RE: Вештачко оплодување III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

betti -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.3.2012 19:55:42)

milcki jas se spremam ovoj mesec za ivf no vo posledno vreme nesto mi kasni m po 5 6 dena nekogas i deset bidejki treba da patuvam i da znam tocno koga treba da rezerviram karta od vecerva ke pocnam da pijam jasmin dsli dobro postapuvam doktorot mi rece da nezemam nikakvi medikamenti bidejki ako sum zemala medikkamenti ne rastele nogu jajekletki ama jas sega si se pravam sama lekar heh i ako moze neko ja od vas milicki neka mikaze
mene denes mi tekna da zemam prasav vo apoteka mi rekoja deka nema problem i deka denes mi e 4 den na men ve molam odgovoretemi pozzzzzzzzzz

dezdemona -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.3.2012 20:06:43)

Zdravo Betti
Za medikamenti prasuvas koj da gi zemas taka te razbrav jas, prvo i najvazno folna kiselina ili T fol da si zemas, najdobro e ovosje i zelencuk vo priroden oblk znaes e najdobro. Jas mislam ke se zgolemi kvalitetot na JK od niv a ne da se namali, drugo sto da zemas B6 i dosta e milsam , ako zaboraviv nesto nekoja rr ke me dopolni. Kad ke pravis IFV, na privatno ili fond?

pozdravce

betti -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.3.2012 21:11:47)

decdemona mila falla na berziod odgovor
mene me interesira za jasmin za da znam koga ke dobijam tocno no dali postapuvam ispravno
jas ke pravam ivf vo turcija privatno 5 invitra edna operacija i laparaskopija se privatno neznam dali ke dojde kraj na ovie mako pozz mila

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.3.2012 21:19:58)

milasteve ajde stiskame palci za tebe i nabrzo daj boze da ni pisuvas za ubavi vesti[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

betti mila ne se sekiraj ke zavrsat i nasite maki samo opusteno i malku nadez,ke si docekame site nie po edno[sm=duda.gif]pozz mila

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (10.3.2012 21:21:35)

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

eve me mili moi,zavrsiv so punkcijata ne bese tolku strasno,mi izvadija 14 folikuli,utre cekam da mi se javat da mi kazat so se slucuva.guss na sitee[sm=bravo.gif]

So sreka utre da cues ubavi vestii[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

GAGA19 -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 1:52:55)

Ne mozam a da ne vi ja raskazam mojata zivotna prikazna,so ovaa tema samo onoj koj go minal toj pat moze da razbere.Vaka vo brak sme osum godini,i pred nekoj mesec vo nasiot zivot dojde naseto malecko sonce,ne ni pretpostavuvav deka tolku ke ni go napravi zivotot sreken...Eve i sega koga ja gledam kako mirno si spie si velam TI BLAGODARAM GOSPODE,STO JA IMAME...Vo pocetokot si velev ima vreme ke se sluci,no kako minuvase vremeto pocnav da si velam dali nesto ne e vo red so nas?MM mnogu ne se zamarase mi velese ke bide,a na denovite koga ke gi videse moite solzi znaese sto se slucilo.Nekako go ubediv da napravime ispituvanja,se bese ok,malku spermatozoidite se mrzlivi no toa ne e nekoja precka.Cekaj,cekaj pak nisto...Se resivme na inseminacija taka ni kaza doktorot,se pocnuva so toa.Doaga vremeto za koe bevme dogovoreni,odime drugiot doktor mi veli aaaa pa ti si veke stara (35) ti si za ifv,mislev svetot mi se srusi pocnav da placam,i sto se ne mi pomina niz glavata sakav da me snema.Pocnuvame so postapkata,i on ni veli jas sum najdobar imam aparati sto drugite gi nemaat,kostaat tolku i vednas ni stana jasno kolku e saatot.Zavrsuva postapkata odime na razgovor,i mi veli ovde ti otvorivme kartela taka da ponatamu za ifv se ke si znaeme.Odgovorot za nekoi 2nedeli go znaete,negativen a jas za cudo ne placam,znaev deka nema da bide nisto.I pak od pocetok,blagodarenie na prekrasniot covek do mene,mi veli odime ponatamu kade sakas ti,sto sakas ti...Po nekoja slucajnost doagame do dr.Tase,i vo prviot razgovor so nego cuvstuvav deka ovde e mojata sreka.Mozebi nekoj nema da se slozi so mene no jas bagodarenie na nego i negoviot tim go imam moeto angelce.Mi gi bara izvestaite od prethodnio doktor,za da vidi kao sum reagirala na terapijata jas mu velam nemam nisto,se ostana tamu zacudeno me pogledna i me prasa kako toa nemas ni fotokopii?Ne prasa sto sakame,nie odlucno ifv,se dogovorivme i pocnavme,nikogas vo zivotot ne sum se cuvstvuvala po opusteno i po sigurno.Zavrsuva postapkata ,i veli si odite?Ne,ostanuvame ovde da nokevame pe utre nekoe vreme si odime.Ni kaza slobodno da si odime,so zborovite NIE STORIVME SE,NATAMU KAKO SAKA GOSPOD.Si odime srekni kakov covek nemame zborovi,i veke mislime za narednoto ifv(ni kazaa sansite se mali kaj prvo ifv).Doaga denot za testot jas pospana gledam samo edna crta pretpostavuvav si velam nisto zdravje.Se javuvam da i im kazam za rezultatot mi velat prodolzi so terapijta uste nekoj den,zemam da go frlam testot gledam uste edna crta bleda,edvaj se gleda ne e nisto si velam.Po nekoj den pak istoto nasabajle,si velam znam so ke pokaze no go gledam testot DVE CRTIIIII,no vtorata pak bleda ne znam sto da pravam dali da se raduvam ili ne?Cekajki gi analizite na krvta ne znam sto da pravam no osekam nesto odvnatre mi veli ovde sme mami.Da rezultatot pozitiven,srekni sme. Vremeto odminuvase meseto si rasnese i na svet dojde naseto angelce.Zatoa vi pisuvam vaka opsirno ne se otkazuvajte porano ili podocna ke si dojde ona sto si e nase,znam nekoj ke mi rece mnogu vreme pomina i pak nisto.Da boli mnogu znam,no veruvajte ke imata i vie takvo angelce pa zasluzuvame site neli,posebno nie koi go minuvame ovoj pat.Sega mi velat ajde uste edno pa i dvete zaedno ke izrasnat,a jas velam NE JA SEKOGAS GO MOLEV GOSPOD BAREM EDNO DA NI PODARI TAKA  I ISPADNA,I VELAM NEKA DAVA TAMU KADE TREBA KAJ SITE ONIE KOI CEKAAT KAKO STO CEKAV JAS.Vi posakuvam pobrgu da vi zavrsi ovoj pat koj se cini nema krajjjj....pozdrav od mene i duseto koe veke se budi za jadenje....kisssss

