butterfly1 -> RE: Полицистични јајници (7.3.2015 22:22:45)
|
Shila вака сега да не ме сфатиш погрешно ама не ти треба литература и книги за ПЦОС, туку сериозен пристап на гинеколог и ендокринолог взаемно. Прво ако имаш покачена телесна тежина обавезно ќе ја намалиш, второ ќе исфрлиш од употреба слатки, бел леб, тестенини, ќе внесуваш што помалку јагленихидрати. Потоа, ќе си направиш проверка на инсулин и скриен шеќер, врз нивна основа ќе се одреди ХОМА индексот каде ќе се види дали имаш или не инсулинска резистенција и ќе ти се даде метформин, кој помага за регулирање на циклусот и овулација. Потоа ќе ги испиташ андрогените хормони, кај најголем број од жените со пцос јајниците ги лачат овие машки хормони. Бромергонот ќе си го пиеш за пролактинот, ма да јас сум повеќе за достинекс поефикасен е, подобро се поднесува и не се пие секој ден што е олеснителна околност. Вториот доктор ти дал супер терапија ако реагираш на кломифенот може одма да забремениш ако не тука се гонадотропините. Затоа сериозно фаќај се за работа, не чекај, ПЦОС знае да биде многу незгодно ти кажувам од искуство.
|
|
|
|