sandriana RR -> RE: Колку е доволно? (1.8.2014 21:51:59)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: jasmina81 ми треба совет од вас околу хранењето на синко имаме 6 месеци и 10 дена со дохрана започнавме пред еден месец и распоредот ни изгледа вака кој незнам дали е добар или не околу 10 часот на сабајле му давам овошна кашичка која обично дома му ја приготвувам и јаде повејке од 125 грама кога ке се ориентирам спрема купечките а ако му дадам купечка ја јадер целата и ако му придадам сеуште ке јаде,потоа околу 15 часот му давам зеленчукова и до синојка беше тоа дневно мени и плѕус доење кога сака и колку сака е сега синојка прв пат му дадов околу 20 часот млечна каша со ориз на хип не му ја дадов целата што ја приготвив а сигурна сум дека ке ја јадеше целата е сега ми е муабетот дали добро ми се распоредени оброците дали се многу малце незнам ум немам до сега јадеме праска,кајсија,банана,јаболко,круша денес пробавме.ориз компир. блитва ,морков,тиквичка ,сега сакам да му воведам на сабајле овесни снегулки со овошјето дали може и што можам уште да давам ИЗВОРНА ПОРАКА: Neurotoxin Здраво јасмина, супер си со оброците, наутро одат овошните, можеш да почнеш да даваш и житарици со овошјето на ручек зеленчукот и местото кога ќе го воведете, и навечер мешана житна каша. ИЗВОРНА ПОРАКА: Neurotoxin а за количината нема правило, но ако има апетитт, сега и нема развиено некој рефлекс за да знае кога му е доста, давај умерено за да не предизвикаш контраефект па да го прејадеш. Ако напредува вака и не бара повеќе млеко од оброк, тогаш продолжи вака, постепено ќе зголемуваш како расте и како ќе бара, тоа само тој ќе ти покаже [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: jasmina81 fala ti na odgovorot ova mi e prvo dete i celata sum vo prasalnici so,kako,kolkui sekoj sovet mi e dobredojden
|
|
|
|