LoveableMe RR -> RE: Полицистични јајници (22.1.2015 10:16:14)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Vesna I Како што знаете после лапоро и хистеро кои покажаа дека нема никаков проблем со каналите, продолжив да пјам само метформин за полицистичните јајници. Ги испитав уште 2-3 пати половите хормони, кои покажуваа дека имам полицистични јајници и дека немам овулација, да на крај отидам во болницата Плодност во Битола кај прекрасниот д-р Таше Трпчевски, на кого му ги однесов сите резулати, ми направи детален преглед, на кој ми кажа дека овулирам и дека е сигурен дека тој ден ќе прсне фоликулата. Нормално се фрливме на работа тие два дена, а бидејќи почнаа и празниците па бевме поопуштени и слободни, и останатите денови :). Вчера со неверување направив тест и кога ги видов двете толку посакувани цртки не ми се веруваше. Дали е до метформинот, дали е до др. Таше, што погодив баш тој ден да отидам кај него и да и каже дека овулирам, дали е до опуштањето за време на празниците (мислам на психичко и физичко), незнам. Му благодарм на Бога, за силата што ми ја даде да издржам сиве овие години, за на крај повторно да ја почувствувам таа бескрајна среќа. Ви ја пуштам сета среќа и сила на сите вас, да бидете силни и да не се откажуавте никогаш од тоа што силно го посакувате. Гушкииии ИЗВОРНА ПОРАКА: scared Vesna а од колку мг метформин пиеше? Имаше ли проблем со другите хормони? Во однос на исхрната пазеше ли да не внесуваш шеќери? Извини вака со прашањава ама и јас сум со метформин па ме заинтересира [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Vesna I Mila Dimitrov od Remedika mi dade 3x500 mg, a Trpchevski od plodnost mi reche 2x850. Jas imav malku pogolema tezina, pa vo izminativ period oslabnav 10 kg ama da ti kazam pravo poslednv mesec ama bash na nishto ne vnimavam, ni na ishrana, ni na shekeri, ni na alkohol, nitu 100% redovno gi piev metforminot. Eden perid duri gi piev i 2x 1000 mg, bidejki ima zaliha doma pa da ne kupuvam i da gi trupam gi piev i taka. Za prashanajta ic ne se sekiraj..... prashuvaj se sto te interesira...znam kako ti e....otvorena sum za komunikacija, samo da bide rabotata :) E sega jas imam edna dilema dali da prodozam da go pijam metforminot ili da ja zavrsham karierata so nego :) ИЗВОРНА ПОРАКА: scared јас немам проблеми со тежина ама ете пак нема овулација и бебе , колку време ги пиеше ти метформинот? Мене и гинеколоот и ендокринологот ми рекоа во бременост да продолжам да ги пијам до кај 5 ти месец, во најмала доза од 500 мг еднаш дневно, ама јас сум со покачен инсулин, ако кај тебе нема таков проблем најубаво да се консултираш со гинекологот [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly1 cestitki vesna1 i od mene, da ima snajubava i najlesna bremenost [sm=bravo.gif] Mnogu se raduvam koga vaka nekoj so pcos ke ostane prirodno , e sega da te potprasam i jas nesto [sm=smiley36.gif] Si pisala laparoskopija deka si pravela, driling na jajnicite da ne ti pravea? I dali imase problemi so maskite hormoni? Posto obicno pcos imaat problem i so toa [sm=smiley13.gif] Ovulacija prirodno imase ? Jas voopsto ne ovuliram prirodno duri ni metforminov ne mi pomaga [sm=zmeden.gif] Vo vrska so metforminot i mene isto mi kazaa deka ke gi pijam i vo bremenost no ne mi kazaa do koj mesec, sepak konsultiraj se so doktorot. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|