Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
ааа мама 26 ти не заброави! сега ти дојде мажето и другарките веќе не ди дружиш!!! Јас сега си дојдов дома, Нина ме полуде па ја изнесов да ја прошетам, у спат кафе со другарка во чаршија, и дома си донесов смрзнато и заспано дете. Ептен ладно а?!?
Срам да ти е, во комшии си ми била, а не дојде на кафе!
како сте денес женски , тажен ден, како вчера да беше кога идејќи од факс дознав за Тоше ,колку жално непреболно. Плус денес дознав дека единствена и најсилна врска што ја имав за помош за вработување не може да ми помогне,немало место , премногу кадар имало, немало шанси, уф многу се разочарав,сега ми се сруши се џабе и учење и пари давање
Пепелашка не се секирај сигурно кога догаш ќе ти дојде среќата и тебе,седи си уживај со додека можеш.Јас пак незнам дали да се радувам или......Пред некој ден бев на разговор кај адвокатката и ми понуди многууу повисока плата од таа што ја зимав ако се вратам кога ќе ми заврши породилното.А не планирав сакав барем до година и пол на да си седам со него.И зборевме со мм,пари нормално требаат,а не се малку, и ќе се вратам.Мајка ми ќе дојде од после нова година ќе го чува до негде април,мај додека затопли и таман годинка ќе направи и после во градинка .Од една страна сум многу среќна дека ќе се вратам на работа пошто многу си ја сакам работата,ме исполнива максимално,од друга страна како ќе биде со .........Ама мислам дека нема да имаме проблем,еве мајка ми е цела недела тука и супер си терат двајцата..... Сега имам уште цели 2,5 месеци да се гушкам целодневно со него,а колку само брзо ќе поминат
Натушка не се секирај, бебето брзо ќе се навикне, тебе ќе ти биде на почеток тешко, ама и ти ќе се навикнеш, секое чудо за три дена. Тешко е, не дека не е, цело време ќе ти се вртат некои прашања низ главата, како ќе биде што ќе биде, ама на крај се ќе испадне како што треба и на пролет да го запишеш во градинка, затоа што така ќе биде подобро и за него и за вас и за сите
Пепелашка не се нервирај, ќе најдеш работа, ќе имаш друга прилика, млада си, ништо во животот не е за џабе. Се се' случува со причина. Оваа реченица ми беше мото долго време и да знаеш дека навистина е така. Можеби не си ја добила таа работа, за да добиеш подобра
Натушка, јас се вратив на работа по 3 дена неделно со пола работно време кога Филип имаше неполни 6 месеци! Ама морав, пари никогаш не се доволно. Ќе се навикне Кико. Јас памтам дека Snowhite ми рече: Не се секирај, Филип побрзо од тебе ќе се навикне и со тоа си се тешев. А навистина така излезе. Бабите на смени го чуваа, тој си беше мирен, си јадеше, си пиеше млеко, си играл...
Пепелашка, ќе се најде и нова работа, се надевам подобра од оваа што ти ја нуделе. Не е џабе ништо што се инвестира во образование, ќе си најдеш убава работа.
Е такаостанав јас без канта за ѓубре. МАЖ МИ 5 пати му реков дане го заборави ѓубрето за на крај цело кесе со се канта го собрал....лелее а јас се туфкам во кујна семислам што ми е чудно оно КАНТАА НЕМАМ!! сега кога ке си дојде сигурно појманема штонаправил
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska### Плус денес дознав дека единствена и најсилна врска што ја имав за помош за вработување не може да ми помогне,немало место , премногу кадар имало, немало шанси, уф многу се разочарав,сега ми се сруши се џабе и учење и пари давање
Немој да ми се нервираш колешка, јас цела година чекав, чекав и ме мавтаат, и пари исподадов, и се разболевме сите по дома, и не се успеа ништо. Се откажав. Се помирив. Секој момент чекам да ме викнат на работа за мизерна плата. Ме фаќа таков инает, да се вработам на најниското работно место и да ги викнам Сител (пошто А1 не постои веќе) да ме снимаат како си ја кинам дипломата и да изругам све живо и диво од звање работодавец!!! Што претеруваат- претеруваат...
