Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.6.2012 13:30:58
Mum Care
eli07 i jas sum nesto kako tebe, bebcevo mi e spusteno skroz dolu a ne sum otvorena bidejki imam serklaz i non stop go cuvstvuvam kako go vrti glavceto. No jas veke tri nedeli pijam gynipral zosto imam bolki neredovni, i jas kako tebe nekogas nemozam da spijam na nikoja strana duri ni na grb, a denski veke neznam kako da legnam koga imam bolki. Samo mene doktorot mi rece deka moram strogo da miruvam za da mozam sto poveke da go donosam bebcevo pa ke si trpam toa mi e, za na kraj da si go guskam maleckoto .
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.6.2012 18:30:12
tanjuskaaa
Zdravo idni mamicki, eve i jas da se prijavam-vo 38 nedela sme, doktorot ni rece i nedelava nema da imame novosti, no od vcera me bolat kolkovite i imam nekoi minimalni bolki vo dolniot del na stomakot, bebeto mrda li mrda, i gi osekam udarite so glavceto, epten e dolu, mislam deka raka ke pusti i ke izlezi. No nemam voopsto kontrakcii, jas mislev bolkata vo kolkovite i grbot deka e mozebi pocetok na poraganje no ne bilo (barem ne vo mojot slucaj), sega prv pat gledam sto znaci da nemozis da spies, ama nemame uste mnogu pa ke izdrzam. Jas od gorestinata se spasiv na bazen, se razmrdav, mi spadnaa otocite i se relaksirav, doktorot mi veli smeam da se kapam bez probem, samo popoleka :) sto znaci uste edna nedela na cekanje e pred nas :) pozz do site mamicki
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.6.2012 21:47:46
Just baby
Lele znam deka bebeto e sega golemo, poveke od 3 kg i udarite se posilni, no za mene se duri i bolni. i vie li ito taka osekate? kutroto se vrti i se maci vo tesniot prostor, i kakvi jaki udari mi zadava i so racinja, nozinja, gazence
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.6.2012 9:43:49
mmbucko
Zdravo Tanjuska, ne go zemaj zdravo za gotovo toa na dr deka i nedelava nema da bide nisto. :) Mene i za dvete poroduvanja koga me fatija bolkite i otidov na lekar posle napravenoto CTG mi vikaa "ajde majka sto si dosla volku rano....do kraj na nedelata ke se porodis" a jas si se porodiv istiot den koga im otidov. Kako god, mnogu pominalo, malku ostanalo ....i toa sto ostanalo so lesno neka ti e .....
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.6.2012 10:21:10
katalina
zdravoooo mamickii kako sme jas sum 27 nedela i super napreduvam.... sakam da odam na odmor doktorot mi dozvoli no epak custvuvam strav da ne mi se sluci nesto.. sum slusnala za na bazent nee preporaclivo za bremeni. Pozz do site vas
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.6.2012 11:30:17
temjana
Каталина пливањето е најпрепорачливата активност за бремени. Јас зимово сакав да одам на базен ама докторот ми кажа дека е подобро да почекам да се стопли бидејќи кај не одржуваат константна температура па може да настинам, тоа беше единствената причина зошто ме советуваше да не одам. Инаку што се однесува до одморот ако си имаш нормална бременост немој да си ускратуваш задоволството. Јас планирам да одам од 20 јули значи веќе убаво ќе си бидам навлезена во 8-ми месец, ама не ми е гајле. Здравје само се да биде во ред до тогаш едвај чекам да избегам од овде и да се шлапам
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.6.2012 12:28:32
mmbucko
Dzigimigi, isto sme, polna 34 vo 35 nedela. Znaci do krajot na slednata nedela sme polni 36 i vleguvame vo 9, sto bi se rekle ako se rodi bebco ke se smeta za bebce rodeno vo termin.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.6.2012 12:59:35
temjana
Најлесно е да си рачунаш по денот од последниот менструален циклус. Мене ми беше 8-ми декември и секој 8-ми во месецот сум за месец дена поблиску до бебчо
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.6.2012 13:36:05
temjana
