Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Kapina i bebence19 чекаме утре потврда и официјално да се селите во трудниот форум
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Здраво Рингерајки, и јас да ви пишам и да ме додадете на списокот за недобивање на 16.06. Инаку месецов бев стимулирана со кломифен и примена Прегнил на 31.05, така да чекаме за десетина дена. Поздрав до сите и да ни се исполни желбата на сите на форумов.
fala vi na site posle ke odam na pregled ama iskreno vo panika sum imam kafeav iscedok i plus parlacinja krv ne znam sto ke ispadne se nadevam na se najdobro
Бебенце само смирено денес ќе знае што е и како е,те чекаме со убава вест Mia malecka те додадов на списокчево
За тест чекаме: marko 3 ??? Elence3 /26 мај liljak (ИФВ) / 1 јуни bella80 /4 јуни kapina 5 јуни Kokiceto 7 јуни Mia malecka 16 јуни stelle 18 јуни sonce7 25 јуни
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
bebence 19 cestitki ti posakuvam da si imas najlesna i najubavo !nemoj da se sekiras za krvarejneto sigurno bebceto se vsaduva i toa doveduva do pukajne na nekoj krven sad.ajde te cekame so rezultati si go vide li ???
За тест чекаме: marko 3 ??? Elence3 /26 мај liljak (ИФВ) / 1 јуни bella80 /4 јуни kapina 5 јуни Kokiceto 7 јуни Mia malecka 16 јуни stelle 18 јуни sonce7 25 јуни[/color]
Малку е рано за да ме ставите на списоков али ај... :D
Треба да НЕдобијам на 02 јули
Поздрав и ве сите!
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.6.2012 20:05:13 >
Месечниот циклус сеуште ми трае меѓутоа ние уште вчера тргнавме во акција иначе до сега не сме пробале.... сме слушнале дека некои жени останале за време на циклус малку не ми е верно ама ај можеби ке се фати
искрено мене ми е малце а мм нема гајле
epa vaka doktorkata mi rece deka 90% sum trudna ama embrionce ne se gledase a na matkata ima promeni i zdebeluvanje ama pordi krvarenjeto (kafeaviot iscedok) mi dade da koristam utrogestan i mi rece folna kiselina da si pijam za 10 dena odam na kontrola inaku postojano si placam i maz mi se skara mi vika ajde malku pojako a jas sum preoset__liva sum tolku tazna i plus me bolatg jajnici taman se smirat me fati bolka vo gradite a gradite mi se go baloni gotovi sekoj moment da puknat me peckaat postojano
< Поракaта ја уредил bebence19 -- 6.6.2012 7:27:16 >
здраво,девојки.нема ден да помине да не отворам и проччитам вашите пораки,само не ви пишував. бремена сум!! вчера направив два теста..позитивни..на првиот цела се пореметив од неверувавање.и цел ден бев во возбуда и не бев во сосотојба да пишувам.бев на лекар.кажа 5 недела.само после тоа,а и претходните денови имав кафеав исцедок.а не ми текна да и кажам.дали некоја има искуство со тоа.дали е опасно?еве и бебенце го има овој проблем.што ти вика докторот?и така се мислам дали да одам до кај органџиски..може најдобро да се осигурам.се надевам дека се ке биде во ред. штом јас останав бремена,да не му се сеќирате и вие.јас со дијагноза полицистични,така бев исплашена..ама ете,биднна. ви посакувам на сите кои се обидувате во најскоро време да успеете.со Господ напред кај сите вас до !
nadezh na mene mi dadoja utrogestan i folna kiselina plus inaku na mene ne mi go vidoaa emrionot ama i pomoja presmetka bi trebalo da sum treta nedela site vikaat da ne se sekiram a za uteha jas pocnav da citkam i pisuvam i TUKA kaj sto vidov deka mnogu imaat isti problem kako mene pa i kako tebe procitaj jas ke ti recam ne se sekiraj a jas na sekoj polaa saat si placm i se mnogu nerviram sega veke moram da pocnam da se smiruvam i da veruvam deka sto e nase ke si dojde ili ke si ostane tuka eve za malku da si te utesam a mozebi i jas treba da idam do organdziski samo sto jas sum od strumica pa i znaes ne mi e mnogu daleko stip pozdravce
Здраво девојки, ајде дај боже овој месец да бидне работата за сите оние што очекуваат и , што даде Господ тоа!!! Јас месецов бев на кломифен и Прегнил 5000, 11 дена по примањето на Прегнилот правев тест покажа втора бледа црта, но во недела не треба да ми дојде па да се надевам дека цртите се точни....
