Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 27.7.2011 23:06:45
cece81
Pinokio , Simona,Liliput , ajde milicki samo mislete pozitivno , i ke uspeete ,nikako da se preoptovaruvate so simptomite se ostavete nastrana i ako mozite bidete vo drustvo so najdobrite prijatelki na muabet taka ke vi se odzeme vnimanieto i pobrzo ke pominat denovite do . Od srce vi posakuvam so po naednas!
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 6:21:33
kapina
Pinokio ,Simona,Liliput vi drzam sreka ovoj pat da uspeete so ivf to i ne se preopteretuvajte so simptomite mislete pozitivno i ke uspeete vo ostvaruvanjeto na celta .
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 9:49:27
simona811
zdravo na site!deneska napraviv sabajlevo test i pokaza no vtorata crta ne bese jako rozeva tuku bledo rozeva i sega sum mnogu mnogu zbuneta neznam sto da pravam dali vecer pak da go povtoram ili da poceka posle 48casa da pominat pa da go povtoram taka pisuva na testot pomagajte cela sum vo bunilo inaku deneska mi e 12den od transferot avo nedela treba da odam za preku krv?pozzzzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 10:06:53
simona811
фала ти од се срце за брзиот одговор ми даде некако утеха и мир во дусата ке поцекам па ке видам сто ке биде во недела преку крвта!поздравце до тебе мноху и сите рр
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 13:42:19
Liliput
Simona bas mi go razubavi denot, mi dade mngu nadez. Nemoj voopsto da se somnevas vo testot, od moe licno iskustvo ti kazuvam deka se mnogu tocni posebno koga se raboti za vtora crta. Uste ednas mnogu cestitki i uzivaj vo bremenosta .
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 13:52:39
simona811
liliput sto znam nekako taa bledata crta me macitoa mie prvo iskustvo i neznam dali e normalno da pokazuva taka i kolku se tocni neznam testovite nemam iskustvo so testovi toj sto go zedov Sure chek imi kazaa deka bil 99%tocen...dali vi se slucilo na nekoj od vas moi rr da imate bleda crta a da se pokasno utvrdilo da ste pozzz
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 14:29:55
Liliput
Simona, sekogas vtorata crta e po bleda, jas sum bila trudna do vtori mesec i pak crtata bese bleda. Testovite moze da pokazat lazen negativen rezultat (ako se pravi mnogu rano) no nikogas ne pokazuvat lazen pozitiven rezulat.
Kaj tebe pocnalo da se laci hcg hormonot(hormonot na trudnosta) koj testot go detektira. Zatoa ne se somnevaj i bidi srekjna.. a za da bides na rahat odi vo bilo koja labaratorija kje ti pravat test od krvta i za 15 min kje imas rezulat.
Mila ti si , ti posakuvam za 9 meseci so edno vo raka...
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 15:10:36
simona811
fala mnogu da se nadevame deka e taka pa z akrv mi rekoa deka e rano da odam na 15 den od transferot a deneska mi e 12 ke odam vo nedela!vi blagodarama na site sto ste so mene i mi pomagate mnogu mnogu vo tie momenti na neizvesnost.pozdravi do site rr
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 15:11:17
pinokio2010
simona cestitki mila, normalno e da imas vtora crta malku pobleda,pa racunaj tebe pred samo nekolku dena ti e implantiran embrionot i nivoto na bHCG e uste mnogu nisko,kako ke pominuvaat denovite ke se zatemnuva i crtata,probaj po edna nedela ke vidis kakva ke bide temna. opusti se,kako sto prethodno ti kazaa ne postoi lazno pozitiven test,samo lazno neativen.sega opusti se i uzivaj si vo bremenosta. inaku mene denes mi e 10 dpt i utrovo imav malku kako bledo kafen iscedok nekolku kapki a vcera malku i me bolese stomakot. rano mi e za test,samo ne znam dali uste da se nadevam ili veke da se pomiram deka e gotovo..
