|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
10.3.2012 19:55:42   
betti
milcki jas se spremam ovoj mesec za ivf no vo posledno vreme nesto mi kasni m po 5 6 dena nekogas i deset bidejki treba da patuvam i da znam tocno koga treba da rezerviram karta od vecerva ke pocnam da pijam jasmin dsli dobro postapuvam doktorot mi rece da nezemam nikakvi medikamenti bidejki ako sum zemala medikkamenti ne rastele nogu jajekletki ama jas sega si se pravam sama lekar heh i ako moze neko ja od vas milicki neka mikaze
mene denes mi tekna da zemam prasav vo apoteka mi rekoja deka nema problem i deka denes mi e 4 den na men ve molam odgovoretemi pozzzzzzzzzz

(Одговор на членот betti)
Непосредна врска до пораките: 351
10.3.2012 20:06:43   
dezdemona
Zdravo Betti
Za medikamenti prasuvas koj da gi zemas taka te razbrav jas, prvo i najvazno folna kiselina ili T fol da si zemas, najdobro e ovosje i zelencuk vo priroden oblk znaes e najdobro. Jas mislam ke se zgolemi kvalitetot na JK od niv a ne da se namali, drugo sto da zemas B6 i dosta e milsam , ako zaboraviv nesto nekoja rr ke me dopolni. Kad ke pravis IFV, na privatno ili fond?

pozdravce

Непосредна врска до пораките: 352
10.3.2012 21:11:47   
betti
decdemona mila falla na berziod odgovor
mene me interesira za jasmin za da znam koga ke dobijam tocno no dali postapuvam ispravno
jas ke pravam ivf vo turcija privatno 5 invitra edna operacija i laparaskopija se privatno neznam dali ke dojde kraj na ovie mako pozz mila

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 353
10.3.2012 21:19:58   
Bogdancanka
milasteve ajde stiskame palci za tebe i nabrzo daj boze da ni pisuvas za ubavi vestiuser posted image user posted image user posted image

betti mila ne se sekiraj ke zavrsat i nasite maki samo opusteno i malku nadez,ke si docekame site nie po ednouser posted image pozz mila

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 10.3.2012 21:22:05 >

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 354
10.3.2012 21:21:35   
gina

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

eve me mili moi,zavrsiv so punkcijata ne bese tolku strasno,mi izvadija 14 folikuli,utre cekam da mi se javat da mi kazat so se slucuva.guss na siteeuser posted image

So sreka utre da cues ubavi vestiiuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 355
11.3.2012 1:52:55   
GAGA19
Ne mozam a da ne vi ja raskazam mojata zivotna prikazna,so ovaa tema samo onoj koj go minal toj pat moze da razbere.Vaka vo brak sme osum godini,i pred nekoj mesec vo nasiot zivot dojde naseto malecko sonce,ne ni pretpostavuvav deka tolku ke ni go napravi zivotot sreken...Eve i sega koga ja gledam kako mirno si spie si velam TI BLAGODARAM GOSPODE,STO JA IMAME...Vo pocetokot si velev ima vreme ke se sluci,no kako minuvase vremeto pocnav da si velam dali nesto ne e vo red so nas?MM mnogu ne se zamarase mi velese ke bide,a na denovite koga ke gi videse moite solzi znaese sto se slucilo.Nekako go ubediv da napravime ispituvanja,se bese ok,malku spermatozoidite se mrzlivi no toa ne e nekoja precka.Cekaj,cekaj pak nisto...Se resivme na inseminacija taka ni kaza doktorot,se pocnuva so toa.Doaga vremeto za koe bevme dogovoreni,odime drugiot doktor mi veli aaaa pa ti si veke stara (35) ti si za ifv,mislev svetot mi se srusi pocnav da placam,i sto se ne mi pomina niz glavata sakav da me snema.Pocnuvame so postapkata,i on ni veli jas sum najdobar imam aparati sto drugite gi nemaat,kostaat tolku i vednas ni stana jasno kolku e saatot.Zavrsuva postapkata odime na razgovor,i mi veli ovde ti otvorivme kartela taka da ponatamu za ifv se ke si znaeme.Odgovorot za nekoi 2nedeli go znaete,negativen a jas za cudo ne placam,znaev deka nema da bide nisto.I pak od pocetok,blagodarenie na prekrasniot covek do mene,mi veli odime ponatamu kade sakas ti,sto sakas ti...Po nekoja slucajnost doagame do dr.Tase,i vo prviot razgovor so nego cuvstuvav deka ovde e mojata sreka.Mozebi nekoj nema da se slozi so mene no jas bagodarenie na nego i negoviot tim go imam moeto angelce.Mi gi bara izvestaite od prethodnio doktor,za da vidi kao sum reagirala na terapijata jas mu velam nemam nisto,se ostana tamu zacudeno me pogledna i me prasa kako toa nemas ni fotokopii?Ne prasa sto sakame,nie odlucno ifv,se dogovorivme i pocnavme,nikogas vo zivotot ne sum se cuvstvuvala po opusteno i po sigurno.Zavrsuva postapkata ,i veli si odite?Ne,ostanuvame ovde da nokevame pe utre nekoe vreme si odime.Ni kaza slobodno da si odime,so zborovite NIE STORIVME SE,NATAMU KAKO SAKA GOSPOD.Si odime srekni kakov covek nemame zborovi,i veke mislime za narednoto ifv(ni kazaa sansite se mali kaj prvo ifv).Doaga denot za testot jas pospana gledam samo edna crta pretpostavuvav si velam nisto zdravje.Se javuvam da i im kazam za rezultatot mi velat prodolzi so terapijta uste nekoj den,zemam da go frlam testot gledam uste edna crta bleda,edvaj se gleda ne e nisto si velam.Po nekoj den pak istoto nasabajle,si velam znam so ke pokaze no go gledam testot DVE CRTIIIII,no vtorata pak bleda ne znam sto da pravam dali da se raduvam ili ne?Cekajki gi analizite na krvta ne znam sto da pravam no osekam nesto odvnatre mi veli ovde sme mami.Da rezultatot pozitiven,srekni sme. Vremeto odminuvase meseto si rasnese i na svet dojde naseto angelce.Zatoa vi pisuvam vaka opsirno ne se otkazuvajte porano ili podocna ke si dojde ona sto si e nase,znam nekoj ke mi rece mnogu vreme pomina i pak nisto.Da boli mnogu znam,no veruvajte ke imata i vie takvo angelce pa zasluzuvame site neli,posebno nie koi go minuvame ovoj pat.Sega mi velat ajde uste edno pa i dvete zaedno ke izrasnat,a jas velam NE JA SEKOGAS GO MOLEV GOSPOD BAREM EDNO DA NI PODARI TAKA  I ISPADNA,I VELAM NEKA DAVA TAMU KADE TREBA KAJ SITE ONIE KOI CEKAAT KAKO STO CEKAV JAS.Vi posakuvam pobrgu da vi zavrsi ovoj pat koj se cini nema krajjjj....pozdrav od mene i duseto koe veke se budi za jadenje....kisssss

