Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.11.2012 16:03:42
1mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana_banana
Zdravo na site.Me interesira nesto.Znaci otkoga pametam se nesto imam infekcija vo mokracata.Eve sega sum 36 ned ispituvav mokraca pred skoro 3 nedeli nemav protein,ispituvav pak vo poneidelnikot i pak protein vo urinata.Piev prethodno terapija i sega pak infekcija pak lekarstva.Aman veke smaceno mi e.A denovive treba da zakazam za carski.Iskreno ne znam dali vredi da zemam terapija ili da si prodolzam vaka.VAs predlog?Zaboraviv da pisam deka urinokulturata e vo red.
Zdravo ana_banana,da te prasam dali si gi proverila bubrezite?imas li napraveno nekoe eho za niv,bidejki ako urinokulturata ti e vo red,znaci infekcija nema,a za proteinite ne se sekiraj mnogu,pij poveke caevi,uvin caj,da gi iscisti mocnite kanali,isto teka proveruvaj si go i pritisokot da ne ti se kacuva,a ako imas nekoja pogolema infekcija za koja e navistina potrebno terapija togas slusaj gi doktorite,tie sekako znaat poveke od nas neli? kako i da e imas uste malku do kraj pa nee strasno uste nekoja nedela ke izdrzis.Go zakaza li carskiot?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.11.2012 22:17:11
Фиданче
1mama jas ne sum vrabotena, no kolku sto znam boleduvanje se otvara 28 dena pred termin, zosto otposle nema da ti gi dadat tie denovi, sega zavisi i kade rabotish :) E sega prasaj si d-r dali e dobro desnata strana sto ti otekuva poveke, vaka chudno mi zvuchi :) Sepak uste malku imas , pa spemaj si se za guskanje , so lesno Pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.11.2012 5:20:45
1mama
Fidance znaci mora 28dena pred poragaj? inaku sum vrabotena vo nasa firma,pred nekoj den razgovarav so knigovoditelkata mi rece koga sakam togas mozam da go otvoram,ke razgovaram povtorno denovive.....i taka sekako denes mi zakazaa carski rez (da se pofalam a ic ne sakam ) imav zelba za prirodno no postelkata e zrela epten,bebusot poradi dijabetisov e sega 3,514kg,plodova voda vo izobilie,otocive i trpnenjeto na rakava i nogava od proteinite.....neznam da vi kazam nekako denes mi se stegna dusava,izvinete sto se zalam no znam deka vie ke me razberete, tesko mi e veke nemozam ni da pisuvam od rakava. Samo se nadevam deka se ke bide vo najdobar red i za kratko ke mozam da go guskam sin mi..... samo toa mi dava sila...ve pozdravuvam mili r-rjki....imajte ubav den
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.11.2012 14:12:03
Фиданче
Ajde 1mama se ke bide vo red, stom ti zakazale carski otvori si go porodilnoto i spremaj si se za najubavite migovi, drugo se ke pomine, site taka vikaat od iskustvo. I da ti kazam , ako se poragas vo GAK nemoj da izleguvash bez da ti proverat krvna slika , drugarka mi taka i nepravija, so vtorcarski, ne i proverija pa za 1nedela se vrati vo bolnica so infekcija. Ne da te plasam tuku gledaj da ti proverat (ako ides vo Gak , vo drugite proveruvaat ) Pozdravche i so lesno
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.11.2012 14:38:54
marijam
Zdravo mamicki , jas sum 36 nedeli i 5 dena , sekoj den odam na ctg demek ke go vadevme bebco porano so zakazan carski ...ama nisto od ovaa nedela trebase na 7mi ili 9ti bidejki si imam maki i golem e bebo. Mi se kacuvase i pritisokot ama doktorot mi dade apaurin navecer po pola od najmalagta doza i sega se regulirase, pa i na bebeto mu dojde dobro izgleda sekoe ctg e se podobro i podobro vika ne mi se izleguva .... heheh milo na mama toa ,ke se izdrzi nekako. Inaku od sinoka mi e tesko na dishnite patista i sum celata zatnata gnoj isfrlam od nosot ,stavam samo akva maris ama nisto ne pomaga omalaksana sum cela ,sega li na kraj najde ovca da me fati ,ako imate nekoj babin lek pomagajte za pobrzo da pomine ,me faka strav da ne dojde do poragaj pa kako ke odam vaka ne mozam da disam a treba da odam na carski so anestezija . pomos
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.11.2012 14:59:31
Фиданче
Pravi inhalacii so kamilica, treba da ti olesni, jadi med, pravi sok od limon i portokal, i chaj sekako . Mislami deka mozes i drugi kapki da zemas sto poveke ke deluvaat, mene mi davaa ama i marisolot me smiri, jas pa imam hronichni sinusi prasaj d-r a i mozes do lekar da otides :) ako ne ti e machno (jas sum 31 pa ne mi se seta mnogu :) ). Lesno se zamoruvam i mnogu mi se pokachuva pulsot nad 100 So lesno
