Libra88 -> RE: Полицистични јајници (29.7.2015 9:12:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: MommyToBe Zdravo, nova sum na forumov i ne znam bas kako seuste funkcionira no resiv da spodelam nesto so vas so ogled deka sekako ima poiskusni od mene, i se nadevam na odgovor ☺ imam 22 godini vejke dve godini probvam da zabremenam ama nikako nemozam, od devojce imam ne redoven ciklus od kako pamtam sum na anti bejbi piluli uste od 13 godini so obid da se regulira ama nisto, znaci po godina dena ne dobivam pa si pijam sama lekarstva na svoja raka za da dobijam, mojot maticen mi rece deka prolaktinot mi bil nogu visok i navidno toa znacelo neso vo glavata na hipofizata me preplasi, vo stranstvo mi rekoa deka imam PCOS no koga prasav na mojot maticen vo mk mi rece deka spored eho i rezultati od krv jas nemam pcos. Vo stranstvo mi dadoa metformin da pijam no jas ne gi pijam a dodeka maticniot mi rece deka ne treba da gi pijam, ednas mi rekoa iako nema redoven ciklus ima ovulacija i mozam da zabremenam potoa mi rekoa deka nema ovulacija, jas stvarno ne znam koj kraj da go fatam. Neznam kaj da odam sto da probam sega me sovetuvaa da si ispitam nadbubrezna zlezda navodno toa moelo da e pricina za nedobivanje. Sekoj sovet e dobredojden ☺ fala zeni 😊 Dobredojde mommy, Jas bi ti predlozila da odis kaj doktor sto se zanimava so sterilitet na treto mislenje. Nosi gi I rezultatite od hormoni. I jas imam pcos I od pred nekolku nedeli pocnav so metformin pa ke vidime dali ke mi se regulira ciklusot. A prolactinot ako ti e visok I za nego ima soodvetna terapija so koja brgu ke go simnes.
|
|
|
|