Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2012 10:15:29
padme
new york jas Pregnazon pijam od 14-ta nedela sega sum 29 i se uste gi pijam se pijat po edna na den i toa posle glavno jadenje obicno posle rucek, mene mnogu mi pomagaat seuste krvnata slika mi e super
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2012 13:39:47
Zoja
Zdravo Padme i jas edno pakuvanje na pochetok ispiv od Pregnazonot ama ovie kako podobri mi gi preporacha Doktorot razlichni se... znachi Pregnazonot se bez dodatok na Omega-3 i ima pomalku vo pakuvanjeto zatoa i se poeftini i se pijat po edna dnevno- A Pregnazon Complete so Omega + se povekje vo pakovanje i se pijat po 2 dnevno najubavo rasporedeni dvapati vo razlichno vreme dnevno da ne bidat naednash uz jadenje Pozdravche
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2012 14:45:09
padme
Ok Zoja fala ti sledniot pat ke zemam Pregnazon so Omega cim se podobri ke probam i od niv i onaka vo pogolemive meseci bebcinjava ni gi crpat site vitamini od nas, inaku jas vo ponedelnikot bev na kotrola bebcevo e 1.300 gr. i karlicno e svrteno, neznam dali ke se svrti do kraj ili ke ostane vaka, inaku dr. me pofali bidejki ne sum bila mnogu popravena a krvnata slika mi bila ok
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2012 15:23:47
Zoja
bravo Padme super toa za karlichno do posledno nishto ne se znae ne mu ja misli ushte od sega- kako kje saka dedo boze na kraj taka kje bide , vazno da ste ok ti i bejbi jas pred 4 nedeli bev popravena negde 11kg do kraj kojznae ne se ni meram vekje alal da ti e na metabolizmot inaku ne jadam mnogu kolichinski ama ete sekad sum imala problem so metabolizmot- aj chunki za arno e pa kje se slabee posle a krvta mi e 109 posledno shto proveruvav - namalen e hemoglobinot ama doktorov mi reche da ne dojdeme do kraj na bremenost pod 100 , inaku se drugo e normalno poshto vo bremenost pagja- e sea tebe chim ti e super uzivkaj i plivkaj
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2012 15:33:32
AnnaMolly RR
Падме, мене ми беше карлично бебето цела бременост. Гинекологот чекаше до 28 недела, не се сврте, чекавме до 32, абер немаше од вртење и последната шанса ми рече дека се породилните болки, дека и тогаш има големи шанси да се сврти. Ама тоа нека ти биде најмала грижа, ако е остане карлично ќе си одиш на царски и готово. Важно е ти и бебушко да сте добри, другото нека не те интересира.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2012 15:42:46
nadbet
Padme ne e vazno kako e svrteno bidejki ti mislam deka sakashe carski da se poragash, neli? Me interesira sto napravi so boleduvanjeto, dali sredi? Isto ako znae nekoj koga se otvara porodilno boleduvanje najrano pred terminot neka pishe? I kaj mene e 1300gr, zavrteno e so glavceto ama nekako nema mesto mnogu, celo e nabieno i zguzvano. Epten ispaniciv i sega lezam so dignata karlica i ne mrdam od krevet pa barem da se isturka do 32 gn. Primiv i Flosteron za zreenje na belite drobovi na . So lesno na site rr-ki
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2012 18:32:10
new york
fala decki ke pocnam po dve na 12 saati da gi pijam. i jas do sega gi piev samo obicnite Pregnazon, ama sega gi kupiv Pregnazon complete zosto imaat poveke zelezo plus omega 3. inaku da ve prasam kako vi e krvnata slika i dali vi davaat dopolnitelno zelezo da primate? mene mi e hemeglobinot 113, crvenite 3,7 i belite 9,7. mene mi dadoa plus feroglobin da pijam kapsuli, ama me fati mnogu zapek od niv i mi gi prekinaa. sega sum samo so pregnazon. kaj vas kako e od prilika krvnata slika? inaku na posledniot izvestaj vo 27 nedela i 1 den bebto bese tesko 1.220 kg i pisuva glavicna pozicija. sto znaci toa deka e so glavata nadole ili? inaku ne da me boli nesto dole vaginalno, me pritiska matkava li e znam sto e..i taka mi e uste od 4 mesec. i samo si lezam od pusti stravovi