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.11.2012 15:14:30
marijam
fala Fidance ,na brziot odgovor ,jas sekoe utro go pocnuvam cela bremenost so limon i med ,pijam i prirodni sokovi ,i jadam ovosje i zelencuk ,sega sum navrtena na tursija heheh nesto kiselo mi bara dusava ..heheh se nadevam ke bide podobro.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.11.2012 21:05:00
ana_banana
Zdravo 1mama.Deneska zakazav za carski ke go pravime na 14 znaci vo sreda srekno :))) koski mi se mestat ama toa e.Postelkite se prezreli duri pocnale da kalcificiraat a bebusive se po 2.500 i 2.600.Super mi vika dr ko si izdrzala do sega.CTG to e vo red pa sega ke brojam denovi :)) pozz i fala za sovetot
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.11.2012 7:46:36
1mama
Ti blagodaram fidance ,nekna bev malku 'down',inaku ke se poragam vo remedika,pa se nadevam tamu ke ispitaat se so treba,podobra sum ovie dva dena so dusa cekam da izleze bebusov,samo na nego mislam ...pozdravce za ubav den
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.11.2012 7:51:04
1mama
ajde so lesno neka e ana_banana ke se brkame za nekoj den,se taka mi se cini i mene mi bese strav no veke ne mi e.....se ke bide vo red da znaes,cim doktorot ti veli deka bebusite se super ne mu ja misli,samo pozitivna misla so tebe,nasmevkata na lice i se ke bide ko sto treba
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.11.2012 14:40:47
marijam
Pozdrav do site posebno do ANa banana ajde so lesno neka e ...kade zakaza carski ... koj ke te poraga so kakva anestezija , jas sekoj den odam na ctg i cekame i jas ke bidam so carski prvo trebase na 9ti sega vo petok ama odlozivme dobro e ctgto ke vidime . pozdrav moze i vo ist den da ni bidne sve hehehe ajde so lesno
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.11.2012 14:42:36
marijam
1mama sega vidov deka ke se poragas vo remedika mozno e i da se gledame tamu ,i jas tamu ke se poragam kaj koj doktor si ... koga ti e termin i ti li si so dogovoren carski. ajde pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.11.2012 16:34:07
sanja.des
Zdravo sakam da prasam dali pocnavte so kupuvanje na raboti,jas sum 29 nedela i veka sakam da pocnam pa me interesira za zimskive bebinja sto da kupam koja golemina,kolku da kupam inace imam kupeno 1 bodi br 72 mi rekoa da sum kupuvala 64,kupiv sisence na chicco so silikonska cucla i edna lazacka cucla na nuk isto taka silikonska,ama sakam da znam kolku raboti vier kupuvate kakvo kebence....uffff mnogu sum
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.11.2012 18:44:28
ana_banana
Zdravo marijam, jas ke se poragam vo pp posto od tuka sum :) a zakazav kaj dr ruse-bitolcanec eden od najdobrite kolku sto znam.Za anestezija se mislev kakva i nekako kako sto sum panicarka se mislam za celosna iako sakam da sum svesna i da gi slusnam za prv pat bebusite ama nekako stravot ko da mi e pregolem :) ti si kakva su vo plan?pozz i so lesno
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 7.11.2012 22:29:44
Фиданче
new york, jas sum31 i mene mi se stvrdnuva stomakot ponekogash ama ne sum primetila kolku chesto, aj bash ke gledam da primetam, jas mislam bebeto se mesti nekako Pozz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.11.2012 10:30:42
jagotce
new york,jas sum 30nedela i primetiv deka i mene mi se stvrdnuva stomakot.Sum zabelezala deka mi e tvrd onamu kade sto bebusot ke se smesti :) taka da bez strav normalno e pozdravce
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.11.2012 12:18:20
padme
New York jas sum isto kako tebe 30-ta nedela i mene mi se stvrdnuva stomakot vo predelot kade sto mu e glavceto na bebeto mi e kamen stomakot. Marijam bas mi e milo sto veke si na kraj od sam pocetok se citame i so sreka i so lesno da pomines na carski i posle te cekame da ni raskazes kako bilo. Sanja - Des jas sum 30-ta nedela i veke se imam kupeno za bebeto dodusa i mnogu podaroci dobiv bidejki mnogu moi bliski mi ziveat vo stranstvo i site mi isprakaat paketcinja :) Inaku do sega imam 3 shishenca na Tomi Tipi i edno na Chiko, dve cucli lazlivki na Chiko, kolicka, relaksator, transporter, krevetce, postelnina, kebence, bodi imam nekade okolu 15 i toa od site broevi od 50 najmaloto do 73, shpihozni isklucivo plisani bidejki ni se zimski bebinja, skafander, vrekicka za spienje, kebenca sto se pravat