|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
22.10.2012 12:17:24   
padme
Marijam so sreka pa ti stigna veke do krajot, ne se sekiraj cim odis sekoj den na cgt tamu ke te kontroliraat, a kade i kako ke se poragjas? Jas sum 28-ma nedela rano mi e za poragjaj ama pocnav veke da si baram prijateli bidejki sakam da se poragjam na Klinika carski, i deneska mi kazuva edna sestra sto raboti na klnika deka na klinika ako sakam nekoj dr da me poragja carski moram da mu platam na dr. od 300 do 500 evra inaku nemalo da me poragjaat carski ke me ostavele taka, dali nekoj od vas ima vakvo iskustvo i dali vi barale pari. Jas do sega odev vo Sistina samo tamu mi e preskapo da se poragjam 90.000 denari e carski navistina mi e mnogu.

(Одговор на членот Bela Bela)
Непосредна врска до пораките: 801
22.10.2012 12:42:37   
Zoja
Padme hi user posted image
jas denes vlagam vo 30ta nedela..
Inaku prvo planirav da se poragjam na klinika za da ne fukam pari , ama koa se iznaslushav miljon prichi - kako ne te fermaat , kako epidural da ti dadat treba da imash teshki vrski (nekad ni so vrski ne ti davaat) , i se rasprashav plus za da mi dojde Samardjiski konkretno za da me poragja ako ne e na smena treba da si platam 350eur pod raka , so toa shto ni taka ne se znae dali kje mi obezbedi toj epidural za priroden poragjaj ako se poragjam nokje (koga za lek nema anesetziolozi) , i od seta taa maka jas dur si organiziram ok tretman i mislam kaj da dadam pari i kako kje bide i se (shto treba regularno da go dobijam - ama nema) si kazav kje dodadam pari pa i nema da idam na odmor edna godina ama kje se poragjam vo REMEDIKA (kako chovek) ...poshto i da te porodi ok doktor so plateno toj pak kje si odi posle poragjaj i ostanuvash na milost i nemilost na drskite sestri ...
Taka da tochno e- baraat odredeni sumi da ti dojdat specijalno za poragjaj (bilo kakov) a bashka i jas imam chueno deka kje te izmachat prvo za priroden pa epten ako ne biva vo kraen sluchaj se odluchuvaat za carski
Ako si za tamu reshena - def baraj si doktor da mu dadesh pod raka za da ti dojde specijalno da te porodi i da si imash odnapred mirna glava- pogotovo ako sakash carski..
Pozz i so lesno user posted image

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 802
22.10.2012 13:07:02   
Ikana
Со лесно нека ви е девојки како и да одлучите, правилно ќе постапите. Чекам убави вести....Зоја одамна те немам прочитано честитки мила и само со лесно!

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 803
22.10.2012 13:10:39   
Zoja
user posted image fala ti Ikana user posted image
Kako si ti ? shto se sluchuva so tebe?

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 804
22.10.2012 13:13:53   
Ikana
Ах супер фала, беснееме по дома user posted image
Вака кога ве читам ме фаќа носталгија за бременоста, уживкајте си, и радувајте се, не сте свесни колку убави и радосни моменти ве чекаат!

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 805
22.10.2012 13:28:23   
nadbet
Padme mila i jas sum 28gn i so istite misli kako tebe. Jas sepak mislam deka dovolno pari iznadavavme za ivf i slicno taka da iskreno i ne sum vo moznost kako tebe da odam vo privatno za raganje. Kako i da e, so doktorot sto ke te poraga na GAK ke si se dogovorish ako imash vrski, i ako ne ti zeme pari sekako ke bidat pocasteni kako sto treba. Jas imam praveno laparoskorija na GAK i mnogu bev zadovolna posebno od sestrite, barem koga nekoja e ljubezna i nasmeana znaesh deka e od srce a ne od sto mora kako vo privatno. A za da ne odam na odmor zaradi Remedika ili Sistina veked 3 leta ne bev user posted image user posted image user posted image .
TAKA DA GAK mi e zasega opcija.
pozdravuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 806
22.10.2012 13:38:42   
meU87
Еве и од мене совет во однос на изборот за каде на пораѓај.
Како тазе породена, јас од срце би препорачала пораѓај во Чаир. Исрено со исклучок на две сестри во препородилното оделени, и една чистачка и сестра кај родилките, друга замерка навистина немам за персоналот.
Ете ова мене така ми се погоди, дудуша кај родилките нема бегање сигурно ќе се погодат овие на смена, но 12ч се издржува. Додека во препородилното може и да не бидат овие две, но сепак не значи дека секој би имал породилна приказна како мојата.
Така да, докторите, и целиот персонал се навистина љубезни, помагаат, советуваат.
За чистота има, што се однесува до чистачлите, они си чистат, е сега болницата е стара, така да не е совршена како приватните, но реално за 3-5дена ич не е ни важно.
Како породена со царски презадоволна сум од персоналот на интензивна, од анастезиологот, кој дојде неколку пати да праша како сме, а беа тука и за поддршка пред самата операција, гинеколот уште одма се качи на интензивна да не види и сл.
Така да за државно е навистина одлично.