milasteve -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 12:43:15)

mili moi presrekna summmmm.mi se javija od plodnost.od tie 14 s o mi gi izvadija 12 bile super i se oplodile duri 10 ,fala ti boze.ke mi se javat utre da mi kazat za koga da e transferot.veke se zivicki moite srcinja,ve sakammmm [sm=bravo.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 13:36:12)

mili moi presrekna summmmm.mi se javija od plodnost.od tie 14 s o mi gi izvadija 12 bile super i se oplodile duri 10 ,fala ti boze.ke mi se javat utre da mi kazat za koga da e transferot.veke se zivicki moite srcinja,ve sakammmm [sm=bravo.gif]

Srekna sum za tebe milasteveda sto pobrzo da si gi vidis [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

dezdemona -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 15:19:44)

Fala na pozitivnite milsi gaga19 tvojata prikazna ne ohrabri site sto sme vo postapka ili ke ja pocnime po koj znaj koj pat ne se otkazuvame vo nikoj slicaj, ke dojde i nasiot den brzo.[sm=rozacrtici.gif]
milasteve super sto se oplodija jk sega samo napred ti drzime sreka.[sm=bravo.gif][sm=rozacrtici.gif]
pozdravce

ole2004 -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 15:27:22)

Девојки тестот е позитивен,бремена сум,ќе имам бебе.Утрово направив тест во Систина,пресреќна сум.Ве гушкам сите и ви ја посакувам истата среќа што ја чувствувам јас.

dezdemona -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 15:31:26)

Cestitki Ole2004 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=duda.gif] prekrasni vesti.
pozdravce

milasteve -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 16:41:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

Srekna sum za tebe milasteveda sto pobrzo da si gi vidis [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

ti blagodaram,daj boze

milasteve -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 16:41:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ole2004

Девојки тестот е позитивен,бремена сум,ќе имам бебе.Утрово направив тест во Систина,пресреќна сум.Ве гушкам сите и ви ја посакувам истата среќа што ја чувствувам јас.

cestitki najmila,imaj lesna bremenost

temjana -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 17:26:56)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Честитки милааааа, многу сум среќна за тебе ова е најубавата вест денеска[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] Ти посакувам прекрасни и безгрижни[sm=9nebesa.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 17:51:31)

