Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 19:43:50
Bela Bela
Abe za mene imaat sekakvi informacii i pricinata za carski bese sto bese so glavata na gore(karlicno)ama pak,DR vika rizikot e na tebe da odlucis i mene mi e mn ne ubavo,da moze nekoj so sigurnost da mi kaze deka se ke e ok ke probam,i zatoa si vikam sto saka gospod da bide toa ke bide jas ke cekam i ke vidam sto ke izleze na kraj,inace jas uste ne sum pocnala so kupuvanje na alista ama ke pocnam kaj i da e.A kade si momentalno?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 19:46:43
Bela Bela
Abe i mene mi e tolku pritisokot skoro sekogas ama nemam nikakva maka.Dane i e od toplinive neka pie poveke kafe i se sto go kreva pritisokot i ako pak i e taka neka proveri dane e nesto drugo.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.7.2012 20:33:13
mmbucko
Bela Bela ako ti e bebco svrten so glava nagore proveri nekade vo pogornite tekstovi pisuvav za link na youtube so vezbi za svrtuvanje na bebeto vo pravilna polozba. Ne se ama ic komplicirani a mene mi pomognaa. Bebco se svrte za 1 nedela odkoga pocnac da gi primenuvam. Nema podobro od prirodno poroduvanje. Eve me mene 8 dena po poroduvanje ko i da ne sum ragala, baska i bez epizotomija sum. Odma posle 2h po poroduvanjeto si stanav se istusirav setav. Cimerot moj so carski taka nemozese ni denta koga ja ispustaa za doma. Srekno !!!!!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 23.7.2012 7:40:58
dzigimigi
kako ste mamicki do kade ste ? mojata beba uste aber nema od izleguvanje,a se osekam veke i umorna od cekanje cetvrtok sum na kontrola,terminot e do nedela lelle so sreka na site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 24.7.2012 11:04:00
eni
Lele bebco neke da iskaca Ama bas nikakvi bolki nemam. Koga ke mi tekne kolku se plasev pred da vlezam vo deveti mesec da ne se suci pred vreme. Utre sum na kontrola pa ke vidime sto ke kazat
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.7.2012 10:36:04
meU87
Добро утро РР . Конечно и јас во оваа тема, од денес сме 27недела, ептен се радувам , успеавме и ние да стасаме до третото тромесечие. Сега веќе изгледа поленсо, но сепак е тешко, а и стрпливоста си има свој удел Засега сме добри, се надевам така и ќе си останеме до крај. Имајте убав ден
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.7.2012 15:23:43
Bilence2
Во врска со притисокот, јас исто така имам притисок 90/60 некогаш и пониско паѓа, и пиев по 4 кафиња на ден демек не ми е ништо. Еден ден добив тахикардија, пулсот ми се качи на 165(пред да останам бремена беше тоа) и на лекар ми предложија само едно кафе да пијам наутро, а за покачување на притисокот да пијам кока кола, појадокот да не го прескокнувам и до 13 часот да испијам барем 1л течности. Само ова последново не ми оди, но се трудам и навистина подобро се осеќам бидејки така не ми пречи барем нискиот притисок.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.7.2012 14:44:52
majka na tri deca
Ajde Eni samo napred i so lesno .Vo vrska som pritisokot*nizok prethodno sto prasuvav, doktorite i vikaat deka ne e strasno se e od vremeto da odmara i da pie tecnosti a kafe i koka kola ne pie.Od kafeto dobiva tahikardii a koka kola ne pie otkako e rodena .Sega drug problem imame doktorkata na GAK i rekla deka se e vo red so bebeto . protok na krv vo postelkata ama na listata i zapisala postelka so lakuni i i rekla da ispita faktori na hemostaza no onaka nezadolzitelno. HELP sto se toa lakuni i sto da pravi a se e vo red so bebeto 31 nedela 2100 tezi i site merki se vo red HELP Izvinete za predolgiot post
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.7.2012 16:18:41
meU87
Мешиња имам една дилема. Сакам наредна недела да одиме на плажа, до Грција. Е сега , многу се плашам, како ќе издржам, како ќе го поднесам топлото. Некако ме фаќа паника од жешкото, иако дома по цел ден седам и се потам како идиот(без клима), мене ме фаќа страв од спарно време? А и од тоа што викаат дека од топло се шират крвните садови , па и тоа ме замислува. За бањање не ни размислувам, иако можеби ќе го сменам ставот кога ќе стасам таму.... Како поминавте вие кои веќе бевте на одмор?? Како е со топлото??? Многу ме интересираат искуства, да слушнам да бидам спремна.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.7.2012 16:35:24
mama_sk
Оваа година ние оправдано го прескокнавме одморот затоа што сме во очекување на нашата принцезичка Меу, те читам на форумот и знам дека имаш некои компликации во бременоста па не знам колку е препорачливо во најжешкиот период да одиш во Грција. Консултирај се секако со твојот гинеколог, најдобро ја знае твојата состојба
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.7.2012 16:46:15
meU87
Уффф и јас тоа се мислам, компликации имам а секоја контрола се е ок , да си пукнеш. Инаку планирам да одиме до Грција на еден ден, ќе одиме кај моите, па блиску ќе ни биде. Дефинитивно изгледа ќе одам на преглед пред да тргнеме, се надевам дека ќе поминеме добро и без компликации.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.7.2012 20:37:45
Bela Bela
Zenski da ve prasam nesto,28 nedela sum i nekoj den i postojano osekam kako bolka vo polovinata i kako koskite da mi se rastimani vo delot nad zadnikot i koga sednuvam ili se prevrtuvam vo spienje cuvstvuvam kako mi krckataat koskite vo toj del,i me interesita dali i nekoja druga go ima istoto i dali mislite deka toa e znam deka teloto se podgotvuva za poragjaj odnosno se siri karlicata.Ako ima nekoja sto ragjala veke edan me intersira dali go imala ova iskustvo i vo koj period od bremenosta???cekam brz odgovor,pls
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.7.2012 21:43:08
Malecka23
ако е само да ти крцкаат коските и да имаш тапа болка но само во половината тоа е карлицата што се шири и не е ништо страшно не с еплаши зголемија дозата на магнезиум и калциум
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 28.7.2012 22:23:35
stela
lele lugjeeee ne se disi, od utre pak pekol, kako ke ne bide ????????? Inaku si bevme deneska kaj maticnata na kontrola. Polna 30ta nedela sme, tezime (okolu)1560 gr. . vie kako gi terate zestinive, se bunat li bebuskite?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.7.2012 13:36:17
mama_sk
Последниве две недели почнав да отекувам, а од вчера веќе немам зглобови на нозете и рацете ми се многу отечени дури ме болат Има спас за ова, да се мачкам со нешто или ќе помине дури после породувањето? Инаку пијам многу течности и избегнувам сол а уште една недела ќе влезам во 9ти месец...