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 807
22.10.2012 15:57:47   
Фиданче
Ja sum 29+2 i jas sega pochnav da se rasprasuvam dali za GAK ili za Chair, i pravo da kazam site moi drugarki mi go preporachaa Chair. Sestrite sto se grizat za rodilkite i za bebinjata , so epten retki iskluchoci , bile mnogu fini, D-r nemoze da te porodi i tamu ako ne ti e na smena , osven ako ne mu platish, epten da e tvoj ili da ti zakaze samiot d-r ako mora carski (ako imate pritisok ili nekoj drug problem). A inaku i vo chair do posledno te chekaat za prirodno pa ako ne biva, togas carski, segde e taka drzavno. I jas mnogu se mislam zosto do sega sakav GAK ama me predomisluvaat. Ima vreme ama nezmam......:) A za GAK nesakam ni da zboram kakovi iskustva imaat, zosto se voznemiruvam mnogu, normalno :)
Aj so lesno pa ke pomine se za nasite najmili user posted image
Pozdrav

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 808
22.10.2012 21:33:58   
marijam
Idni mamicki, jas se resiv za Remedika i Pr. Dimitrov ,toj mi ja vodi cela bremenost.
Iskreno kazano veke sme na kraj so pari doduse ne ni imame dovolno sorano za poragaj ama ke se snaogame nekako imame malku vreme . E sea zasto se odluciv ke vi raskazam . Jas sum si predhodno operirana od 4ti stepen endmetrioza i nemam eden jajnik ,poradi koj morav da se podlozam na ivf .
Cela bremenost mi e patoloska so mnoguu bolki koj nikoj ne mi gi otkri od sto se , nekolku pati odev na klinika me matkaaa me sutkaa nataka navaka te na nefrologija bubrezi se, pa na urologija infekcija ,leukociti ne pagaat, pa na abdomen na hirirgija i na kraj na gastro na klinika i koga nemase od nikade nisto i doktorot od gastro napisa naod so observacija na ostanatite denovi od bremenosta na ginekologija ne me primija nemaa odgovor ,sakaa da me prakaat na magnetna rezonansa vo bremenost zamislete,duri i edna doktorka pocna da me pleska po stomakot onaka i da vika eh eh eh.. koj te secese predhodno...? koj ti napravi in vitro ...koj tuka ke te poraga sto e ova sve e tutki zapeceno od predhodnata rana koj od tuka bebeto ke ti go vadi ...Da si odis tamu kade sto ti napravile in vitro.
Neznam nemam komentar poveke za klinika ,so sreka na site vas koi si imate relaksirana bremenost ima strucnjaci na klinika veruvam,i jas razgovarav eden doktor se nafati megutoa ako sme na dogovoren carski ,a ako se sluci da dojde do spontano predvreme ne mozese da veti deka ke dojde t.e ne mu bilo dozvoleno..
Taka da od sredata veke pocnav da odam vo Remedika i si ostaviv 100 evra kapar pa so gospod napred ke vidime kako ke bide.
Ne se plasete od klinika jas samo go kazuvam mojot kompliciran slucaj i zatoa se odluciv na skapata varijanta. so sreka na site trudnicki !!!
Pisete kako se cuvstvuvate.pozdrav

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 809
23.10.2012 16:00:26   
nadbet
Marjam so sreka mila, so lesno. Dobar doktor si odbrala i ti posakuvam se da se zavrshi super posle tolku maki. Kazi mi user posted image ili user posted image e user posted image ? Edno e?
Cekame da ni se javish so novosti. Pozdrav do tebe i ostanatite rr-ki.

