blue_blue
|
Биктори, Многу благодарам за пораката. Инаку јас имам одено во таа градинка, ама тоа било многу одамна, па поима немам како е сега. Јас не планирав да ги давам близнацкиве во градинка до идната година, т.е. сакав да имаат барме 2 ипол (ако не баш 3 години) па да тргнат во градинка, намногу поради градење имунитет и болести. Арно ама и мајка ми и свекрва ми не се добри со здравје, имаат проблем со кичма, мајка ми не ми кажуваше и сега кога излезе на виделина - нема шанси да се замара - мора да мирува и малку сум затечена од ситуацијата зошто ќе мора да одат во градинка. Не знам ни дали ќе сакаат да ги примат, а се мислам меѓу таа градинка и Мајски цвет во тафталиџе. Орце Николов ми е на 5 мин од дома, па ќе може женава што ми помага секој ден попладне по 4 саати да дојде, да среди по дома домашни работи и да оди да ги земе. Ама немав идеја каква е градинката, а за Мајски цвет имам чуено многу пофални зборови, само се размислував како да се организирам со носење/земање. идната недела сум на одмор па планирав да одам и до двете и да се одлучам, па да ги намолам да ги примат и после со Господ напред, се надевам дека нема да бидат повеќе дома него во градинка. Инаку они веќе се научени за мочање какање - се надевам таму нема да сакаат да ги вратат назад на пелени. ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори две мои деца одеа во таа градинка! Кажи кај кои учителки се. Моите одеа кај Зоре и Весна, Наде, Вики, Бети и Вања, Данче и Ели (мислам си замина) Директорката на градинката е супер, малку се дере повеќе по учителките, ама затоа пак тие си ја вршат работата како што треба. Дворот им е прекрасен, 1 см трева насекаде полн со цвеќиња, внимаваат на влез и излез, не смее да се влезе внатре, се е чисто. Секоја прва среда во месецот беше отворен ден, кога и родителите влегуваа внатре во граниката и изработуваа нешто со децата заедно. Јас од градинката бев презадоволна.
< Поракaта ја уредил виктори -- 3.3.2011 22:28:31 >
|