Hopeful RR -> RE: Што мислите во врска со "наредбата" поклон во плик на поканите за свадба? (5.4.2015 14:48:01)
|
Мене ова страшно ме навредува, до степен да не сакам ни да се појавам на свадбата. Ко да ме гледаат како подвижен банкомат, а не пријател или роднина со кого сакаат да ја споделат брачната среќа. Со моите еднаш многу одамна сме добиле ваква покана, однесовме пари и бевме многу навредени. За мојата свадба не ми ни падна на памет да го пишам ова, и претежно добивме пари, затоа што сепак, сите знаеме во какви услови живееме. Имаше и мали суми и воопшто не замеривме, знаевме дека им било мерак да дојдат иако немаат пари, и дотолку повеќе ни значеше, дури ни падна криво за големите суми, дека се премногу. А првата брачна вечер не ги ни броевме парите, стварно не ни беше тоа најбитно [sm=smiley36.gif] Плус, сите гости знаеја дека со мм веќе живеевме заедно подолго време и не ни требаше ништо конкретно, освен машина за садови, која ја добивме од кумовите и тоа на нивно инсистирање, ние не ни спомнавме. Еден од подрагите подароци ни беше комплет фенси престилки за готвење и други кујнски додатоци, затоа што пријателите знаеја какви сме, што сакаме и ова се гледаше дека беше баш за нас смислено, стварно се потрудиле. Е сега, добивме и глупости - уметнички слики од луѓе што знаат дека не сакаме уметнички слики, и слично, ама ништо страшно, ги однесовме кај свекрва ми [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|