GAGA19 -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 1:52:55)
|
Ne mozam a da ne vi ja raskazam mojata zivotna prikazna,so ovaa tema samo onoj koj go minal toj pat moze da razbere.Vaka vo brak sme osum godini,i pred nekoj mesec vo nasiot zivot dojde naseto malecko sonce,ne ni pretpostavuvav deka tolku ke ni go napravi zivotot sreken...Eve i sega koga ja gledam kako mirno si spie si velam TI BLAGODARAM GOSPODE,STO JA IMAME...Vo pocetokot si velev ima vreme ke se sluci,no kako minuvase vremeto pocnav da si velam dali nesto ne e vo red so nas?MM mnogu ne se zamarase mi velese ke bide,a na denovite koga ke gi videse moite solzi znaese sto se slucilo.Nekako go ubediv da napravime ispituvanja,se bese ok,malku spermatozoidite se mrzlivi no toa ne e nekoja precka.Cekaj,cekaj pak nisto...Se resivme na inseminacija taka ni kaza doktorot,se pocnuva so toa.Doaga vremeto za koe bevme dogovoreni,odime drugiot doktor mi veli aaaa pa ti si veke stara (35) ti si za ifv,mislev svetot mi se srusi pocnav da placam,i sto se ne mi pomina niz glavata sakav da me snema.Pocnuvame so postapkata,i on ni veli jas sum najdobar imam aparati sto drugite gi nemaat,kostaat tolku i vednas ni stana jasno kolku e saatot.Zavrsuva postapkata odime na razgovor,i mi veli ovde ti otvorivme kartela taka da ponatamu za ifv se ke si znaeme.Odgovorot za nekoi 2nedeli go znaete,negativen a jas za cudo ne placam,znaev deka nema da bide nisto.I pak od pocetok,blagodarenie na prekrasniot covek do mene,mi veli odime ponatamu kade sakas ti,sto sakas ti...Po nekoja slucajnost doagame do dr.Tase,i vo prviot razgovor so nego cuvstuvav deka ovde e mojata sreka.Mozebi nekoj nema da se slozi so mene no jas bagodarenie na nego i negoviot tim go imam moeto angelce.Mi gi bara izvestaite od prethodnio doktor,za da vidi kao sum reagirala na terapijata jas mu velam nemam nisto,se ostana tamu zacudeno me pogledna i me prasa kako toa nemas ni fotokopii?Ne prasa sto sakame,nie odlucno ifv,se dogovorivme i pocnavme,nikogas vo zivotot ne sum se cuvstvuvala po opusteno i po sigurno.Zavrsuva postapkata ,i veli si odite?Ne,ostanuvame ovde da nokevame pe utre nekoe vreme si odime.Ni kaza slobodno da si odime,so zborovite NIE STORIVME SE,NATAMU KAKO SAKA GOSPOD.Si odime srekni kakov covek nemame zborovi,i veke mislime za narednoto ifv(ni kazaa sansite se mali kaj prvo ifv).Doaga denot za testot jas pospana gledam samo edna crta pretpostavuvav si velam nisto zdravje.Se javuvam da i im kazam za rezultatot mi velat prodolzi so terapijta uste nekoj den,zemam da go frlam testot gledam uste edna crta bleda,edvaj se gleda ne e nisto si velam.Po nekoj den pak istoto nasabajle,si velam znam so ke pokaze no go gledam testot DVE CRTIIIII,no vtorata pak bleda ne znam sto da pravam dali da se raduvam ili ne?Cekajki gi analizite na krvta ne znam sto da pravam no osekam nesto odvnatre mi veli ovde sme mami.Da rezultatot pozitiven,srekni sme. Vremeto odminuvase meseto si rasnese i na svet dojde naseto angelce.Zatoa vi pisuvam vaka opsirno ne se otkazuvajte porano ili podocna ke si dojde ona sto si e nase,znam nekoj ke mi rece mnogu vreme pomina i pak nisto.Da boli mnogu znam,no veruvajte ke imata i vie takvo angelce pa zasluzuvame site neli,posebno nie koi go minuvame ovoj pat.Sega mi velat ajde uste edno pa i dvete zaedno ke izrasnat,a jas velam NE JA SEKOGAS GO MOLEV GOSPOD BAREM EDNO DA NI PODARI TAKA I ISPADNA,I VELAM NEKA DAVA TAMU KADE TREBA KAJ SITE ONIE KOI CEKAAT KAKO STO CEKAV JAS.Vi posakuvam pobrgu da vi zavrsi ovoj pat koj se cini nema krajjjj....pozdrav od mene i duseto koe veke se budi za jadenje....kisssss
|
|
|
|