lindicka -> RE: Психолошки фактор (3.1.2013 14:00:47)
|
Srekjna nova godina, neka ni donese ovaa godina mnogu bebenca, site da staneme majki. Vo odnos na psiholoskiot faktor, sega se naogjam vo edna cudna situacija, totalno relaksirana i vekje ne mi e tolku peroritet dete, ne znam sto mi stana, znaci prama ispituvanja, i se drugo :), ama ne se zamaram tolku, i malku sum si cudna. Pred nekoj den na rabota, dve moie koleski se omazija i planiraat dete, i pravime muabet so glavnite, a tie zagrizeni deka kje trebaa da naogjaat duri dve zameni, znaic lugje koi bi gi zamenile koga kej otidat na porodilno, a ti ene se ni bremeni[sm=smiley36.gif].Kojznae koga kje stanat[sm=nosecka.gif], i jas misle odma, ama ne bidna odma, muabetot mi bese deka zaedno so mene razgovaraat, baraat mislenje od mene a nesvesno mene me isklucija od planiranjeto, deka ako i jas ostanam[sm=nosecka.gif], kje treba i zamena za mene[sm=bravo.gif]. Ama da vi kazam mnogu lesno se cuvstvuvav, voopsto ne se navrediv, zatoa sto prethodno cuvtsuvav pritisok, koga pravev inseminacii zemav slobodni denovi i znaeja deka odam po bolnici po ispituvanja, i vekje izgleda me otpisaa, i bas mi olekna, ne cuvstvuvam vekje pritisok i od tamu, onaka isklucena i super mi dojde. A druga cudna situacija e sto lani si vetiv deka kej oslabam neli i zaradi policisticnite jajnici, i navistina za edna godina oslabnav 11 kila, postepeno, i stvarno mi se regulira ciklus. Arno ama, sega pocnav da si nosam fustani i pantloni i se mi stoi super[sm=bravo.gif], mnogu ubavo se cuvstvuvam, i odam na shoppinzi i sega me fakja stav ako ostanam[sm=nosecka.gif] da ne se zdebelam pak, sto sigurno kje se sluci, i zamislete duri razmisluvam nekolku meseci sega prolet da ne ostanam[sm=nosecka.gif] za da si pouzivam vo mojata vitka linija[sm=smiley13.gif], mnogu sum si cudna, i malku sebicno od moja strana, ama ete taka se cuvstvuvam vo momentot[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|