide i se da bide kako sto treba vo najdobar red i site zaedno da si se raduvame na nasiteuser posted image user posted image pozdravi

Непосредна врска до пораките: 1953
31.7.2011 14:20:29   
Maca25
Честито симона!!!! user posted image user posted image user posted image се радувам на твоите две цртички

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот simona811)
Непосредна врска до пораките: 1954
31.7.2011 16:23:50   
pinokio2010
Odlicni vesti simona, sega ti posakuvam naredniot pat koga ke odis, da mu go slusnes srcenceto na tvoetouser posted image  i konecno da se opustis i da si uzivas vo bremenosta. Cestitki uste ednasuser posted image

4 x IUI =0

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1955
31.7.2011 20:53:14   
anebebe
user posted image user posted image cestitki simona imaj si lesna bremenostuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1956
31.7.2011 21:39:16   
kapina
cestitki simona imaj si lesna bremenostuser posted image i edno zivo i zdravo bebceuser posted image

(Одговор на членот anebebe)
Непосредна врска до пораките: 1957
1.8.2011 9:03:46   
Bogdancanka
Честитки симонаuser posted image user posted image user posted image ти посакувам убава и лесна бременост честитки мила уште еднашuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1958
1.8.2011 9:17:09   
simona811
vi blagodaram na iste za cestitkite daj boze na site sto cekate user posted image da si gi vidat pobrzo i site pobrzo da si gi drzame nasiteuser posted image user posted image vo prekratki gospod e golem na site daruva koga togas se vo svoe vreme!

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1959
5.8.2011 19:37:46   
Liliput
Vcera pravev test za bhcg i za zal ispadna negativen user posted image user posted image user posted image .
Mi trebase vreme da se sovzemam i od rezultatot i od objasnuvanjeto na doktorot za vakviot rezultat. Negativno me iznenadi odgovorot na Dr. Lazarevski od sistina koga mi rece deka promasil vo terapijata odnosno mi dal pogolema doza na suprefakt pri sto mnogu mi bile spusteni hormonite i poradi toa rezultatot bil od samo tri jajce kletki a od toa oplodeno samo edno. A saniste so edna jajcekletka bile mnogu mali.
Se nadevam deka Gospod kje gi slusa nasite molitvi i za brzo vreme kje ni podari user posted image .
Na site sto cekat user posted image  i tie sto vekje se user posted image  im posakuvam mnogu srekja i pozitivna energija.

Непосредна врска до пораките: 1960
6.8.2011 0:46:23   
bate
mila ne se nerviraj, sledniot pat sigurno ke bide podobro, samo ne se razocaruvaj. postadkata zavisi od milioni faktori , dali ke bide poziven ili negativem rezultatot, samo morame da veruvame i da ne gubime nadez. ajde sega smiri se,  pa za 6 meseci ke bide ok. pozz

Непосредна врска до пораките: 1961
8.8.2011 15:18:15   
simona811
здраво на сите!да се пофалам на сите за убавата вест денеска бев на ехо и се видеа две мали user posted image user posted image многу сум срекна усте не ми се верува и покрај се има господ и ги слуса на сите нас насите молитви дај бозе сите сто побрзо да си ги доцекате овие срекни мигови сто јас ги минувам и ги споделувам со сите вас мои драги рр!на сите ви благодарам сто бевте цело време со мене во моите најтески моменти и се усте ке си помагаме и споделуваме искуства!поздрави многу

Непосредна врска до пораките: 1962
8.8.2011 15:48:49   
Olivia
Pinokio nekolku dena ne se osudiv da napisam na temava nemav nacin i zborovi da izrazam za povtorniot neuspeh, bev tolku sigurna, no nesakam da vnesuvam negativni emocii samo ke kazam so tebe sum i veruvam deka nasiot den doaga , so sekoj minat mig sme samo poblisku do celta a vakvite neuspesi nema da gi vozvisuvam nitu da gi narecam precki naprotiv sega sme vo Bozjo iskusenie i ni treba trpenie, srekniot mig postoi samo da uspeeme da go grabneme so glavata gore.

Iskreni cestitki Simonce, bidi ni motiv da prodolzime vo ova patesestvie.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 1963
8.8.2011 15:58:03   
miana
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image simona  cestitki ..

Непосредна врска до пораките: 1964
9.8.2011 9:50:23   
babyhope
Честитки Симона!!! Со лесно овие 9 месеци и среќна и весела да си ги дочекаш дветеuser posted image user posted image  

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1965
9.8.2011 10:49:37   
Liliput
Bate ti blagodaram za podrskata se nadevam deka site kje si gi docekame tolku posakuvanite user posted image .

Simona mnogu cestitki user posted image user posted image  i imaj lesna bremenost i samo srekjni momenti.
Mi dade mnogu nadez i pozitivna energija za sledniot pat.

