Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување III дел 30.11.2012 9:58:56
babyhope
minaj честитки мила, да си имаш најсреќни и да се радуваш на меланија мене можеш и официјално да ме избришеш од списокот, на сите други што го чекаат исходот им посакувам да се најдат на местото на трудници и да уживаат во најсреќните мигови од оваа постапка
RE: Вештачко оплодување III дел 30.11.2012 10:54:18
babyhope
dostickage многу пишував во темата Бременост, и не сакам многу да ги потресувам сите идни , но кај мене овие не беа баш на свое место. Се уште трчкам по ординации и клиники, за да исклучиме вонматрична бременост, но јас се плашам дека ќе биде најлошото. сепак останувам тука меѓу вас, поддршката многу ми значи и знам дека со РР ќе го пребродам овој тежок период за мене и мм. Ве гушкам сите што мислите на мене
RE: Вештачко оплодување III дел 30.11.2012 11:17:10
Melanija RR
Мила те избришав од список ама јас верувам дека е можно чудо.Кој е последниот збор на докторите и која недела треба да си?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување III дел 30.11.2012 12:48:56
babyhope
Драги девојки, јас искрено верував колку и вие но во 6 недела сум од бременост а од плод ни трага ни глас- го нема, не се ни познава дали воопшто бил вгнезден. Поради сомнеж за вонматрично направив и Бета ХЦГ и резултатот е 29,6 реф. вредности е <6,1. Дали некоја имала искуство со вакви вредности?
RE: Вештачко оплодување III дел 30.11.2012 20:41:26
Nate76
Devojki samo da ve izvestam deka deneska bev na prvo eho i zamislete bremena sum so bliznaci ne mozam uste da poveruvam deka ova mene mi se slucuva kako son mi se cini Za dve nedeli treba da odime za srceva akcija, deneska doktorot gi merese i veli deka i dvete odgovaraat za 5 -ta gestaciska nedela t.e deka si se taman kako treba, mu se molam na boga samo se da bide dobro i ponatamu. Na site koi iscekuvaat im posakuvam sto pobrzo da ja osetet ovaa radost, ova mene seuste mi se cini kako son. Ve guskam site, i ajde samo ubavi vesti da slusame kaj site
RE: Вештачко оплодување III дел 30.11.2012 21:11:18
iviv
leleeeee nate bravo stavrno e kako son no kaj tebe veke realnost za dvete mali cestitki mila i se ke bide vo red ke vidis . Toa od kaslanjeto pa dve se zakacile hihihihihi super bas mi e drago .
Ajde gospod neka e i so nas i nie da si docekame sega vakva neizmerna sreka so a moze i
RE: Вештачко оплодување III дел 30.11.2012 23:36:46
iviv
bebe kako si ti kako gi pominuvas denovive ? :)
ИЗВОРНА ПОРАКА: @bebe
iviv, jas sum vo remedika kaj d-r haxi lega, mislam deka i ti si bila kaj nego, kako pomina togas dokolku e taka, lele kolku sum vozbudena, ama znam deka gospod ke bide so nas, jas i ti znaci se vo isto vreme punkcija, transfer, iscekuvanje... site da bideme dobri i da imame ubavi rezultati Nate 76 go cekame tvojot ubav rezultat, ubavi dve crveni crticki
Eve veke denes mi e 5 den od ET, do sega sum mnogu poslusna samo odmaram pred tv, internet i citam spisanija, se osekam opustena do sega fala mu na gospod, normalno ne e lesno i da se lezi po cel den ha ha, vooglavno apsolutno nisto ne osekam, se e vo red, a od drugata nedela mi rekoa mozam i da potstanuvam, kazete mi informacija koga bi trebalo da se vgnezdeni embrionite , ajde uste malku vreme ostana, iskreno jas mnogu se nadevam na uspeh voopsto do sega, mene mi vratija 3 embrioni vo stadium 8 kleki grade(1 na rimsko), 8 2 b m i 6 kletki grade (2 na rimsko), neka rastat i neka mi donesat radost, uspeh na site i ve
RE: Вештачко оплодување III дел 1.12.2012 11:59:33
iviv
super mila i jas se nadevam na uspeh za dvete so po ili ma kolku dade gopod hahahaahaha. Jas iskerno celo vreme si stanuvam i si sedam polusednata deneska durii do prodavnica bev mi rekoa deka normalno treba da se odnesuvam prvite dva tri dena da podlegnuvam a sega veke se normalno neznam i jas prviot pat se zakovav za krevet zosto taka mi rekoa i mislam deka psihata me utepa togas sekoj poteg mi bese strav da go napravam .Sega si rekov kako sakal gopsod taka ke bide i ne se optovaruvam tolku samo neka se so nas gospod i majka bogorodica neka ostene barem edno bebence vo mojava utroba i neka ne napravat srekni rodeteli Jas mislam deka vaka polabavo e bolje toa ako saka da se fati veke sise fatilo i nema kaj da bega .Samo pozitivni misli se dovolni i se ke bide vo red
RE: Вештачко оплодување III дел 1.12.2012 18:31:43
skopjance
Nate 76 so sreka i golemi da rasnat Imaj lesna i srekna @bebe i mesecina 83 vi pozeluvam se najdobro i vi prakam pa i vie da ne izraduvate kako nate so nekolku
RE: Вештачко оплодување III дел 1.12.2012 19:22:02
Ummu_Ajna
zdravo na site. ja imam edno prasanje za onie sto napravile IVF. zasto ne smee da se tanuva od krevet i posle oploduvanjeto koga se stanuca trudna. zasto ne e dozvoleno dvizenje razlicna hrana od toa sto sme go jadele sekoj dnevno?. dali se smee da se iZleze da se prosetaat onie zeni sto pravele ivf? i me intresira preku fond kolku kosta vkupmo so sve lekovi so kontroli. a i ne preku font kolku vkupno kosta. pozdrav na site i go molam gospod na site da vi fati od prv pag. jas ke pravam za pocetok inseminacija. daj boze da fati od prvo.
RE: Вештачко оплодување III дел 1.12.2012 19:53:24
iviv
@bebe ,mesecina 83 i jas mislam deka sme so veke napraven transver ako ne gresam mesecina mila ne gledam koga si ti za test da te dodame na spisokot i trite da si gi vidime nasite normalno kako i site naredni koj cekaat i koj se del od seto ova Ummu_ajna jas prvoto ivitro go lezev ali sega ova ne tolku si stanuvam zosto taka mi kazaa od bolnicata a ima i dosta primeri na formuov koj resile polagano da go svatat 3 ili 4 itn pat pa koga najmalku se pazele togas se fatilo nema pravilo i vo vestackoto oploduvanje sepak kako ke se dogovortie so doktorot jas pravam kako sto ke mi kazaat i moram da priznaam deka ovoj pat mi e mnogu polesno .Za plakanjeto se zavisi sto ke ispituvas pak toa so bolnicata zavisi kolku lekarstava ke primis itn.ke vidis inaku participacija preku fond e 6000 den plus minus uste 50 evra. Gina mila kaj si cel den te cekam kako se tvoite