Значи со 36 недели влегувате во 9ти месец,крајниов термин којшто не мора да биде исто така точен обично е уште 4 недели+. Затоа иако се сметаат 9 месеци тие се всушност 10 или пак 40-42 гестациски недели во зависност од терминот на зачнување Затоа и како што кажав погоре најлесно за месеци пресметување е крајниот датум од последниот менструален циклус, впрочем и кога одите на преглед тоа прво ве прашуваат за точно да израчунаат која недела сте
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.6.2012 16:47:18
deluxe
Mamicki kazete mi lek me fati nekoja kaslica zamislete na ovie temperaturi jas smrkam i kaslam,kazete nekoe cajce ili sirup(normalno sto mozam da go pijam) za iskasluvanje,inace denes vleguvam vo 8 mesec
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.6.2012 19:54:25
deluxe
Mamicki kazete mi lek me fati nekoja kaslica zamislete na ovie temperaturi jas smrkam i kaslam,kazete nekoe cajce ili sirup(normalno sto mozam da go pijam) za iskasluvanje,inace denes vleguvam vo 8 mesec
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.6.2012 21:51:14
majka na tri deca
deluxe eve eden babski recept protiv kaslica. Edno pivo mislam od pola litar , 12 lazici seker i eden limon sitno iseckan so se kora. Ova da vrie na tivko dodeka da se prepolovi tecnosta potoa se preceduva se ladi i se pie 3x1 supena lazica na den. Mislam deka nema nisto stetno jas go davav i na moite deca koga bea malecki 3-4 godinki. so pomin neka e
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.6.2012 11:21:02
eli07
I jas bev dovolno maler da nastinam pred 1 nedela.Samo caj od nane so mnogu med i limon mene mi pomogna vednas....Inaku i mene bebus mi se svrte so glavceto nadolu i jas gi pravev vezbite i mislam deka imaaa efekt.Mrda,lupa nenormalno duri imam pretcusvo deka ke bide troa porano od terminot so ogled deka sme malku ponapredni.Mamicki dali mislite deka goleminata na bebusot ima vrska so poran poragjaj..Nie sme 2 nedeli napred (36 sme spored ges.ned, a spored razvoj na bebus 38 ned)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.6.2012 12:25:52
Mary
Zdravo idni Mamicki kako so se spravuvate so zestinava. Imam edno prasanje ili kade da najdam na koj forum sakam da procitam za kontrakciite kako bolat tocni.Mene nekoja cudna bolka mie eve nekolku dena dole kako nekoe peckanje a i bebevo nema ni mesto veke i mnogu me boli koga ke me udri.Sega vlegov vo 9ti 36 nedela sum,bev kaj maticniot za poclednite mirkobiloloski brisevi me gledase i vaginalno da mi go izmeril i grloto na matkata mi rece deka e mnogu meko i dali ne go razbrav 1 prst sum otvorena,dali ima sansi da e toa tocno? .Bas mi potencirase ajde teraj use 1 nedela pa ke vidime,a jas seuste i odam na rabota .Ke bide veselo ako saka porano da ne poseti Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.6.2012 12:55:40
Veronika 78
mary kolku sto znam ako e veke omeknato grloto na matkata ocekuvaj da se porodis mnogu brgu,so lesno da ti e 36 nedela si taka da nema gajle eli07 i jas go postavuvam istoto prasanje dali se gleda spored lmp ili spored jas sum 34 nedela a bebus 35
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.6.2012 13:19:45
eli07
Veronika mene doktorov navodno mi kaza deka ne mora da znaci ponapredno bebe pobrz poragjaj ali mene me faka panika ako go nosam do kraj ili nadnosam ke bide veseloooooo... so ogled na toa deka imam mala cvrsta matka i karlicno sum prilicno tesna taka neka e zivo i zdravo samo
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.6.2012 19:08:34
mmbucko
Mary i mene vcera mi mazaa omeknato grloto i 1 prast otvorena a 35 nedela sum.....Nemora da znaci , isto beshe i so predhodnata bremenost....celo vreme lezenje i koga vlegov vo 37 nedela i pocnav da se dvizam mislev odma ke se porodam ama nebilo taka. Se porodiv 5 dena pred termin. Znaci se e individualno i nema pravila. A sto se odnesuva do bolkite nemozes da gi promashis i ima poveke vo delot porodilni bolki. Pozdrav
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.