ana bebe -> RE: Грчеви кај бебето- колики (14.1.2012 9:12:42)
|
i jas kako da sum go pisuvala ova :) retko se logiram da napisam nesto ama sakam da znaes deka ova e mn normalno da povraka od grcevite, jade ne od sto mu se jade tuku deka edinstveno toa znae... i nas koga ni napravi vaka prvpat odma vrtev na dr - a toj samo se nasmea i ni kaza deka se grcevi, go odnesovme bebus sepak da go vidi i da - grcevi bea. obicno ako go zemam vertikalno vo race, da gleda nanapred sega veke se stega i kaka. probajte so toplo na meseto... nie se krstime vo termoforot... ИЗВОРНА ПОРАКА: Zivka* ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce Kaj nas ima nov moment,poslednite dva dena neznam sto mu bidna detevo nemoze da jade,place za jadenje i koga ke pocnam da go hranam (od sisence pie) ke ispie 20-30ml i pocnuva da se vrti da se grci,da ja odbiva hranata i na kraj ke pocne da place,ama epten bolno place celiot e crven i nemoze veke da jade,dva dena ne mi jade detevo,aj si vikam den moze da se sluci ama denes mnogu malku ima pieno. Go hranev pred 4 saati edvaj so molenje ispi nesto i na kraj vo silen mlaz mi povrati se,posle saat pocna pak da place za jadenje ni pola ne go ispi i pocna da place edvajd a go smiram,se grci celoto,e sega ne mi e jasno da ne e ova nekoja druga faza na grcevi,sto li e ova??a od pred tri dena pocnav da mu davam po eden obrok vo denot i aptamil zasto ke moram da prekinam so molzenjeto,i dr mi rece da pocnam prvo so eden obrok da vidam kako ke reagira,dali e mozno od toa da e ,ama on site obroci isto reagira ne samo na ad.Mi dojde nekoj strav da ne nesto ne e ko sto treba...neznma veke sto da mislam...2 i pol meseci sme lele ljubovce,ko jas da sum go pisuvala ova !!! istoto i se sluci i na mojata kaja koga pocnav da i davam ad mleko NAN, mnogu malko jadese i placese, se vitkase na kraj se ke povratese ,nemozese da kaka ,i pomagav so toplomer i so pavloviceva i mnogu tecno kakase,bev na pedijatar,mi kazaa da i go smenam mlekoto,i kupiv Bebilon i odma istiot den koga i go smeniv melkoto i gi snema grcevite i pocna sama da si kaka normalno!!!probaj so drugo mleko se nadevam ke bide podobro [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|