Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Jas go pravev ifv vo Plodnost,i prezadovolna sum imav sreka mi uspea mi bese prvo,no i da ne uspeev pak ke pravev tamu odnosot i pristapot na celiot tim e super go pravev vo starata ordinacija i dok tase mi velese ete sega za sega sme uste ovde rabotime vo skromni uslovi no toa ne e vazno.Pred se toj e covek so ogromno srce i ti vleva nadez ne znam zosto no jas taka se cuvstvuvav,i si velev dobro e sto postojat vakvi luge.Moeto iskustvo e toa imam odeno i vo dr bolnici,i tamu odnosot uzas so makata koja odime baska i oni drski.Sega e vo novata bolnica i e fenomenalno se ne bi go menuvala za nisto.Inaku skoro 2godini imav pokacen prolaktin demek toa e problemot,piev dostinex dodeka go pijam se e dobro ke prestanam pak se kacil.Mojot doktor me isprati na ednokrinologija vo rok na 1 mesec pravev nekoi ispituvanja i ispsdna deka mojot organizam go pravi toa sekoe malo vozbuduvanje i se pokacuva vrednosta,i mi rece ze da se koristi treba prvin da se ispita se a potoa da se pie,a kolku li ne go podnesuvav.Zatoa koj e za Plodnost,ako me prasate mene odete tamu mene mi vratija dve,tolku uspeaa da se razvijat dobro i ete sega sum mama.Ne se otkazuvajte samo napred i se ke bide dobro,pozzzzz
RE: Вештачко оплодување III дел 12.3.2012 11:50:04
LUBA
Mnogu mi e milo GAGA19 sto si uspeala i jas sum vo Plodnos i sum prezadovolna i go mislam istoto samo kaj ovoj doktor vidov nadez pozitivnost i mozam da mu veruvam vo rabotata sto ja raboti dodeka prethodno odev vo dr kliniki samo razocaruvanje vidov i uste poveke se zgolemuvase nasata maka zosto ne znaevme sto tocno treba da napravime,a doktorite ne bea profesionalci i ni izgubija i vreme i mnogu pari,sega sum prezadovolna od DR.TASE pred ne poln mesec mi pravese histerolaparoskopija i sega zdravje ke vidime sto kako ponatamu ke kaze dr.
RE: Вештачко оплодување III дел 12.3.2012 14:33:32
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: GAGA19
Jas go pravev ifv vo Plodnost,i prezadovolna sum imav sreka mi uspea mi bese prvo,no i da ne uspeev pak ke pravev tamu odnosot i pristapot na celiot tim e super go pravev vo starata ordinacija i dok tase mi velese ete sega za sega sme uste ovde rabotime vo skromni uslovi no toa ne e vazno.Pred se toj e covek so ogromno srce i ti vleva nadez ne znam zosto no jas taka se cuvstvuvav,i si velev dobro e sto postojat vakvi luge.Moeto iskustvo e toa imam odeno i vo dr bolnici,i tamu odnosot uzas so makata koja odime baska i oni drski.Sega e vo novata bolnica i e fenomenalno se ne bi go menuvala za nisto.Inaku skoro 2godini imav pokacen prolaktin demek toa e problemot,piev dostinex dodeka go pijam se e dobro ke prestanam pak se kacil.Mojot doktor me isprati na ednokrinologija vo rok na 1 mesec pravev nekoi ispituvanja i ispsdna deka mojot organizam go pravi toa sekoe malo vozbuduvanje i se pokacuva vrednosta,i mi rece ze da se koristi treba prvin da se ispita se a potoa da se pie,a kolku li ne go podnesuvav.Zatoa koj e za Plodnost,ako me prasate mene odete tamu mene mi vratija dve,tolku uspeaa da se razvijat dobro i ete sega sum mama.Ne se otkazuvajte samo napred i se ke bide dobro,pozzzzz
i jas draga moja odam kaj tase,prezadovolna sum utre mi e transferot guss
< Поракaта ја уредил Olivia RR -- 12.3.2012 18:45:50 >
RE: Вештачко оплодување III дел 12.3.2012 20:08:21
marijam
Здраво на сите!!! Мене ме нема подолго време,не сакав да цепкам по интернет ама еве ме сега морав да Ви пишам.Ја поминав цела процедура со стимулација ,имав 16 јк од кои 8 се оплодени ,малце ми е тешко од стумулацијата ,малце повеке ама ке се издржи ,најверојатно хиперстимулација. Утре ми е трансферот со Господ напред се надевам на најдоброто,инаку ми е прво ивф па ке видиме.Поздрав на сите бидете храбри и трпеливи,а посебен поздрав до Миластеве на исти ден имаме транфер па да се надеваме и молиме заедно за