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 810
23.10.2012 16:26:21   
bate
marijam apsolutno te podrzuvam vo odlukata user posted image user posted image user posted image

jas denes bev na kontrola 29n i 4dena i imam mnogu pokaceni leukociti user posted image , me ispratija na ispituvanja utreuser posted image
imal li nekoi slicno iskustvo da mi kaze, mnogu sum ispanicenauser posted image user posted image

ajde so lesno neka euser posted image

Непосредна врска до пораките: 811
24.10.2012 11:53:29   
marijam
Fala Vi na poddrshkata ,inaku nosam momce ,imase i uste edno ama vo 9ta nedela imav spontan ,taka sega sme samicki ama ako neka e zdravo i zivo.
Bate ne se sekiraj mnogu za leukocitite ,jas cela bremenost gi imam pokaceni i toa 18 mi se sega na poslednovo samo padnaa na 13,6 taka nesto.
kade ne bev na analizi ,ne na urinokultura cista ,brisevi cisti , brisevi od nos i od grlo,pa na zabar nema nisto,pa sinusi nema nisto ,pa bubrezi i tamu nisto , pa na abdomen pa na gastro i na kraj nemaa odgovor . Kaj nekoi trudnici ednostavno e taka ,se utepav piejki antibiotik mnoguu ispiv i sumamed 7 grama i ospen 10 dena i almacin i vo bolnica primiv lendacin i amoksicilin ,taka da od 30 nedela navaka ne se zamaram poveke sto saka neka bide ,bebco e ok odam redovno na kontrola, bitno e brisevi da ti se cisti i urinokultura ,drugoto e sve propratno. ne se sekiraj .
Ajde so lesno na site pozdrav!

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 812
24.10.2012 12:54:53   
meU87
И кај мене леукоцитите беа цела бременост покачени, додуша цел живот не само во бременост. Мислам дека ми се од хроничните крајници што ги имам.
Но, во бременоста и на сите направени испитувања , каде се беше негативно, и на неколку испиени дози антибиотици никогаш не паднаа.. така да мислам дека нема потреба за преголема загриженост

Непосредна врска до пораките: 813
24.10.2012 23:22:35   
Фиданче
Bate , pozdrav do tebe, kako pomina denes na ispituvanjata, ne se nerviraj pred vreme najverojatno ne e nisto strasno, aj pa da ni pises ubavi vesti user posted image
Inaku jas sum 29+4 denes, znachi tuka sme so terminite :)
Jas utre odam na kontrola za krvna slika i urina i se nadevam se ke bide vo red kako i do sega . Pozdrav do site i so lesno user posted image

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 814
26.10.2012 22:25:18   
Фиданче
Pozdrav do site user posted image Jas gi zemav denes rezultatite i namaleni mi se dosta vrednosti , ke vidam od ponedelnik sto ke mi kaze d-rot, sigurno ke mi dade nesto da pijam :) Pozdrav!!!

Непосредна врска до пораките: 815
27.10.2012 13:49:06   
bate
zdravo user posted image user posted image user posted image
Jas gi zemav rezultatite,nekoi ne se uste dotovi, a so ovie, se e vi red samo masnotite mi se malku pokaceni i treba da sum malku na dieta:),
ama sum oslabena 2kg, dali na nekoj ova mu se slucilo vo 30 nedelauser posted image
Fidance ne se sekiraj ke ni dadat terapija i takauser posted image
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 816
27.10.2012 15:11:10   
Фиданче
Drugarkami oslabna 2kg i nemase nikakov problem zosto user posted image bese so normalen razvoj, amam ona beshe pokrupnichka, so pritisok i se popravi samo 5kg cela bremenost, a rodi detence okolu 3,700 Taka da nemas gajle :)

user posted image da ve prasam nesto, jas imam bolki, kako da mi se otvara karlicata :)koga se dvizam poveke i so pogolemi chekori , Ima li nekoj vakov slichen problem :) D-rot vika odmorise koga ke se chustvuvash taka, nisto ne ti user posted image Ama ne se sedi celo vreme user posted image . Pozdrav !!!

