Весна -> RE: Дали сте задоволни од услугите на нашето здравство? (30.10.2009 11:43:51)
|
Ех, бе милички... ние можеме до сто и едно и назад да се чудиме, згрозуваме, вознемируваме, да си споделуваме трауматични искуства...и? Да си се храбриме и стискаме палци една на друга за да ни се погоди некој понормален лекар, гинеколог, педијатар... и? Јас еве сум избезумена и психички се спремам за најлошото, се спремам, се помирувам со тоа дека ќе ми биде уништен буквално најубавиот момент од животот. И не само јас, сите сме упрпани од пораѓањето, ама не од самиот чин-напротив, се радувам, туку од приемот, ажурноста, стручноста, односот од оние кои се посветиле тоа да го работат. Од тоа што се’ може да ни се случи. И што фајде? Ќе пишуваме изреволтирани писма до министерот?! Е само што не го прочитал... и ко божем не знае каква е ситуацијата по гин. одделенија. Ме интересира кој јунак ќе се роди за да ја промени мизерната ситуација. Кој ќе се најде доволно умен да затане пред некоја од самобендисаните, исфрустрирани докторици и да лепне отказ за несовесно, неправилно однесување и прекршување на правата на пациентот. А ги имаме, знаете?! Туку се заборавив... повикувам на бунт! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|