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2012 18:36:55
new york
a i imam belo pranje na toni, ili ona kako se vika leukoreja vo bremenosta. a nemam bakterija. kako ste vie na taa tema, so belovo pranje? i bebebvo nekogas me mava tolku dole pravo vo besika, sto mi se odi odma vo malo wc. vi se slucuva vas taka ili da si trcam na doktor? lele od se mi e strav, ne znam kako ke se izdrzi do kraj
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.10.2012 19:56:12
Фиданче
Pozdrav na new york, i jas imam malku belo pranje ama bakterija fala bogu nemam, super mi e urinata, taka mi kaza d-r. I mene pochna da me udira silno, i odma vo WC ne e toa strasno. Jas vcera bev na kontrola 30 nedela, vrednostite na krvnata slika mi se namaleni, ama d-r reche ne e strasno, da se hranam poubavo i da si gi pijam vitaminite za trudnici. Kaj mene e svrteno nekako na strana so gazeto desno, probuva da se svrti nadolu treba da pijam technosti da mu pomognam ama toa moze do kraj da se svrti, nema pravila, d-r mi vika mnogu mrda zosto probuva da se namesti dushiche. Inaku odgovara za 29 nedela so goleminata ama si e proporcionalno,pokasno sum ostanala bremena, sto najverojatno ke mi go pomestat terminot za 1 nedela, od bozik na stara nova :) Zdravje, koga saka samo ke si izleze, samo se da ni e vo red
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.11.2012 8:46:44
Regina
Поздрав мешковци Јас вчера бев на контрола, само што влегов во 36 недела. И кај мене има бело прање, ужасно ме нервира, ми земаа и брисеви па ќе видеме што ќе покажат резултатите. Инаку со малечката е се ок, 2700гр е, докторот рече дека одлично напредува, со главчето е свртена надолу, па ќе видеме натаму како ќе биде. Вашите бебуши како напредуваат, по колку се тешки мене ми е страв па до крај да не добие многу на тежина. Уште малку останува и искрено ме фаќа од време на време некој страв, трема почнувам да паничам ама па се тешам не сум ни прва ни последна се ќе издржам, искрено едвај чекам да стигне и да ја гушкам и галам.
< Поракaта ја уредил Regina -- 1.11.2012 8:48:16 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.11.2012 10:05:37
padme
New york i jas imam nesto kako belo pranje samo jas mislam deka mi e od Utrogestanot jas se uste gi stavam uste ovaa nedela do 30-ta i gotovo, a bakterija nemam, inaku Zoja jas nemam dobar metabolizam samo vnimavam na hrana ne jadam blago, ne jadam mnogu soleno, navecer osven casa mleko ili jogurt drugo nisto ne jadam, mozebi zatoa do sega samo 5 kila sum popravena, samo stomak imam race, lice, noze se mi e isto nemam ni otoci nisto, do sega vaka, ke vidime sega poslednive meseci. Inaku maka macam za odenje vo wc se isprobuvam kafe, modri slivi, mnogu voda. A za poragjaj jas i kazav na dr. deka nema da se poroduvam vo Sistina i deka sakam carski rez i taa sama mi predlozi Cair i mi go predlozi dr. Jeni toj e direktor tamu ama bil najdobar za carski rez i duri sto jas navistina se iznenadiv taa sama mi rece deka koga ke dojde do toa da i kazam i ona ke mu se javi. Inaku bidejki jas sum malecka ne sum mnogu visoka bebcevo ako nema mnogu mesto kaj mene vo stomak mi rece na 38-ma nedela da me porodat a toa se pagja tocno na Nova godina, haha mozebi ke odvrojuvam vo bolnica ;)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.11.2012 17:26:55
Zoja
zdravo Bate jas si kupiv Chipolino kolichka bash , gi ima vo Biser dole odma do kafich nema da gi promashish Inaku kako dizajn mi se najfraerski od site i so popristapni ceni od drugite shto znaat da se po 500eur Jas mojata ja zemav za 17iljadi so transporter vo komplet - na akcija beshe dodusha ama ima i drugi eftini a mangupski
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.11.2012 9:56:57
Zoja
Sinokja bevme na pregled i bejbi e 1817kg mrdashe mnogu - vika stalno li volku mrda- vikam non stop vika ako ubavo e toa inaku sum 31va nedela - kraen termin 31vi Dekemvri pozdravcheeeee meshinja
