bobika
|
Немав замисли за бракот, туку за животот, мислев дека нема шанси бракот да ми го промени животот и моите желби, затоа што на пример секогаш мислев дека и кога ќе се омажам секоја вечер ќе излегуваме, а еве веќе скоро 3 години откако сум во брак, на прсти можам да избројам колку пати имаме излезено, мислев дека ќе одиме на журки, забави, концерти диџеи, не сме биле ниту еднаш, дека ќе одиме на одмори, на нови години, ништо од тоа, дека ќе патуваме по светот и од тоа ништо.Сега го правиме спратот, в година дворот, наредната не знам што и од шетањето и трошењето пари за луксузи најверојатно ништо нема да биде. Најверојатно сум поставила високи цели кои сега за жал не можам да ги достигнам и затоа сум разочарана од животот. Можеби е подобро во животот да си бидеш малку понаивен, така можеби поубаво ќе си поминеш, гледам дека 90% од луѓето се задоволуваат со тоа што го имаат и супер му е Snowhite, pa i toa se ubavi raboti, zaednicki planovi i idnina, gradenje na zaednicko gnezdo. Razbiram deka na covek mu e tesko, koga od toa sto si zamisluval kako da bide vo brakot samo nesto se ispolnuva. Toa ni e golemata greska na site zeni, sto mnogu fantazirame i ne mozeme da se soocime so realnost, deka ne sekogas ispadja taka, kako sto sme zamislile. I jas licno so mojot partner edno 5 meseci nemam izlezeno nadvor, posto sum na boleduvanje, rizicna bremenost, ne sum otisla ni da se prosetam na kafe a prethodno samo kukav posto non stop rabotev, imam dve rabotni mesta i tesko se postignuva i isto doma koga doadjav kako skapana bev a kamoli da iskacam uste nekade. Ama mene iskreno mi pomaga, sto ne mu se posvetuvam na partnerot skroz vo smisla da go planiram svojot zivot i svoeto vreme samo so nego, tuku si pravam i realiziram svoi planovi a isto i on taka pravi i poubavo ni e. Dali ke otidam na skraten odmor so drugarki ili prodolzen vikend ili pak so moite ke smislam nesto i slicno. I toa mi pomaga i pomalku se frustriram, nego koga probuvam skroz da se prilagodam vo zena, kakva sto tradicijata preporacuva da se bide. Naprimer i prosta rabota, rucek moze da napravam ama i ne mora, nikoj ne napisal nikade, deka zenata mora nonstop da gotvi. Pa neka sudat drugi, sto pomalku razmisluvam za drugi kako me gledaat mene i mojot partnerski zivot taka mi e poubavo. Vazno da gledam deka sme srekni i deka ni e ubavo. Sega gledam deka mojot partner se frustrira bas poradi istite pricini sto i nie gi imame, celo leto ne bil nikade na odmor poradi mene, zatoa sto jas moram da lezam a gledam deka mu se ide i toa mnogu. Pa mu vikam, idi, covece, mene poveke ke mi pomogne da ides i da se vratis sreken i zadovolen, nego da mi dises doma. I edvaj go naterav bar na kratok odmor da ide, pa veke gledam i promena, povedar e.
|