|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти!!! - II дел
13.6.2012 17:37:29   
**IRENA
Denes dobivuser posted image so zadocnuvajne od 2 dena!taka da :VISE SRECE BUDUCE KOLOuser posted image user posted image user posted image !pisete me za 11 juli spored kalendarot togas ke da e a so ova zadocnuvaje i jas ne znam dali bas togas ke bideuser posted image !ne mi se slucilo do sega da mi kasni ali za se ima prv pat neli??
user posted image user posted image user posted image za site

(Одговор на членот marija/)
Непосредна врска до пораките: 1476
13.6.2012 21:35:53   
Melanija RR
Ирена user posted image инаку штом се почне со обидување сосема нормално е да доцни циклусот
Марија може да имаш овулација user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот **IRENA)
Непосредна врска до пораките: 1477
14.6.2012 13:36:40   
Orchidea
Здраво девојки, и јас редовно ве следам, сега ми дојде ред и да пишам user posted image Минатиот месец за прв пат се обидовме да направиме бебенце, и еве сега два дена ми касни.Правев тест сабајлево, ама не се појавија две цртки, можеби е уште рано да покаже, можеби не се фатило.. инаку пред некој ден, два дена по ред имав сосема малку кафеав исцедок, и не беше баш исцедок, туку како флека на гакичките..Сега немам ништо. Стомак ме боли како за пред добивање, еднаш имам некоја тапа болка, друг пат како боцкање во јајниците (можеби е од цистата што ја имам), градите не ме болат, речиси и никогаш не ме болеле. Други симптоми немам, освен повремена главоболка, ама и тоа си го имам вообичано поради нискиот притисок.. Утре имам закажано на гинеколог, не поради преглед, туку за да ја одберам за матична, за да ја средам и таа работа.. па не знам дали да правам и ехо кога сум веќе таму, или е многу рано? Требаше на 12 да добијам..Што мислите вие, дали е уште рано, само 2 дена има поминато од каснењето.. Поздрав до сите, ви посакувам што побрзо да се израдувате со бебуле во мешето.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1478
14.6.2012 13:49:58   
marija/
Фала Melanija на одговорот ама денеска бев на преглед и ми кажаа дека имам воспаление на јајниците и на бешиката user posted image и сега прво треба да оздравам па тогаш на бебенце да работиме. дали на некој од вас му се има ова случено, да добие воспаление? user posted image

(Одговор на членот Orchidea)
Непосредна врска до пораките: 1479
14.6.2012 14:14:11   
Gardenia
ИЗВОРНА ПОРАКА: Orchidea

Здраво девојки, и јас редовно ве следам, сега ми дојде ред и да пишам user posted image Минатиот месец за прв пат се обидовме да направиме бебенце, и еве сега два дена ми касни.Правев тест сабајлево, ама не се појавија две цртки, можеби е уште рано да покаже, можеби не се фатило.. инаку пред некој ден, два дена по ред имав сосема малку кафеав исцедок, и не беше баш исцедок, туку како флека на гакичките..Сега немам ништо. Стомак ме боли како за пред добивање, еднаш имам некоја тапа болка, друг пат како боцкање во јајниците (можеби е од цистата што ја имам), градите не ме болат, речиси и никогаш не ме болеле. Други симптоми немам, освен повремена главоболка, ама и тоа си го имам вообичано поради нискиот притисок.. Утре имам закажано на гинеколог, не поради преглед, туку за да ја одберам за матична, за да ја средам и таа работа.. па не знам дали да правам и ехо кога сум веќе таму, или е многу рано? Требаше на 12 да добијам..Што мислите вие, дали е уште рано, само 2 дена има поминато од каснењето.. Поздрав до сите, ви посакувам што побрзо да се израдувате со бебуле во мешето.

Орхидеа не е исклучено да си бремена има некои имаат такви симптоми,ама почекај некој ден,али сепак штом одиш утре на лекар направи си едно ехо и да нема ништо чисто ради контрола ако не си правела одамна.
А извини,ти кој го пиша за матичен? Знам дека не е за во оваа тема

(Одговор на членот Orchidea)
Непосредна врска до пораките: 1480
16.6.2012 15:48:55   
marija/
Рингерајки ќе ве замолам за побрз одговор, доколку некаоја од вас имала слично искуство. вака: поминаа 3-4 дена од овулацијата а јас имам кафен исцедок, дали е можно тоа да е од резултат од зачнувањето, инаку според мене е ногу рано да покаже каков и да е знам на зачнување, а инаку сега пред 2 дена бев на преглед и ми кажаа дека имам воспаление на левиот јајник и ми дадоа да пијам апчиња, оо што може да е тој кафеав исцедок а до следното недобивање имам уште 10 дена user posted image