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 17:36:45
babyhope
simona мила, како што ти кажаа и другите, втора цртичка е втора цртичка- нема сомнеж што значи- . ти посакувам што поскоро да ти соопшти и лекар дека се е во ред и да слушнеш и од него дека ќе имаш pinokio а ти срцка знаеш тука на РР многу мамички кажуваа дека кога се фатило бебчето имало капки црвено-кафеав исцедок... така што нема откажување, можеби напротив ова е добар знак- ти посакувам стрпливо и без стрес да си го дочекаш денот кога ќе ги видиш
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 17:42:04
Natasa981
ИЗВОРНА ПОРАКА: simona811
liliput sto znam nekako taa bledata crta me macitoa mie prvo iskustvo i neznam dali e normalno da pokazuva taka i kolku se tocni neznam testovite nemam iskustvo so testovi toj sto go zedov Sure chek imi kazaa deka bil 99%tocen...dali vi se slucilo na nekoj od vas moi rr da imate bleda crta a da se pokasno utvrdilo da ste pozzz
mene mi se pokaza epteen bleda vtora crtka, i toa se pokaza 20min. po istekot na predvidenoto vreme..nemozev da veruvam, ama bev ubedena deka e toa toa! naredniot den pak napraviv test (sure check) i povtorno istoto, ama ovoj pat se pokaza bleda crtka vo predvidenoto vreme i veke mi stana jasno i pocnav da slavam :) da napomenam samo deka jas budalceto pravev testovi 2-3 dena pred da mi zadocni ciklusot. znaci, simona so sreka neka ti e ,uzivaj si sega,opusti se malku a potoa i konsultiraj doktor sto ke treba ponatamu. pozdrav do tebe
RE: Вештачко оплодување - II дел 28.7.2011 17:52:33
simona811
vi blagodaram na site i na tebe natasa981 daj boze da bide 100%sigurno pa site zaedno da proslavime se uste sum onaka kao u neveruvanje do deka da mi se smiri dusickava koga i na doktor ke mi potvrdat deka e se vo red mislam deka me razbirate vi blagodaram uste ednas na site sto me podrzuvate i ste so mene vo tie momenti guski do site
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.7.2011 0:13:14
Bogdancanka
Пинокио мила сеуште е рано за било какви резултати,уште постои надежта, имаш уште 4 дена затоа мила опушти се...дај боже набрзо и ти на се пофалиш со цртки....ајде мила стискаме палци за тебе
симона мила честитки за тебе како што има напишано погоре во постовите две цртки си се две цртки сигурно си нашата нова честитки уште еднаш ајде нека ни се множат трудниците на рингераја....многу среќа за сите кој се во исчекување на цртки и на сите кој се во подготовки за инвитро....нека ни се исполни желбата на сите кој силно посакуваме да добиеме по едно а може и по
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 29.7.2011 0:16:00 >
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.7.2011 14:19:32
pinokio2010
Jas nisto ne piev :) Denes poradi krvarenjeto me pratija vednas da vadam bHCG za da znam dali da prodolzam so lekovite , no za zal povtorno ispadna biohemiska. Ne sum tazna, tuku naprotiv psihicki se podgotvuvam za novata postapka vo noemvri. Posto simonce ni e veke , i stiskam palci na Liliput da si gi vidi
RE: Вештачко оплодување - II дел 29.7.2011 18:09:04
cece81
simona cestitki mila sigurnosi bez dvoumenje trudna si
se dve , ako e bleda ednata i normalno e seto toa sto si vobudena i netise veruva i jas takva bev i dr den napraviv uste eden test i istoto se pokaza . Uzivaj si mila vo bremenosta
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.7.2011 1:00:20
Bogdancanka
Пинокио мила баш ми е жал,но што е тоа е.... здравје со нови сили борбата мора да продолжи понатаму, за едно вреди да се бориме...браво за твојата храброст и баш ми е мило што веќе почнуваш психички да се подговуваш за наредниот пат....еве и јас сакам да почнам со подготовките но некако си ги развлекувам работите ајде милички од срце на сите ви посакувам многу среќа....
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.7.2011 12:44:22
simona811
zdravo na site eve me mene povtorno vcera napraviv pak test i pak se pokazaa no toj pat bese pojaka vtorata linija utre odam za preku krv da vidam pa ke vi pisam pak drzete mi site sreka za utre da bide se kako sto treba!Pinokio bas mi e zal za tebe sto taka se slucilo no nema otkazuvanje se odi se do krajnata cel site sme zaedno so tebe samo taka hrabro i silno prodolzi!!!pozdravi do site
RE: Вештачко оплодување - II дел 30.7.2011 21:15:23
pinokio2010
Vi blagodaram za podrskata, zal mi e koga ke prekinam vaka ubava niza na trudnici, no sto da pravam, posle se se cuvstvuvam dolzna da vi kazam kako zavrsila postapkata. Za da ne siram negativna energija na forumot, sega celata sreka ja pustam na simona utre da i pokaze testot gooolema beta i na Liliput da javi deka e . So sreka milicki