Bethany -> RE: Грчеви кај бебето- колики (8.1.2012 19:09:03)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari Здраво ние сме нови тука.Нашата Јована за 4 дена ке наполни еден месец.До пред пет дена си беше се во ред.Спиеше по 4 - 5 часа и си ја доевме после следното спиење и дававме адаптирано млеко од хипп-био.Ови последни 5-6 дена е катастрофа , детето неможе да се искака има гасови цело време се грчи и плаче , ништо не ни помогна и дававме еспумисан капките,бекутан чајче од анасон,чајче од ким еве од сабајле го сменивме и млекото и даваме Новолак ИТ.Неможе да спие затоа што не е какана(кога ке се искака се е е во ред) , кога заспие за 5 до 10 минути почнуваат гасовите таа поцрвенува се грчи и се буди.Незнам што да правиме ако може некој нека ни помогне. ZDR JOVANA te molam kazimi dali od kako i go smeni mlekoto uste imate problemi so kakanjeto kaj mene e isto taka i davam hipp_bio i od togas imame zapek temolam pisimi dali ti pomogna so drugo mleko za da znam da go smenam i jas Со тоа менување на млекото на тако мало бебе може само полошо да направите. Сепак е тоа многу мало те цица, те едно млеко , те друго.... Подобро продолжи со едно ако го јаде, побргу ќе се стабилизира, отколку да промениш па после и за тоа ќе треба време да се стабилизира. Кога почнавме со ад. млеко исто така не какаше 4 дена и беше ужасен период, ама после тие денови почна редовно да кака, се стабилизира.
|
|
|
|