zlatcetomoe -> RE: Полицистични јајници (24.3.2011 10:09:48)
|
Zdravo, bi sakala na site so PCOS sindrom-policisticni jajnici da vi preporacam da probate so caj, tableti ili tinktura od bilkata vitex agnus castus, jas piev kapsuli-PMS free na firmata encian, gi imase vo zegin sega na zalost ne gi uvezuvaat povekje.Jas gi zemav zaradi reguliranje na ciklusot, se slucuvase da ne dobijam i po povekje od 6 meseci, uste od prvoto paketce pocna da mi se stabilizira ciklusot, dobivav sekoj mesec redovno. Posle sest meseci gi prekinav bidejki vekje ne gi uvezuvaa od zegin i ciklusot mi docnese2 meseci.Mislev deka e poradi toa sto sum ja prekinala terapijata no ete sum ostanala bremena, bez da planiram:-)Sega sum 7-mi mesec i sum presrekjna, se nadevam deka site so ovoj problem kje go najdete lekot isto kako i jas, no veruvajte prirodata e najmokjna, dokolku mozete pobarajte ja ovaa bilka, vo bugarija, hrvatska i srbija ja ima bilo vo oblik na caj , tableti ili kapki, navistina pomaga vo reguliranje na hormonite.Na pocetok kje cuvstvuvate i mali neprijatnosti sto kje vi indiciraat deka navistina deluva, prvite nekolku dena se javuva nokjno potenje, gadenje, no potoa se se stabilizira Pozdrav i so srekja na site
|
|
|
|