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 1481
16.6.2012 17:11:44   
Zoja
moze da e imlantacija ama i ne mora da znachi , mene taka posle ovulacija 2 pati mi se desi pa nemashe nishto posle... koga najmalku ochekuvav- togash se sluchi... najubavo e da ne se furash i da ne mislish na simptomi za da pomalku se razocharuvash posle... veruvaj deka kke bide i kaj tebe i kaj site.. samo da dojde denot t.e chkrtnatoto... site kje si dochekame .. kako e bog nikoj ne e
backi i bidete silni- neka iskushenijata vi traat kratko ...

Непосредна врска до пораките: 1482
16.6.2012 17:15:09   
marija/
Zoja fala mnogu za brziot odogovor ama iscekuvanjeto za user posted image e mnogu tesko i jas se nadevam deka naskoro site ke vidime user posted image pozz i user posted image user posted image user posted image do tebe Zoja

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1483
18.6.2012 8:55:05   
puflice
Dobro utro devojki, jas da ve izvestam deka vesterkata i ovoj mesec ne me preskokna user posted image , da se nadevame na poveke sreka sledniot mesec (ova zvuci kako igrite na sreka user posted image ). Samo dali moze nekoj da mi pomogne kako da ne mislam i da ne se nadevam sekoj mesec,bidejki posle mnogu se razocaruvam, kako i ovoj pat ..... Na site sto iscekuvaat daj boze da gi vidat svoitr user posted image

Непосредна врска до пораките: 1484
18.6.2012 9:10:17   
Нивеа
ah puflice site gi ocekuvame tie famozni dve crti...znam deka site vikaat ne se sekiraj ke bide, ama ne znam kolku pati ja imam slusnato taa recenica i smaceno mi e da ja slusam i da kupuvam celo vreme testovi koi pokazuvaat edna crta, ne znam kako bi ti pomognala da ne mislis, tesko e nekoj koa ke ti kaze ne misli na toa i ke bide koga celo vreme ti e vo glava, no, mozam da ti kazam jas sto pravam, sega posto e letno vreme probuvam da ne mislam na toa so trcanje, rabota po doma, izleguvanje, setanje...probaj da se druzis poveke da ne mislis mnogu...aj pa nasite crtki najubavi ke bidat :)))) pozdrav

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот puflice)
Непосредна врска до пораките: 1485
18.6.2012 20:34:19   
Melanija RR
puflice пробај да не мислиш на дата кога треба да добиеш,прави се дека не знаеш и не број и никако купување на домашни тестови и никако да бараш симптоми.Јас сум доказ дека може да не се мисли скоро 2 години не се потресум дека ќе добијам,си го знам телото и нема што да замислувам симптоми,се помиривме со несјајната ситуација и тоа е тоа си тераме медицински што треба со повремени паузи по 2-3 месеци.И си го чекаме нашиот ден user posted image
Само верувајте user posted image user posted image user posted image

За тест чекаме:
marko 3 ???
Elence3 /26 мај ???
------------------------------
Mia malecka 16 јуни
stelle 18 јуни
sonce7 25 јуни
blond 27 јуни
marija/ 28 јуни
Anne^ 2 јули
Kokiceto 4 јули
kapina 6 јули
bella80 6 јули
Нивеа 8 јули

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 19.6.2012 1:12:37 >

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1486
18.6.2012 22:01:37   
**IRENA
E pa dusicki moi do denes traaseuser posted image !so novi sili se vpustam vo akcija user posted image user posted image !veruvam trudot ke se isplati za user posted image ili user posted image konecno ovoj mesec de!
Puflice dusicke mnogu ubavo te razbiram i te svakam slika i prilika vo celost jas kolku i da probam da ne mislam ne odi bre nekako od raka !Sum probala da izlegivam da se druzam so luge da oladam malku mozokot ama kako za belja se ke stretnam nekoj so ke se najde pameten da prasa so ima novo(a toa novo se znae zs prasuva de i ke se pravam silna de eh so se sekiras ima vreme ehee a dusata mi placi) i voobicaeni komentari od tipot samo opusteno,koga najmalku ocekuvas togas,ne se nerviraj ....user posted image user posted image i zatoa nemozma da ti pomognam poso i jas go imam istiot problem(samo koga sum na rabota ne mislam na user posted image )
user posted image user posted image user posted image do site

