Еца -> RE: Дали би простиле неверство? (15.8.2009 14:57:59)
|
Е па вака Ники, пред да одговорам на твоето прашање, јас ќе одговорма на темата. Имам простено неверство и тоа на маж ми, 2 месеци пред да се земеме.Беше доволно храбар да ми признае, а јас доволно храбра да му простам.И не згрешив. Едноставно му протстив, бидејќи го сакав, а нешто одвнатре ми велеше дека и јас му значам штом се решил да ми признае, бидејќи според неговите зборови не сум заслужила со ништо да ми прави нешто зад грб и затоа решил да ми каже. (инаку имав и 4 годишна врска која ја раскинав поради тоа што ме изневери, значи не му простив, бидејќи не го сакав толку силно,туку тоа ми беше одлична прилика да ставам една голема точка). Е сега, на твоето прашање, потполно се согласувам дека сите имаме моменти на слабост, но за моите години, па дури и кога бев млада и зелена, неверството за мене беше и сеуште е потценување на самиот себе си(можеби затоа што имам постари сестри сум гледала како плачат поради тоа што биле изневерени и сум го сватила тоа како нешто многу подмолно и ниско). Не може да ми се случи неверство, бидејќи и пред бракот доколку сакав да бидам со некој друг, прво расчистував со оној со кој сум, па потоа продолжував натаму да правам што сакам и како сакам.А сега кога сум во брак(во кој на почетокот поминав пекол, а не ни помислив на друг маж)не ми паѓа на памет.Проблеми секогаш ќе има, тоа е факт,далеку од тоа дека сум светица, имам и јас мнооооооооогу мани, но за ова прашање имам став кој не може ама баш никој да ми го промени. Инаку сега да дознаам дека маж ми ве изневерува не можам да кажам што ќе направавам и дали ќе му простам, бидејќи и за тоа ќе влијаат многу работи.
|
|
|
|