zenski jas gi odrav preeska kolenata. padnav na ulica so filip, potocno na pesacki i pokraj tolku luge sto bea okolu mene nikoj ne se ni zavrte, ne pa da mi pomogne. sreka uspeav da go dodrzam filip da ne padne, samo se isplasi. i se zaprepastiv sto nikoj, ama bukvalno nikoj ne izreagira da pomogne ili da prasa dali sme dobro.
Ау, мизерија. Ова нешто како денеска мене кога никој не ми отстапи место во автобус, па се најде едно „пожртвувано“ чиче што му дојде ред да се симне, па седнавме... страхота од дебили!
До каде ќе оди светов? Јас неможам да се изначудам и кај мене на работа ова што се случува е надреално. Мм ми рече да дадам отказ зошто навистина веќе не се издржува а ќе станува се полошо, немам појма навистина што да правам. Ја имам една од најубавите работи ама условите под кои работам, газдите за кои работам парите кои ми ги даваат е надвор од секој здрав разум. Оф немам појма што да правам
Ми текнува баш сега кога ве читам.....кога бев трудна некој период не возев кола па се возев со автобус кога ќе се качев во автобус со толкав стомак сите се вртеа на страна само да не станат.....еееее што народ ќе бевмее ова само кај насс го имаа Срамота!!!
дека само кај нас го има грешиш и тоа многу. Летово во Канада се уверив во спротивното, влегуваме со бебе во автобус и сите ама буквално сите ги наведнаа погледите, и дури кога почнав да зборувам гласно и да коментирам иако на македонски, но сепак некои зборови како култура се со интернационално значење, се најде една госпоѓица и ни го отстапи местото. Така да некултурни луѓе има насекаде, особено на запад
Isto i za peshackii bozee ako si ZGODNA RIBA kocat ko blesavi....kako sto vika lilicka dodeka bev trudna dodeka ne si go pokazev stomakot napred nikoj ne zastanuvashe na peshacki taka ke te preletaat ...
Женски како сте ми,јас еве ве читкам на кратко па одам на спиење.Абе пред малку ми текна дека октомври месец се зачленив во рр,откако дознав дека сум и да проверам кој датум кога гледам ми поминала годишнината пред 6 дена ама ај пак да почастам за оваа прекрасна година помината на Рингераја и да ми се множат.Рингераја те сака твоја Натушка .Повелете почастете се
И јас не сакам зима, денеска денов е прекрасен и на ваков убав ден, другарка ми со која од најмали нозе сме заедно, донесе на свет еден мал ангел Томас (Томи), не ми се веруваше кога дознав, едвај се совзедов од возбуда, терминот и беше на 11 Ноември, а вчера ја видов на банка, рече дека ќе закажела за денеска на преглед, а наместо преглед испадна породување Нека е здрав и жив, сите кои чекате да си дочекате што побрзо и еве јас како горда тетка да почестам крофни за малиот
< Поракaта ја уредил Snowhite RR -- 18.10.2011 17:06:18 >
Лудница од сабјле на работа, децава вечерва настапуваат на fashion weekend и од вчера вечерта ги фати паника до никое време со нив на фб ги смирував. Дел од нив уште не се ни до пола со работите и не размислуваат рационално туку плачат . Ајде нека помине и овој ден да здивнеме сите
temjana изгледа е многу рано по сабајле, и мене уште ми се спие, али јас ништо не те разбрав! Кои деца, деца размислуваат рацинонално ?!? Што работиш?
хаххаха да сега гледам колку ми е конфузен постот и мене ме прифати. На факултет предавам т.е асистентка сум но се е на мој и на грбот на уште една колешка Вечерва почнува модниот викенд па ние настапуваме и невиден хаос е , бидејќи децава со нас само комуницираат и за совети нас не прашуваат