NELI -> RE: Полицистични јајници (8.12.2010 23:42:16)
|
и мене ми рекоа дека имам полицистични јајници, но немам проблеми со влакна, имам качено малку килограми но нормално е за мене...но еден доктор последно што ми даде мислење, стар тука кај нас во прилеп ми рече ова...менструациај не смее да дојде пред 25 ден и после 45, опуштете се и не се секирајте...и со полицистични јајници се останува трудна после бременост се се чисти, само што треба редовно од онаа работа( ме разбирате)...не верувам многу на приватни гинеколози затоа што само з апари се...кај мене е не редовна, но штом ми иде добро е...еден декотор да не го именувам од битола мислам дека го знаете ми рече дека немам овулација, тоа е најголемата глупост што ја кажал некој, затоа што кај нас со овој проблем имаме овулација само што не е стандардна како кај оние што имаат редовна, така да не може јас да имам циклус а да немам овулација...секој циклус кај жената е еден вид спонтан абортус исфрлање на јајце клетка која не е оплодена и сите пропратни работи кои истекуваат [sm=smiley1.gif]...така да моментално си пијам чај оцајница и се надевам на забременување, затоа што тоа и го очекуваме со сопругот...едно сфатив дека колку помалку се замараме толку подобро, само опуштено и да не ја замараме психата и себе си...девојки знам дека сите кои очекувате ќе забремените кога најмалку очекувате...моментот кога ќе се откажете од тоа ќе ви се насмее срцето...да не ги усилуваме работите...тоа е и совет од гинеколог Зероски од прилеп...искусен и стар доктор кој ме опушти од сите грижи, само со еден муабет што го имавме, една случајна средба на улица....ПОЗДАРВ ДО СИТЕ...и ако останам бремена први ќе знаете, пред сопругот [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
|
|
|
|