mami2 -> RE: Новогодишни активности во градинка (25.12.2011 23:47:53)
|
Кај нас завршија предновогодишните активности. Прво во јасли носевме украси, нова им била елката, во средна група си чувале од лани. Пред две недели ги фотографираа, јасли групна слика, а средна група поединечна слика со Дедо Мраз. Минатава недела имавме новогодишна работилница со родителите, изработувавме декорации. Јас отидов неспремна, кога отидов да го земам во три саат останав да работиме. Заедно со 5-6 деца од групата се насецкавме колажи, правеа лампиони, лепеа, мене ми беше супер со другарите на синот, а и на негувателката, пошто се занимававме цел час. Во четвртокот имаа претстава. Само големиот, малата е јасли и за нив нема претстава. Двајцата добија пакетчиња од Пионир, сликовница од Просветно Дело и фотографијата - календар. Инаку пакетче е 250, слика 150, сликовница и претстава по 50 денари, се плаќавме на уплатници и за двајцата излезе повеќе од 1000 денари. А во друга градинка пакетчињата биле бесплатни, сликите по 50[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Битно се си завршија, новогодишните активности поминаа...
|
|
|
|