bebe7 -> RE: Вештачко оплодување III дел (29.2.2012 12:38:22)
|
Dragi prijatelki Ke vi go napisam ovoj tekst za da malku ako mozam so svoeto iskustvo da vi pomognam vo borbata sto ja vodite site vie a ja vodev i seuste ja vodam i jas . So soprugot 7 godini se borevme za dete. Probuvavme prirodno, pominav niz laparoskopija , 2 histeroskopii i 8 inseminacii , NISTO. Pre 4 godini rekov ke se opustam sto saka neka bide i bidna . Ostanav bremena , na srekata i nemase kraj. No ne bilo se taka ednostavno . Po 3 meseci imav spontan . Ne vi go opisuvam cuvstvoto, mislam deka potsvesno nie sto se borime za dete znaeme kako e. Pak cela godina testovi, ispituvanja , se e vo red ama ne odi. Vo April 2010 se resiv za invitro. Go pravev vo REMEDIKA . Veke imav 37 god i me fakase panika sto ke se sluci . Posle terapijata, punkcijata pokaza 19 zreli folikuli od koj 15 se oplodija . Dobiv nazad 3. Lezev, miruvam primav terapija No na 10-iot den od transrerot prokrvarev . I tuka pocna makata . Testot pokazuva niska vrednost na BHCG pa prodolzuvam so terapija i taka 3 nedeli . Tri pati prokrvarev vo megjuvreme za da na kraj BHCG testot pokaze negativna bremenost Moze da svatite kakvo razocaruvanje . Pomina godina dena se pribrav nekako i resiv pak ke probam . Ovoj pat se obrativ vo Sistina . Doktor Adamoska Klisaroska me primi me pregleda , utvrdivme deka imam polim koj vo megjuvreme se formiral ( hormoni i sl si go pravat svosto ) Dve nedeli podocna se operirav. Odma pocnav so piluli JASMIN za kontracepcija . Mesec dena podocna ja pocnav terapijata. Ovoj pat ima 8 folikuli , 7 oplodeni mi vratija 3. Posle 14 dena , vidi cudo BREMENA SUM . Nedela dena potoa imav i exo pregled i uste pogolemo cudo nosam bliznaci Sega sum vo 15 nedela , odam redovno na kontroli , primam terapija i se nadevam na najdobroto. Znam deka ne vi e lesno na niedna od vas i znam sto prezivuvate sekoj moment od procedurata , no veruvajte vredi . Samo hrabro . Stresot i te kako deluva na celiot proces . Veruvajte vo pozitiven uspeh i veke ste 50% ste postignale uspeh Vi posakuvam na site porzo da dobiete [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] na vasite testovi
|
|
|
|