mommy_angels RR -> RE: Епидемија на мали сипаници во Македонија (28.3.2014 7:45:36)
|
Колку што знам тие што се вакцинирани со МПР вакцината (тоа е таа фамозната вакцина на 13 месеци што се дава) не можат за заболат од морбили , така да децата што се вакцинирани не можат за разболат. Е ова е нешто што не е точно,барем според зборовите на докторката што беше на ТВ пред извесно веме на тема за вакцините.И сама призна дека заштитата не е 100%.МОже поретко ,ама може да заболи и вакцинирана особа.Најглупав пример е еве мојот,ако ти кажам дека сум вакцинирана од ХПВ,а еве на последен ПАП имам [sm=smiley1.gif].Ова што го слушнав од сабајле на вести-Вакцинирајте веднаш,не знаеме до каде ќе оди,ми дојде толку исфабрикувано што веќе не ми се верува ни дека навистина постои епидемија. И да ви кажам само, јас го вакцинирам детето,е оваа баш фамознава малку ја одложив и тоа со амин од матичната,а одтогаш кога и да помислам да ја носам детево е болно,нели во градинка оди [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Е сега искрено се надевам дека мрбиливе нема да ги закачиме,и поради дете и зашто не ни знам дали ние по дома,возрасниве сме прележале
|
|
|
|