Zdravo na site i najiskreni cestitki do site sto videa . I jas sakam da se dodadam na spisokot za NEDOBIVANJE na 17.06. Inaku mesecov imam golema nadez deka ke gi vidam moite ,bidejki pred 10 dena pravev HSG i primame terapija za mm. I otkoga go napraviv HSG imam cudna bolka vo polovinata i dolniot del od stomakot,pa sega so Gospod napred se nadevame na . Inaku prethodniot mesec posle skoro dve godini obiduvanje gi napravivme potrebnite ispituvanja (brisevi,hormoni,HSG,spermogram i spermokultura). Ajde so sreka neka ni e na site sto ocekuvame i samo pozitivna misla
Голем поздрав до сите на форумот!Само што се придружив во големото семејство на Рингејаја, и како нов член сакам со вас да ја споделам мојата мака како и на многу идни мамички овдека во исчекување на или ! А инаку да напоманам веке пола година ви го манијачам форумот Во кратки црти мојата биографија:во исчекување сме на скоро 2 ипол год. медицински се е ок и кај мене и мм проверно со сите нишани народски кажано!кај мм спермограм перфетктен кај мене менструација како швајцарски часовник на 26 ден(си го знам и часот во колку треба да ми дојде не само денот )овалуација О.к,микробиолски тестови ехтра, пред месец дена бев во систина за хсг проверка на проодност на каналите и според др-Палчевски кристално чисто нема ама баш никаков проблем што на тубите што на каналите и според Палчевски ми даде рок најмногу 3 месеци за да останам бремена!Пратам денови на овалиација според календарот овдека на рингејаја пошо јас изгледа некој изрод сум не осекам некоја посебна промена кога сум во овалуација па мора да користам малечка помош!Собрав ајт да ја наречам храброст и да ви пишам да ми олекне малку на душичката што се вели!Впишете ме и мене на списокот за недоагајне на на 11јуни!!Длабоко се извинувам за мојот долг пост ама имав ГОЛЕМА потреба да споделам со вас!!
П.с:Имам едно прашање што ме мачи подолго време:сите се трудиме ајт да не речам се мачиме за ама неможам да си одговорам како некој дали од прва али несакајки или пак што ме зачудува најмногу оние жени што се по улицата што проста кога ке и видам со во раце да не случајно биле некогаш на лекар на преглед??да не случајно пратат овалуација??Ма дај бре И за крај паролата сто ми дава најголема надеж:КАКО Е ГОСПОД НИКОЈ НЕ Е и има и за нас некој кец во ракавот!!! до сите
e draga moja IRENA eve i jas so godini se boram so problemot poveke od 4 g.i jas si go postavuvav istoto prasanje koga ke se sporedam so nekoj drugi zeni koj sto imaat dve tri deca i plus tolku abortusi i sekogas si vikav boze ima li pravda zosto vaka mene mi se slucuva? megutoa so vreme se pomiriv so ova i svativ deka eden den i mene ke mi se nasmevne srekata , moj sovet e samo pozitivno i bez razocaruvanje STO E GOSPOD NIKOJ NE E !!! pozdrav
bebence19 мило ставај утрогестан и малку плачиси ама од радост
Нивеа чекаме убава вест во недела
puflice добре ни дојде ,семејството на РР навистина брзо расте ,те додавам на список и дај боже за кратко
**IRENA честитки за ,,храброста,, и за наводно долгиот пост.Јас те молам никакви извинувања за должина на пост,што ти е на душа,што сакаш да прашаш слободно.Ти посакувам што поскоро .А за тоа како некои забременуваат имам одговор сама велиш како господ никој не е па така се си има свое време и причина и последица
За тест чекаме: marko 3 ??? Elence3 /26 мај ??? ------------------------------ bella80 /4 јуни kapina 5 јуни Kokiceto 7 јуни Нивеа 10 јуни **IRENA 11 јуни Mia malecka 16 јуни puflice 17 јуни stelle 18 јуни sonce7 25 јуни Anne^ 2 јули
Девојки...сите си ги знаеме маките и знаеме дека мал процент ни е криво кога ке видиме некоја девојка одеднаш бремена, од прва или несакајки, но, немојте да се нервирате, само треба да се опуштиме и да си уживаме, знам дека кај некој е со години ама верувајте се е Господова волја, а верувајте дека и нас таму некаде не чека милото гласче и устиче и рачиња кои чекаат да не гушнат, само немојте да се нервирате, психата има најголема улога!!!Ајде еве и јас 2 години се молам на Господ да не ми дојде, се надевам дека Ова е мој месец....Дај Боже! ви испраќам гушки на сите и насабајле утринско
Mnogu mi e zal bebence 19 . No gledaj na toa deka sepak mozes da zabremenis, sledniot pat ke bide pouspesno, samo treba da si smirena, pozitivna i da ne se otkazuvas. Ke dojde denot koga ke drzis vo racete, i na ova ke se sekavas samo kako na los son. Pozdrav i za tebe.
bebence19, mnoooogu mi e zal sto gi citam ova! Znam deka sto i da kazeme sega e izlisno... No ne se obeshrabruvaj, ova samo ke te napravi poslina, veruvaj...