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 817
28.10.2012 9:40:06   
marijam
Fidance , i jas sum isto kako tebe eve veke 4 nedeli sum so bolki a sum 35 nedeli i 4 dena , mnogu me boli kicmata ,karlicata ,cel stomak ,sve ednostavno ne mozam poveke od 20 min na noga da stojam odvaj do prodavnica ,najmnogu od sve mi e krivo sto ne se izdrzuva ni koga odam vo prodavnica za bebeska obleka ,se mi kupuvaat moite .inaku i jas zabremeniv podebela ama do sega sum popravena 6 kg i sega na kraj pocna malku i pritisokot da mi varira . Se nadevam ke izdrzime hrabro do kraj . I mene ne mi davaat nisto osven magnezium i si gi trpam bolkite sto e toa e . pozdrav pisete.

Непосредна врска до пораките: 818
28.10.2012 10:17:44   
Regina
И јас сум веќе влезена во 35 недела и искрено едвај чекам да мине време и да се олеснам. И мене ме боли половината, имам киселини па се јавува и повраќање. Не можам никаде на раат да тргнам, зошто може во секој момент да добијам нагон за повраќање. Ама мора се да издржиме за нашите најмили.
Ја барам темата за зачувување на матични клетки, не можам да ја најдамможе некој линк да ми прати. Јас ги знам Св Лазар, Future health i Cryo save ако некој знае некои други нека ми ги пише во порака, зошто сме заинтересирани па сакаме секаде прво да ги погледнеме условите.

Непосредна врска до пораките: 819
28.10.2012 15:49:46   
Фиданче
Jas pijam Pre-natal, C i B-komplex ama vitamini se ova samo, i magnezium za opustanje na muskulaturata( da ne boli matkata neli ko se siri) ama po edno na den. Vie po kolku piete , da ne treba poveke da pijam ? Inaku sum 30 nedela
Pozdrav i so lesno user posted image

< Поракaта ја уредил Фиданче -- 28.10.2012 15:51:00 >

Непосредна врска до пораките: 820
28.10.2012 15:54:27   
kikicka
Регина ние за Л. сочувавме во Croyo , и задоволна сум ептен од пристапот, кутијата јас не ја носев со мене туку сестрите , башка агентот што ни беше одма како се породив ме посети, да ме извести што и како било, подароче плус , и цело време бевме во контакт во врска со плаќање и било што друго. Така да ако се одлучиш за нив нема да згрешиш.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 821
29.10.2012 7:59:15   
1mama
Dragi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image imam mnogu bolki vo stomakov i dole na cipite,na preponite veke dva dena,ama nemozam da lezam da sedam,odvaj odam,a na lekar sum duri vo sreda,imate li vakvi bolki vie?inaku sum 36w + 1d,apcinja nesto smeam li ili samo vitamini?user posted image na zdravje kafence koj pie nasabajle..user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 822
29.10.2012 8:14:35   
Zoja
zdravo dechki user posted image
jas sum 31va nedela i nemam nikakvi bolki ushte osven mali povremeni vo grbot od tezinata a od apchinja pijam Magnezium 2x1 od 250mg na Natural Wealth - Hadji Lega mi gi dade od sam start i reche kje gi piesh do kraj radi bolki i grchevi vo matkata i preponite-poshto gi ublazuvaat + pijam Pregnazon Complete - vitamini -so Omega 3 i kako 3to pijam Spirulina (alga) na skroz prirodna baza se za zelezoto da go odrzavam i za imunitet - toa e se od moite drogi user posted image
pozdravche i da si imame ubava rabotna nedela user posted image

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 823
29.10.2012 10:50:01   
Kori
zdravo user posted image , jas sum 30 nedela, nemam nikakvi bolki a i ne pijam nisto, pocnav magnezium pred nekolku nedeli(zosto site piele a ne deka imav potreba), ama loso mi bese ne mi go podnesuvase stomakot. Taka da sega ne pijam nisto, krvta mi e ok pa doktorkata mi rece da teram taka. I vo prvata bremenost ne piev nisto, zosto od site multivitamini imam proliv, teram taka i za sega sum OK. Pozz i so lesno na site nas....user posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 824
30.10.2012 17:56:29   
new york
Zoja da te prasam, i jas gi zemav sega Pregnazon Complete.kazi mi dali tocno razbiram deka se pijat po 2 apcinja odednas? Go ocekuvam tvojot odgovor..fala ti

(Одговор на членот Kori)
Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?