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.11.2012 10:25:30
bate
Zoja super si naprednuvate jas ne go osekam mnogu vcera pa eve i deneska, mnogu mnogu slabo, duri se zagriziv, a na kontrola sum na 10 noemvri i sakav da ve prasam dali imate kako vodicka, navecer poveke, mi tece i na dolniot vas (kako namokrena, vodena). pocna i toa da me zagrizuva. dali nekoj od vas ima slicen problem? pozdravce milickii
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.11.2012 10:40:33
Dreamline
...jas sum eve 30 nedela, na kontrola ponedelnik. I jas imam kako vodicka ama i kako belo gusto mi ostanuva na gakite sose vodickata. Mislam deka e normalen toj iscedok. :-)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.11.2012 10:52:16
Zoja
дечки јас со тој исцедок сум постојано .. не се секирајте тоа од хормоните ми кажа и докторот исто чим брисевите се во ред нема простор за грижа некогаш ми е погуст и побел некогаш поредок и проѕирен - чим не смрди и не менува боја и да се чисти брисевите се си е во ред поздравче
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.11.2012 11:09:39
padme
Zoja bas me iznenadi deka Chipolino kolicka so transporter si nasla tolku eftino jas se mislev deka se mnogu skapi, inaku jas dobiv na poklon brat mi kupi kolicka so transporter od leptokarija nekoja grcka firma e 18.000 denari samo nekako mojata mi deluva mnogu glomazna i trkalata se mnogu golemi neznam aj mozda koga ke ja upotrebuvam pa nema da mi izgleda taka :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.11.2012 0:40:21
Фиданче
da ve prasam ! Brisevi koga vi zemaa, kaj mene deka e se vo red so urinata cela bremenost , brisevi duri vo 35-36 nedela. I na klinika koga bev d-rkata mi proveri urina i se bese vo red i mi reche nema potreba od drugi ispituvanja duri vo 35. Pisete za vas . Pozdravchinja do site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.11.2012 8:53:13
Zoja
Padme da na akcija beshe snizena od 22iljadi ,ama sepak od chicco se poeftini i poubavi na dizajn kade kade Inaku Fidanche mene vo remedika doktorot mi reche sea naredna nedela vo 32ra da si gi napravam 4tirite brisa obavezno, ako sakam duri i kaj matichnata da si gi napravam, a i mene mi e chista urinata i uredno mi e se- bile radi predostroznost tie obavezni .. e sea zasho tebe taka ti kazale nemam poima ako ne da si prashash vtoro mislenje nemam poima
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.11.2012 9:58:59
mnm1986
Фиданче , на мене вчера ми земаа брисеви 35 недела сум и кај мене се е ок со урината па докторката одлучи во 35недела. Знам дека ми земаа брис за стрептокока Б а останатите не знам за што беа . Поздрав
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.11.2012 22:35:01
ana_banana
Zdravo na site.Me interesira nesto.Znaci otkoga pametam se nesto imam infekcija vo mokracata.Eve sega sum 36 ned ispituvav mokraca pred skoro 3 nedeli nemav protein,ispituvav pak vo poneidelnikot i pak protein vo urinata.Piev prethodno terapija i sega pak infekcija pak lekarstva.Aman veke smaceno mi e.A denovive treba da zakazam za carski.Iskreno ne znam dali vredi da zemam terapija ili da si prodolzam vaka.VAs predlog?Zaboraviv da pisam deka urinokulturata e vo red.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.11.2012 22:41:11
Фиданче
Fala Meshinja na odgovorite, znachi ne e strasno sto ne mi dal porano da praam brisevi izgleda zaradi sto e se vo red , fala bogu, aj uste 3-4 nedeli Pozdravchinja do site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.11.2012 15:55:20
1mama
Dragi ,od vcera vlegov vo 38nedela,ama sum otekla ko bumbar no otoci imam na desnava noga i desnata raka duplo pogolemi,postojano mi se grcat ko mravki da me lazat niz niv,vi se slusuva li ova vas?i da ve prasam od koga mislite da go otvorite bolovanjeto?od koja nedela? imajte ubav den....