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1487
19.6.2012 9:04:23   
Нивеа
ubavo si znaeme site sto si cekame dve crtki sto e i kako e, (okolinata e najgolemiot vlijatel, kako si, sto ima novo,ajde koga vnuci, koga bebce,ajde pa ke ostareeme koga ke cuvame deca pa ova ona, a posebno bolno e koga ke ti kazat nekoja poznata osoba deka ostanala trudna ili koga ke vidis nekoja poznanicka so meseto nanapred i koga ke te prasa dali rabotite na slucajot a ti se ubivas od rabota i akcija) ama vi kazav deka Gospod ima plan i za nas, samo vodete ljubov i se ke bide vo red... eve jas vo akcija se pustam vikendov zdravje samo user posted image .... ve guskam site i nemojte da se sekirate ke dojdat i nasite 5 min

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

Непосредна врска до пораките: 1488
20.6.2012 17:02:45   
Anonimen
zdravo...eve i jas da se pridruzam a voedno sakam i da se konsultiram so nekoi od vas ako se nasle vo slicna situacija kako i mene....skoro godina i pol so mazot mi se trudime i rabotime na slucajot zauser posted image ,i koga konecno si rekovme fala bogu izgleda bidna povtorno razocaruvanje..
Posleden pat imav na 13 maj,taka da ovaj mesec ocekuvav na 11 juni no ne dojde,na 14 napraviv test i se pokazaja dvete crticki no radosta traese do 18 koga pocna nekoe malo kako rozevkasto a potoa i nekolku crveni kapki,otidov na ginikolog no ne se gledase nisto na exo seuste bilo rano,pa me zakaza za pet dena megutoa krvarenjeto pocna se poveke i vcera povtorno otidov kaj drug doktor za da se konsultiram,isto napravivme pregledi i seuste nisto ne se gledase bilo rano a vo meguvreme napraviv uste eden test koj i toj bese pozitiven,megutoa za na ginekolog poftorno treba da odam za 2-3 dena,a denes tolku jako gi custvuvam bolkite kako pred da dobivam i ima poveke krvarenje,ginikologot mi veli mozno e da imalo oploduvanje i poradi toa testot da pokazal pozitiven i vo narednite dve nedeli da pokazva pozitivno megutoa mozno e taa jajce kletka da se unistila,i mi dade da pijam utrogestan 100,ve molam za vase mislenje....

Непосредна врска до пораките: 1489
21.6.2012 0:19:19   
bella80
Ako ne e obilno krvarenjeto,t.e. kako normalnata menstruacija sto ti e ne e strasno.Ima mnogu primeri sto dobivaat ciklus nekolku meseci a se bremeni,toa se vika cvetna bremenostuser posted image .Doktorot dobro napravil sto ti dal utrogestan,a tvoe e sega da se smiris,da si pozitivna,da odmaras i da se molis.Pozdravce.

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1490
21.6.2012 9:14:48   
biba30
fala bella80 na tvoeto pozitivno gledanje i razmisluvanje pozz do tebe,no kamo sreka da bese taka,denes od sabajle bev kaj doktorot i nisto pozitivno samo edno golemo razocaruvanje,plodot ne se zadrza,pa sega da pocnam so ispituvanjata i da se nadevam na so pobrzo pozitivni rezultati i za brzo vreme ednouser posted image ,isto vi pozeluvam na site so pobrzo da si go docekate momentot koga ke ostaneteuser posted image .pozz i user posted image na site...

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1491
21.6.2012 10:53:31   
Нивеа
biba30 nemoj da se sekiras...sto e tvoe ke si dojde. se ke bide vo red

(Одговор на членот biba30)
Непосредна врска до пораките: 1492
21.6.2012 11:23:35   
temjana
Ајде девојки израдувајте не со убава вест направете ни го месецов совршенuser posted image user posted image user posted image user posted image Со вас сме сите рингерајки и ве молам верувајте во себе. Што е ваше навистина ќе дојде кај некого порано кај некого подоцна. Лани ова време и јас ја делев истата мака и не верував дека ќе дојде ден кога во моето тело ќе чука уште едно срце но ете се случи во моментот кога најмалу очекувавuser posted image И колку и да звучи клише и колку и да ве вади од такт муабетов од типот само опуштено и ќе биде, верувајте дека во тоа лежи вистината. Ви посакувам на сите за брзо време да си го чуете малото срценце кое ќе ви го промени животот за 180 степениuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1493
21.6.2012 15:42:26   
Нивеа
ќе биде нормално дека сите не очекува детскиот плач, јас дури и пред едно два месеци си го сонував бебчето, и потајно знам дека ќе имам машко, утре одам на фоликулометрија и се мислам дали од наредниот месец да почнам со инсеминација или да одморам малку се подув од кломифенов...