RE: Вештачко оплодување III дел 12.3.2012 20:46:24
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam
Здраво на сите!!! Мене ме нема подолго време,не сакав да цепкам по интернет ама еве ме сега морав да Ви пишам.Ја поминав цела процедура со стимулација ,имав 16 јк од кои 8 се оплодени ,малце ми е тешко од стумулацијата ,малце повеке ама ке се издржи ,најверојатно хиперстимулација. Утре ми е трансферот со Господ напред се надевам на најдоброто,инаку ми е прво ивф па ке видиме.Поздрав на сите бидете храбри и трпеливи,а посебен поздрав до Миластеве на исти ден имаме транфер па да се надеваме и молиме заедно за
so sreka mila moja,nestrpliva sum za utresniot den,kaj mene izvadija 14 od koi 12 dobri j.kletki a oplodeni 10.utre u 5 ipol porucek imam zakazano transfer.ti ja prakam seta srekaa gusss
Bravoo Ole!!!!!! Epten mi e milo za tebe,da imas najubava bremenost!! Milasteve,Mirjam vie ste na dobar pat,super j.k ste dobile,imam custvo deka ke bide!!!!Vi pustam mnooogu sreka!!!
RE: Вештачко оплодување III дел 15.3.2012 16:21:28
SOLE
Cestitki OLE, daj boze da bide sve vo red, da si imas lesla bremenost vi koja ke uzivas :) mnogu mi e milo koga slusnam prekrasni vesti, daj boze i site nie da si docekame vakva sreka A i na milasteve i mirjam im posakuvam mnogu sreka i trpenie i ... pozdravce do site
zdr rr...me nema podolgo vreme no obvrskite kako mamicka ne mi dozvoluvaat da pominuvam mn vreme na net... pred se OLE cestitki,imaj lesna bremenost.. na site sto si cekate vi posakuvam mn sila i trpenie..znam deka e teshko no na kraj se se zaborava... pominav i jas po toj pat na iscekuvanje i pred eden mesec mi se rodi since... mn pozdrav i uspeh na site
RE: Вештачко оплодување III дел 17.3.2012 22:52:49
marijam
Fala Vi na site za ogromnata poddrshka,Ve pozdravuvam i guskam site,inaku mene denes mi e 5ti den od transfer ,odmaram seuste megutoa ne se izdrzuva samo doma i da ne setnes a tolku ubavo vremete bese denes ,izlegov malku na terasa i tolku. Nego sabe sebe si se cudam ,imam isti simptomi kako za dobivanje ,glavobolka napnatost i sitni bodezi dolu kaj jajnikot i matkata.Nekoj nemir me ima fateno mislam deka sekoj moment ke dobijam ,inaku terminot mi e za ponedelnik ako veke ne se fatile dvete blastocisticki sto i gi vratija.Ne sum mnogu depresivna spremna sum na sve ama sepak... ahhh ne e bas seedno ,utrovo zabelezav mala tenka crvenikava linija vo sekretot,nesto neznacitelno i potoa eve veke do krajot na denov nema nisto .Isplasena sum ima li nekoj da mi kaze ,dokolku ne uspeale da se implantiraat embrionkite ,sto se slucuva ..dali si dobivate ciklus normalno kako sekogas na isti den ili... neznam pisete ako mozete Fala mnogu !!! POZDRAVKII!!!
RE: Вештачко оплодување III дел 17.3.2012 23:00:07
Bogdancanka
marijam mila 5-ti den od transfer seuste e rano za bilo kakvi simptomi...probaj vremeto da go mines kolku sto mozes po opusteno iako znam deka toa e tesko sepak toa ti e moj sovet...inaku za dobivanje jas posle neuspesnoto invitro dobiv normalen ciklus na denot koga trebase da odam na pregled... ajde mila od srce ti posakuvam nabrzo da si gi vidis famoznite crtki i site maki da ostanat minato....pozz stiskame palci
RE: Вештачко оплодување III дел 20.3.2012 10:17:49
Nasha29
Zdravo dragi rr, jas ne sum bas nova na forumov nva sum na ovaa tema a predhodno bev na temata za inseminacija... redovno citam i za inf. Se nadevam deka vasite iskustva ke mi pomognat pa site da si bideme kako OLETO cestitki Ole .