Непосредна врска до пораките: 356
11.3.2012 12:43:15   
milasteve
mili moi presrekna summmmm.mi se javija od plodnost.od tie 14 s o mi gi izvadija 12 bile super i se oplodile duri 10 ,fala ti boze.ke mi se javat utre da mi kazat za koga da e transferot.veke se zivicki moite srcinja,ve sakammmm user posted image

(Одговор на членот GAGA19)
Непосредна врска до пораките: 357
11.3.2012 13:36:12   
gina

mili moi presrekna summmmm.mi se javija od plodnost.od tie 14 s o mi gi izvadija 12 bile super i se oplodile duri 10 ,fala ti boze.ke mi se javat utre da mi kazat za koga da e transferot.veke se zivicki moite srcinja,ve sakammmm user posted image

Srekna sum za tebe milasteveda sto pobrzo da si gi vidis user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 358
11.3.2012 15:19:44   
dezdemona
Fala na pozitivnite milsi gaga19 tvojata prikazna ne ohrabri site sto sme vo postapka ili ke ja pocnime po koj znaj koj pat ne se otkazuvame vo nikoj slicaj, ke dojde i nasiot den brzo.user posted image
milasteve super sto se oplodija jk sega samo napred ti drzime sreka.user posted image user posted image
pozdravce

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 359
11.3.2012 15:27:22   
ole2004
Девојки тестот е позитивен,бремена сум,ќе имам бебе.Утрово направив тест во Систина,пресреќна сум.Ве гушкам сите и ви ја посакувам истата среќа што ја чувствувам јас.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 360
11.3.2012 15:31:26   
dezdemona
Cestitki Ole2004 user posted image user posted image user posted image prekrasni vesti.
pozdravce

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 361
11.3.2012 16:41:19   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

Srekna sum za tebe milasteveda sto pobrzo da si gi vidis user posted image user posted image user posted image user posted image

ti blagodaram,daj boze

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 362
11.3.2012 16:41:43   
milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: ole2004

Девојки тестот е позитивен,бремена сум,ќе имам бебе.Утрово направив тест во Систина,пресреќна сум.Ве гушкам сите и ви ја посакувам истата среќа што ја чувствувам јас.

cestitki najmila,imaj lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 363
11.3.2012 17:26:56   
temjana

user posted image user posted image user posted image user posted image Честитки милааааа, многу сум среќна за тебе ова е најубавата вест денескаuser posted image user posted image user posted image user posted image Ти посакувам прекрасни и безгрижниuser posted image

Непосредна врска до пораките: 364
11.3.2012 17:51:31   
Melanija RR
Честитки Оле user posted image user posted image user posted image да си имаш убава бременост