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1494
21.6.2012 21:35:57   
**IRENA
dragi moi site isputivajna gi pominav samo ovaa folekulometrija nemam znaete so si mislam moz do toa ke e rabotatauser posted image user posted image !ama ginekologot ke mi kazese deka i toa treba ako trebalo samo me posoveruva rabota,rabota i samo rabotauser posted image user posted image i mi preporaca sega letoto nekade na more barem edna nedela vo pesokta da sum se zaprelata da dobijat malku toplina jajnicite!ajt i toa cudo ke go napravam!

P.S:Zs mene me nema na spisokot za nedobivajne??treba da ne dobijam na 11juli!!

user posted image user posted image user posted image do site

Непосредна врска до пораките: 1495
21.6.2012 22:33:18   
Just baby
neznam dali pesokta ali odmorot sigurno ke ti godi :)
jas posle odmorot doviv uste ednas, i toa samo sto se vrativme od odmor i tolku :) od togas ne dobiv povekeuser posted image
odete na odmor, uzivajte, raspolozete se i vodete ljubov a ne da pravite bebe user posted image
samo mir, uzivanje i nikako nervozi i se ke bide. letoto e period za uzivanje i odmor i normalno PRAVENJE DECA user posted image
seta sreka vi ja isprakam pa da procitam pak kako vo maj eden kup trudnici

Непосредна врска до пораките: 1496
22.6.2012 9:04:36   
dzvezda
Zdravo na site.Jas sum nova tuka i ete kako i site vas so ista misla i cel:)veke pola godina probuvame ama nisto,mozda i ne e kojznae kolku vreme ama ete na mislam sum zosto uste ne biva,od pred eden mesec doktorot mi dade da pijam klomifen i imav samo eden folikul,sega treba da cekam do 1.07 dali ke dobijam ama kako i minatite meseci mene pocnuvaat gradite da me bolat kako da ke dobijam menstroacija i nekako mi se unisti nadezta deka sum bremena:(,Neznam veke dali da pocnam da napravam test za proodnost na jajcevodite 

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 1497
22.6.2012 14:31:29   
Нивеа
dzvezda ne mu se sekiraj, pola godina ne e nisto, skoro sekoj doktor prvo preporacuva godina dena nezastiteni odnosi, a dokolku po edna godina brak ne nastane bremenost e togas se pocnuva so site ispituvanja, edni megu prvite se spermogramot (zs se smeta deka maskoto e potesko za lekuvanje) i proodnosta na jajcevodite..spored mene mislam deka malku treba da se opustis mnogu ti e rano za ispituvanja, imas vreme do godina dena...sepak moze da se konsultiras i so doktor..pozdravce...

(Одговор на членот dzvezda)
Непосредна врска до пораките: 1498
22.6.2012 22:07:22   
Melanija RR
dzvezda добре ни дојде user posted image
Болки во гради не значи ни дека доаѓа циклус ниту дека се работи за бременост,и со тоа и со тоа може да си бремена user posted image а штом одскоро пробувате малку рилекс,па по консултации со доктор одлучете дали ви се брза или не.
Како за пример ние после 6-7 месеци си почнавме со испитување,никогаш не е рано ако сакате поскоро user posted image ако не ви се брза без многу мисли и испитувања ќе си забремениш
Со среќа

За една недела списоков да го викам на пола,разбравте?user posted image
За тест чекаме:
Mia malecka 16 јуни
stelle 18 јуни
sonce7 25 јуни
blond 27 јуни
marija/ 28 јуни
Anne^ 2 јули
Kokiceto 4 јули
kapina 6 јули
bella80 6 јули
Нивеа 8 јули

Непосредна врска до пораките: 1499
22.6.2012 22:11:59   
Snow Queen
девојки, иде лето....сонце,море,плажа...на сите ви посакувам да отидете 2, а да се вратите 3 user posted image user posted image

07.04.2006........до ден денес со саканиот сме лудо вљубени

Непосредна врска до пораките: 1500
Страница:   <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?