Dali ima nekoj iskustvo so hiperplazija na endometrium, dr. Tase vo Bitola mi rece deka sluznicata na matkata e premnogi zadebelena i neramna i duri i da mi pravi inf sansite se 0. Treba da pijam terapija deset dena pa se nadevam se ke bide vo red i ke si pravam in vitro i posle Imase li nekoj vakov problem sto go resil uspesno. Inaku kaj mm e se vo red.
RE: Вештачко оплодување III дел 21.3.2012 13:13:48
marijam
Zdravo na site!!! Sekoj den sum tuka ama od Vas nikoj nema ,si sedam i si citam forumi sekoj den kako kniga,a doma mi donesoa kup knigi,jas pak po forumive.UHHH Denes mi e 8mi den od transfer,a denot koga trebase da dobijam izmina toa bese ponedelnikot.se nadevam na pozitivni rezultati odmaram ,lezam ,ne celo vreme ne se dolezuva,stanuvam do dvor do wc za jadenje onaka po doma podsreduvam po malce.Soprugot ne mi dava da izlezam se uste a mi se prosetuva ,ubavo e vremeto.INaku da vi kazam za simptomite sto gi imam...Prvite nekolku dena bolki dolu vo jajnicite na 3ti i 5ti den po malcku mnogu malku krvca kako tenka linija vo sekretot ,toa sega veke go nema.3 dena bev raat od se najnormalno mi bese osven sto me bolese grbot od lezenje.Od sinoka bolki vo kicmata mi se kocea duri i nozete od vreme na vreme ne mozev da zaspijam cela nok se molev na boga se da e vo red.Ne se sekavam koga sum zaspala,stanav vo 10 utrinava so strasni glavobolki i potecenost vo liceto i racete sve me bolese neznam zasto e toa taka.Inaku gdatite ne me bolat voopsto ,citam od nekoi od vas deka bolat,jas nemam nikakvo cuvstvo samo ponekogas osekam kako proboduvanje dolu kaj matkata vo dolniot del na stomakot.Sekoja vecer posle 9 me zaboluva glavata i me butka na spienje.Odvaj cekam da pominat ovie 2 nedeli.Sega sum momentalno ok se e vo red , za ponata ke vidime. Pozdrav do site Milasteve ja nema kade si draga sto se slucuva so tebe ? na isti den imavme transfer.Fala Beti sto mislis na mene,Jas mislam na site Vas i citam za sekogo po nesto. BAcki i guski do site i na site da Vi podari Bog po barem edno bebence.
RE: Вештачко оплодување III дел 21.3.2012 13:15:27
marijam
Dafne1 mila ,jas piev mikroginot i go piev tri meseci pred postakata,Inaku kolku sto znam se pocnuva na 3ti do 5ti den od ciklus.jas posledniot pat go pocnav mikroginonot na 4ti den od menzis.
RE: Вештачко оплодување III дел 21.3.2012 18:33:49
betti
marijam bolkite sto gi osekas se se od lezenje kicmata i se drugo bidi opustena i misli pozitivno izleguvaj na cist vozduh znam kako tie tie 2 nedeli se kako 2 godini ne se izerzuva no koga ke pomislis zosto go pravis toa se se ke se isplati ti pozeluvam posle nekolku dena da ne izraduvas i jas mislam da se spremam za ivf ovoj mesec ako uspeam naj macni mise 2 dedeza cerkulacija na kervta mene licno taka me li cekanje na testot a punkcija i sve drugo noku sum jaka za se da izderzam marijam kolku sto mozes mmila tecnosti da pies negazirani a drugo da nelezis ceko vreme bidejki bilo stetno za embrionite malce da se dvizis mene taka me sovetuvaa vo turcija pervite 3 dene strogo lezenje a posle tesko da ne krevas psihicki da bides smirena ako re nesto interesira slobodni pisimi mozebi ti e dosadno celo vreme doma pozzzzzz mila
RE: Вештачко оплодување III дел 21.3.2012 20:06:09
marijam
Betti ne te svativ dobro ,sto e so cirkulacija na krvta..? Ti znaci ne pravis tuka si pravela vo stranstvo,sega kade ke pravis i dali ti odgovorija sto e problemot kaj tebe?...mm odlicno znam deka treba samo pozitivno da mislime ama mene nekako me faka depresija ,denes pak malce krvca rozeva imav mnogu malku, isplasena sum ama sto e toa e.Denes ne sum legnala cel den se vrtkam tamu vamu.duri i se isfenirav demek ke odev do prodavnica ama maz mi ne me pusta on veruva deka se fatile embrionite.hehe mil toj moj me raspolozuva .