Viktori
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: stela ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR ИЗВОРНА ПОРАКА: stela Davajte ve polam tocni i potkrepeni informacii, kako novata gradinka vo Karpos e bez hrana i spienje??? mali bebinja i decinja mozat bez sspienje 8 saata? toj sto ja dal informacijava neka objasni i potvrdi!? Без јадење и спиење не значи дека нема да спијат и јадат, туку дека во цената не е вклучена храна и спиење (кревет, што и да е). Значи се доплаќа за спиење и јадење. Исто како и во германската градинка ( која е дел од државна градинка) што беше, се плаќа околу 6000 и 1490 за јадење и спиење во држ.градинка. Ova bass mi nema nekoja smisla, se znae sto e del od gradinka , koe dete nema da jade i spie, pa toa da ne e vkluceno vo cenata? Ako sporeduvas so germanska gradinka, i ovde bi se hranele i sspiele vo drzvna, taa sto e do nea, gradinka? ako e taka znaci plakas samo za edukacijata i zabavata na decata - a toa ne e gradinka, toa sse kursevi igroteki :))) Не е Маца како што кажува. Не се доплаќа за спиење, туку нема спиење. Не кај бебињата, таму си спијат, ама во поголемите групи нема. Сега ако задреме некое, ќе го сместат, сигурно нема од дома да те бараат, ама нема време за спиење определено кога сите деца спијат. Ниту пак соби со креветчиња за спење. Не дека не им постојат во градинката, туку тоа едноставно не им е во програмата. ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR ИЗВОРНА ПОРАКА: JovanaJ ИЗВОРНА ПОРАКА: blue_blue И Стевче се фалеше на ТВ дека градинката е изградена со праи од граѓаните на општина Карпош и затоа за нив ќе биде цената 50% поевтина. Е се тоа фино, ама ако е изградена со мои пари зошто бе да не може моето дете да иде таму за 1500 денари како во секоја државна градинка? И ако е 50% поевтина цена, колку е бе целата цена 17200 МКД?!?!? и тоа пута два за двде деца нели?!?!?! Фала му на Стевче, ама освен ако не мисли дека жителите на Карпош имаат месечни примања од 170.000 МКД месечно не знам како мисли дека треба да сме среќни што градинкава била изградена со наши пари.....Ја мислам дека моите деца ќе продолжат да одат во државна градинка.... [мативен флаер што го читав пишување дека запишуваат деца од 6 месеци па нагоре? Sega me zbuni. Jas ne go razbrav ova taka. Gradinkata ne e izgradena od parite na drzavata. Si ima privaten sopstvenik. Ama ke se finansira od parite na graganite koi sto ke gi nosat decata vo taa gradinka. Odnosno od parite sto tie ke gi plakaat za prestojot tamu, zatoa e i cenata povisoka. A plus posut za zitelite na taa opstina... Mozebi gresam ama jas taka razbrav i taka e logicno da bide... Јована, градинката не е приватна сопственост, туку е под закуп. На општинско место, општински пари за градба и то. Финтата беше, франкофонски центар и фран. амбасада требаа да дадат пари за внатрешно уредување и да биде градинка на француски јазик, арно ама пукнала тивата општина-амбасада и зјаеше празна пола година. За да не му пропаднат на Стевче парите, ја даде на ИПС со кирија нормално, ама ете да има попуст за карпошевци, за да има тој со што да се пува Инаку, си плаќаат кирија, сметки се самостојно, ништо понатака не е финансирано ни од општина ни од држава.
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 8.3.2012 20:07:39 >