brankovic -> RE: Вештачко оплодување - II дел (12.11.2011 3:21:55)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadbet zdravo! Me nemashe na forumot podolgo vreme no eve me povtorno. Znaci posle neuspesnoto ivf na spontan ciklus koe beshe uspesno na pocetok no zavrshi so spontan napraviv uste edno ifv koe e neuspesno. Sakav da go spodelam ova so Vas i da napomenam nesto za terapijata. Imeno minatiot pat koga mi uspea zemav utrogestan vag, folna k-na i aspirin 100 i se fati. E ovoj pat namesto utrogestan Dr mi dade nekoj vaginalen gel Crinon, folna, aspirin100, se bockav sekoj den Clexane i piev estrofen 2h2. Posle negativniot test eve nekolku dena otkako ja prekinav terapijata se uste mi izleguvaat ostatoci od gelot Crinon. Dali nekoj od vas ima iskustvo so ovoj gel? Sepak mislam deka trebashe da si go zemam utrogestanot i nareden pat ke insistiram na toa. Megjudrugoto e i dosta poeftin. Na site sto ocekuvate [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] vi posakuvam uspeh i da si gi vidite sto poskoro. POzdrav! da mila, eve jas koristev crinone i toa od sredinata na tretiot do sredinata na cetvrtiot mesec od bremenosta i eve vece sum petti, a uste mi izleguvaat mali grutki od gelot... Iskreno, ponekogas mi e sram od samata sebe koga pri sekoe odenje vo wc gledam grutki, ama pak ako mozam da biram megju utrogestanot i Crinone, izbiram Crinone. Utrogestan primav tripati dnevno, vaginalno, i nedaj boze da izlezes nekade da proset_as, imas senzacija deka postojano nesto ti se sleva vaginalno. Uste postrasna da e rabotata za mene, vo 5 nedela imav spontan, lekarot mi kaza deka sum nosela bliznaci i deka ednoto ne se prifatilo, i koga i da odev nekade, makar do prodavnica, doma se vracav izbezumena nedaj boze povtorno da imam spontan. Sto se odnesuva do ostanatata terapija, Dr. Ivanovski mi prepisa i estrofem, 3 pati dnevno, i aspirin od 100. Aspirinot mi go prekina vo 5 nedela po spontaniot, i mi go zameni so vitamin C. Ako te interesira nesto povece vo vrska so terapijata ili Crinone ili utrogestan slobodno pisi mi poraka, ke odgovoram najbrgu stom mozam
|
|
|
|