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1966
9.8.2011 15:24:09   
pinokio2010
Liliput, samo hrabro napred mila, ako ne si zadovolna od  doktorot, mozes da go smenis i da odis na druga klinika. I doktorite se lugje, mozat da zgresat, samo sto toa kaj nas pricinuva golema bolka. Ako imas doverba vo nego daj mu vtora sansa, ako ne odi ponatamu. Na krajot i ti, i site nie ke se izraduvame so user posted image

4 x IUI =0

Непосредна врска до пораките: 1967
9.8.2011 15:55:54   
Liliput
Pinokio, mnogu sum zadovolna od doktorot, vo site pregledi bese mnogu siguren vo toa sto go pravese. Jas duri bev zagrizena deka jajniciti ne mi se vo red, no tie bile vo dobra kondicija samo terapijata kaj mene ne vlijaelo kako sto treba. Najverojatno kje odam pak kaj istiot doktor barem za sleden pat kje znae koja terapija kje bide najdobra za mene.
Kje razmislam imam vreme, uste 6 meseci.

Ti kade pravese ivf? Koga go planiras slednoto ivf?
Ti drzam srekja za sledniot pat dvete da se izraduvame user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1968
12.8.2011 13:15:07   
dafne1
moze li nekoj da mi kaze od koj den se pocnuva da se pie JASMIN bidejki dr mi e na odmor a pocnuvam so postapkata za IFV

Непосредна врска до пораките: 1969
15.8.2011 16:08:01   
pinokio2010
Nekade 5 den otkako prekinav so Utrogestanite, dobiv user posted image  koja bese mn bolna, znaci den pred toa i na samiot den na dobivanje strasni grcevi, no krvarev mnoogu malku, prviot den kolku edna vloska, vtoriot nekolku kapki i tretiot veke zavrsi user posted image  nikogas do sega vaka mi se nema sluceno, mene obicno mi trae ciklusot 5-6 dena. Dali nekomu drugomu se ima sluceno?

4 x IUI =0

(Одговор на членот dafne1)
Непосредна врска до пораките: 1970
15.8.2011 22:33:48   
Liliput
Pinokio, jas posle 2 dena dobiv otkoga prekinav so utrogestanot, i jas imav pomalku krvarenje od redovniot ciklus no sepak mi traese 5 dena. Izgleda e normalna pojava no sepak konsultiraj se tvojot doktor bidejkji jas imav negativen rezultat dodeka kaj tebe imase biohemiska bremenost pa nekogas Gospod moze da ne iznenadi koga najmalku ocekuvame, pa mozno e  bremenosta da prodolzila vo najdobar red i zatoa malku si krvarela. Zatoa pravi uste eden domasen test i konsultiraj se doktor. Ti ja davam celata moja podrska i energija..  

Непосредна врска до пораките: 1971
15.8.2011 23:30:16   
Bogdancanka
Пинокио мила кај секој пациент е различно,јас после неуспешното инвитро добив на денот кога требаше да правам тест преку крв,немав некое обилно крварење и наредните денови ми се намали уште повеќе и ми заврши за три дена...инаку циклусот ми трае од 4-5 дена,и јас имав доста болки....во секој случај можеш да се консултираш и со твојот матичен гинеколог...поззззз мила

Непосредна врска до пораките: 1972
16.8.2011 17:14:35   
zmej1
Dragi moi ringerajki.Do pred nekolku meseci bev redovna na ovoj forum,gi spodeluvav makite so site vas koi imate  problemi pri zabremenuvanje isto kako i jas,se raduvav na sekoja nova trudnica se sozivuvav so sekoj neuspeh, i  po tri godini ostanav bremena so IVF i sega nosam dve devojcinja vo stomaceto.Nevidena radost .Vi pisuvam samo da ve ohrabram ,da vi kazam nikogas da ne se otkazuvate od svojata cel i najvazno od se da bidete POZITIVNI.Pozdrav i se "slusame"pak, sega go citam forumot za sestra mi koja ne e clen na ringeraja a probuva da zabremeni preku IVF .Vi posakuvam sreka na site

Непосредна врска до пораките: 1973
17.8.2011 14:03:13   
Bogdancanka
Zmej mila ti posakuvam ubava i lesna bremenost,na sestra ti i ja prajkam seta moja pozitivna energija user posted image user posted image user posted image i posakuvam  sto pobrzo da si gi vidiuser posted image crtki...pozz mila

(Одговор на членот zmej1)
Непосредна врска до пораките: 1974
17.8.2011 14:50:41   
pinokio2010
Sigurno do hormonite e, nesto se poremeteni, eve bas vcera imav ovulacija na desniot jajnik so booolki i blago prokrvariv nekolku minuti..se nadevam naredniot ciklus se ke se sredi, ako ne , togas po doktori zosto veke i od niv mi zdodea user posted image

4 x IUI =0

Непосредна врска до пораките: 1975
Страница:   <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?