Честитки Оле [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] да си имаш убава бременост

chery33 -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 18:03:42)

ole cestitki milicke uzivaj si vo bremenosta [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
GAGA19 niz solzi go procitav postot s epronajdov na kraj se izraduvav kisss za tvoeto dusice sto te pravi naj srekna na svet[sm=duda.gif]
pozzdrav

kapina -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 22:46:04)

cestitki ole imaj si lesna bremenost [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]i dve zivi i zdravi bebcinja  [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 23:00:20)

Ole cestitki mila od srce ti posakuvam ubava i lesna bremenost[sm=bravo.gif]

GAGA19 dobredojde na rr[sm=smiley31.gif]prekrasna e tvojata prikazna i bas mi e milo za tvojata srekicka,cestitki za tvoeto angelce...tvojata prikazna moze da razbudi nadez vo site nas koj sme na teskiot pat za[sm=rozacrtici.gif]crtki....isto taka ti si samo dokaz deka sekoja borba se isplati i normalno treba da veruvame i da se nadevame...jas sum sigurna deka site nas ke ni se ostvari dolgo posakuvanata zelba samo trpenie i se ke bide vo red..pozz

Iverka -> RE: Вештачко оплодување III дел (11.3.2012 23:39:31)

Gaga19, mnogu mi e milo sto ja prochiav tvojata prikazna.
Devojki da ve prasham nesto. Jas pravev inseminacija vo Remedika, no ne sum zadovolna od celata procedura. Dokotorot nekako ne mi e zaineresiran, na denot na inseminacijata na se ni pojavi da me vide, ne mi praveshe ni eho za da potvrdi dali mi puknal folikulot, me stavija na boks i se pojavi eden drug doktor i mi vika "tvojot doktor e zafaten vo ambulanta, jas ke ti ja pravam inseminacijata" i nekako se osetiv kako samo uste edno ime i prezime na nivnata lista, pa taka i inseminacijata ne mi beshe uspeshna.
Sega sakam da ve prasham kako ste zadovolni od Plodnost vo Bitola zatoa so sakam da zapochnam procedura za IVF pa da mi preporachate nekoj dokotor od tamu.
Blagodaram

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.3.2012 0:15:23)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestito ole imaj lesna bremenost

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.3.2012 0:20:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Iverka

Gaga19, mnogu mi e milo sto ja prochiav tvojata prikazna.
Devojki da ve prasham nesto. Jas pravev inseminacija vo Remedika, no ne sum zadovolna od celata procedura. Dokotorot nekako ne mi e zaineresiran, na denot na inseminacijata na se ni pojavi da me vide, ne mi praveshe ni eho za da potvrdi dali mi puknal folikulot, me stavija na boks i se pojavi eden drug doktor i mi vika "tvojot doktor e zafaten vo ambulanta, jas ke ti ja pravam inseminacijata" i nekako se osetiv kako samo uste edno ime i prezime na nivnata lista, pa taka i inseminacijata ne mi beshe uspeshna.
Sega sakam da ve prasham kako ste zadovolni od Plodnost vo Bitola zatoa so sakam da zapochnam procedura za IVF pa da mi preporachate nekoj dokotor od tamu.
Blagodaram

iverka jas odam vo plodnost sega tamu ce go pravam 3 ivf a inaku 4 po red tamu samo dr. tase go pravi toa so negoviot tim jas zadovolna sum od site tamu.Ti posakuvam mnogu sreka pozdravce[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Olivia -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.3.2012 0:21:11)

Ole2004 cestitki najiskreni od mene, ne ni ocekuvav nisto porazlicno od tebe,znaev deka ke uspees , bidi srekna kako i sekogas uzivaj vo bremenosta i te ocekuvame i vo drugite temi sega, da ni kazuvas kako tece bremenosta i sto ke dobie lepoticata tvoja bratce ili sestrice[sm=smiley31.gif]

betti -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.3.2012 0:28:57)

Cestitki ole imaj si lesna bremenost
Lele prekrasno koga citam poraki na uspeh

betti -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.3.2012 0:36:33)

Mili moi kolku e casot a site sme Aktivität
Na forumov koga ke vidime prekrasna vest
A drugo od maka nemozam da zaspijam
I si citam na forumov za da dobijam nades
Mislam da ne bese forumov ke poludev bidete mi
Zdravi i daj boze ova godina da bide Plodna

ИЗВОРНА ПОРАКА: betti

Cestitki ole imaj si lesna bremenost
Lele prekrasno koga citam poraki na uspeh

ole2004 -> RE: Вештачко оплодување III дел (12.3.2012 1:58:43)

Јас штотуку ги испратив последните гости,денес имавме двојно славење роденден на мм и [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].Благодарам на честитките,на сите ви посакувам што поскоро да се читаме на темата [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image].Позз. 

Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>