mamicka77 -> RE: Грчеви кај бебето- колики (26.12.2011 13:21:45)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981 A da prasam, kako da i davam da cica na 3 saati, koga taa edvaj izdrzuva i na 2 saati koga saka da cica..? Znam deka ne treba so kratok interval da bidat podoite , no tie kaj mene ne se podolgi od 1.5 -2 casa.. Off aj da probam taka..da i davam da cica na tri saati, belkim ke se smirat grcevite. Sto da pravam, sve probav..Moze li nekoja majka da mi pise kako otprilika i pominuva denot, na koi intervali bebeto cica, koga zaspiva i sl..Nie imame dva meseci i seuste sum so bezredie,zaradi grcevite li e ili kaj mene e nesto problemot mozda..ili bebevo e malecko za da ima ritam seuste.. ne ti e malecko za red...ama iskreno da ti kazam mislam deka ednostavno bebeto e takvo i na takov nacin gi pominuva grcevi...bas kako kaj Anna Molly i Filip...cim si probala se..mislam deka e toa...ti ostanuva samo da izdrzis uste malku..barem dodeka napolni 3 meseci...pa da vidis...kaj nas e vaka...se banjame nakaj 23h cicame i legnuvame,..nekogas zaspiva odma nekogas posle 1 saat...nana do kaj 05h,cica i pak zapsiva do kaj 7h pak cica i se vrtka ( demek spie) do kaj 9h...i posle toa cicame i spieme na sekoi 2 do 2,5h..a ako sme izlezeni spie celo vreme i moze da ne bide jaden i do 4-5h...jas mislam deka ednas ti kazav..moe bebe e vakvo zaradi toa shto go iznesuvam nadvor sekoj den...osven na magla veter i dozd..ama bas sekoj den...pola saat makar...pozdravce eeeeeeee andrijance blaze si na tebe sto nemas drveni advokati nad glava i jas bas sum za toa[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]da se izvede sekoj den na cist vozduh makar na polaa saat ama mojot drven advokat(sveki) zastane vo soba i pocne da zbori ladno e kade sega ke ja nosite ke se razbole a mm sinceto na mama tolku mu treba i vednas ja poslusa i aj nema izleguvanje i setanje koga odime na gosti umotana vo kebe ili skefander i direkno vo kola
|
|
|
|