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 365
11.3.2012 18:03:42   
chery33
ole cestitki milicke uzivaj si vo bremenosta user posted image user posted image
GAGA19 niz solzi go procitav postot s epronajdov na kraj se izraduvav kisss za tvoeto dusice sto te pravi naj srekna na svetuser posted image
pozzdrav

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 366
11.3.2012 22:46:04   
kapina
cestitki ole imaj si lesna bremenost user posted image i dve zivi i zdravi bebcinja  user posted image user posted image

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 367
11.3.2012 23:00:20   
Bogdancanka
Ole cestitki mila od srce ti posakuvam ubava i lesna bremenostuser posted image

GAGA19 dobredojde na rruser posted image prekrasna e tvojata prikazna i bas mi e milo za tvojata srekicka,cestitki za tvoeto angelce...tvojata prikazna moze da razbudi nadez vo site nas koj sme na teskiot pat zauser posted image crtki....isto taka ti si samo dokaz deka sekoja borba se isplati i normalno treba da veruvame i da se nadevame...jas sum sigurna deka site nas ke ni se ostvari dolgo posakuvanata zelba samo trpenie i se ke bide vo red..pozz

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 11.3.2012 23:08:50 >

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 368
11.3.2012 23:39:31   
Iverka
Gaga19, mnogu mi e milo sto ja prochiav tvojata prikazna.
Devojki da ve prasham nesto. Jas pravev inseminacija vo Remedika, no ne sum zadovolna od celata procedura. Dokotorot nekako ne mi e zaineresiran, na denot na inseminacijata na se ni pojavi da me vide, ne mi praveshe ni eho za da potvrdi dali mi puknal folikulot, me stavija na boks i se pojavi eden drug doktor i mi vika "tvojot doktor e zafaten vo ambulanta, jas ke ti ja pravam inseminacijata" i nekako se osetiv kako samo uste edno ime i prezime na nivnata lista, pa taka i inseminacijata ne mi beshe uspeshna.
Sega sakam da ve prasham kako ste zadovolni od Plodnost vo Bitola zatoa so sakam da zapochnam procedura za IVF pa da mi preporachate nekoj dokotor od tamu.
Blagodaram

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 369
12.3.2012 0:15:23   
gina

user posted image user posted image user posted image cestito ole imaj lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 370
12.3.2012 0:20:54   
gina

ИЗВОРНА ПОРАКА: Iverka

Gaga19, mnogu mi e milo sto ja prochiav tvojata prikazna.
Devojki da ve prasham nesto. Jas pravev inseminacija vo Remedika, no ne sum zadovolna od celata procedura. Dokotorot nekako ne mi e zaineresiran, na denot na inseminacijata na se ni pojavi da me vide, ne mi praveshe ni eho za da potvrdi dali mi puknal folikulot, me stavija na boks i se pojavi eden drug doktor i mi vika "tvojot doktor e zafaten vo ambulanta, jas ke ti ja pravam inseminacijata" i nekako se osetiv kako samo uste edno ime i prezime na nivnata lista, pa taka i inseminacijata ne mi beshe uspeshna.
Sega sakam da ve prasham kako ste zadovolni od Plodnost vo Bitola zatoa so sakam da zapochnam procedura za IVF pa da mi preporachate nekoj dokotor od tamu.
Blagodaram

iverka jas odam vo plodnost sega tamu ce go pravam 3 ivf a inaku 4 po red tamu samo dr. tase go pravi toa so negoviot tim jas zadovolna sum od site tamu.Ti posakuvam mnogu sreka pozdravceuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Iverka)
Непосредна врска до пораките: 371
12.3.2012 0:21:11   
Olivia
Ole2004 cestitki najiskreni od mene, ne ni ocekuvav nisto porazlicno od tebe,znaev deka ke uspees , bidi srekna kako i sekogas uzivaj vo bremenosta i te ocekuvame i vo drugite temi sega, da ni kazuvas kako tece bremenosta i sto ke dobie lepoticata tvoja bratce ili sestriceuser posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 372
12.3.2012 0:28:57   
betti
Cestitki ole imaj si lesna bremenost
Lele prekrasno koga citam poraki na uspeh

user posted image user posted image user posted image cestito ole imaj lesna bremenost

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 373
12.3.2012 0:36:33   
betti
Mili moi kolku e casot a site sme Aktivität
Na forumov koga ke vidime prekrasna vest
A drugo od maka nemozam da zaspijam
I si citam na forumov za da dobijam nades
Mislam da ne bese forumov ke poludev bidete mi
Zdravi i daj boze ova godina da bide Plodna

ИЗВОРНА ПОРАКА: betti

Cestitki ole imaj si lesna bremenost
Lele prekrasno koga citam poraki na uspeh

Непосредна врска до пораките: 374
12.3.2012 1:58:43   
ole2004
Јас штотуку ги испратив последните гости,денес имавме двојно славење роденден на мм и user posted image .Благодарам на честитките,на сите ви посакувам што поскоро да се читаме на темата user posted image .Позз. 

Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?