kako vrekicka za nadvor, rakavicki, kapcinja e uste mi fali kozmetikata ne sum kupila koritce za banjanje i oni kozmeticki raboti nozicki, cesle itn....... kupiv i peleni bidejki nosam devojce pa mi rekoa zadolzitelno shirok povoj zemav edno pakovanje obicni sareni pelenki i 5 shvetski, neznaete kolku im se raduvam na rabotite po sto pati na den gi gledam :) Inaku deneska bev vo Sistina i so Lazarevski da se vidam sakase pri kraj da me vidi i mi gi ostavi Utrogestanot 100 do kraj i Pregnazonot mi rece nema steta Utrogestanot samo ja stitele matkata inaku sega od 17-ti januari mi go namalija terminot za poragjaj na prvata nedela vo januari ama potocno mi rekoa vo dekemvri ke mi kazat. Pozdravche do site meshinja :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.11.2012 14:40:34
Фиданче
padme ti epten si se spremila :) jas uste ne sum kupuvala a kolichka, krevetche i transporter imam od zolvami 3 meseci koristeni,isto i relaksator i odraga :) ekstra zachuvani. Kaj i da e ke pochnam i jas da kupuvam bodi i pelenki. Inaku jas sum 31 ama mene uste edna nedela plus mi dodadoa na terminot :) Tuka sme negde i so tebe i so new york! Kaj tebe e sigurno carski, jas neznam ama za sega ne e namesteno nadole, posleden pregled bese na strana :) Zdravje uste malku vreme pa ke vidime dali ke se namesti so glavata nadolu. Pozdrav i so lesno na site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.11.2012 14:43:10
marijam
Pozdrav meslaci !!! Padme ajde poleka i ti stigna do krajot ,ke bide, ne se sekirajte sto Vi stvrdnuvaat mesinjata taka i mene mi stvrdnuva celo vreme lazni kontrakcii se toa a eve odma sekoj den na ctg i vrska nema od kontrakcii a jas samo od pamet se vadam. Ana banana so lesno ,jas dogovoriv za spinalna anestezija taka vo konsultacija so doktorot ama sega kako se razbolev mnogu se plasam .Denes bev i mi dadoa sumamed ednokratno 1 gram i mngu da se cuvam i pazam . Si vikam sto ako se sluci porano da mora carski pred termin a jas bolna i videte do kaj mi odi pametot .... vikam jas taka anestezirana od pola nadole so spinalna ako se zakaslam kako sto si kaslam lele ke me isposecat cela hehehhe i od vozbuda morav da prasam edna sestra od rodiln a sala ,pustata me svati mnogu ubavo i mi objasni ,vika ako ne e hitno nema da se pravi carski dodeka si bolna a ako e hitno se dava poseben antibiotik i togas se odi na celosna anestezija ne se sekiraj toa si e nasa rabota ,i me smiri malku od malku. Taka meskovci jas si smrkam kivam kaslam ,se nadeavam na pobrzo ozdravuvanje pozdrav do site vas i so lesno ,ke si piseme pak.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.11.2012 18:14:28
new york
lele decki jas mn se plasam od ova steganjava na stomakot. bev i na lekar , mi dade edno cepce da si stavam za opustanje. Padme srcka ti kolku cesto gi custvuvas toa steganjata? Mirijam a ti od koga nedela osekas zateganje na stomakot. Posto znam deka kako kaj tebe pri kraj e normalno, ama jas sum 30 nedela :(
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.11.2012 23:19:44
1mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam
1mama sega vidov deka ke se poragas vo remedika mozno e i da se gledame tamu ,i jas tamu ke se poragam kaj koj doktor si ... koga ti e termin i ti li si so dogovoren carski. ajde pozdrav
marijam,jas odam utre vecer se zavisi od mojov meslak koga ke bide,mozebi utre mozebi ponedelnik,kaj zoran jovanovski sum,ti kaj koj dr si?i za koga ti e zakazan?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.11.2012 23:29:06
1mama
new york ne se grizi tolku steganjata se normalni,znaci lazni kontrakcii se, imas uste do denot.. opusti se,se ke bide vo red mora matkata da se priprema,skoro site go pominavme toa eve jas sum 38nedela pa sea drugo me stega i me boli ni ja veke neznam so....samo sakam pobrzo da se izlesnam...ke vidime utre so ke kazat....bidi mi pozdravena a i vie dragi ringerajki leka nok....lele me ubi maliov me utepa
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.11.2012 23:47:27
Фиданче
New york i mene denes poveke me stega stomakot, neli rekov bash ke vidam kolku chesto, ama ne mi izgleda tolku strasno :) na sredina me stega od pod gradite do dole. Skoro cel den. Ne me boli samo optegnuvanje chustvuvam. Jas mislev deka kontrakcii se od stranite bolki :) A kako ste so spienje mene mnogu mi e tesko da se namestam, cel saat se mestam duri da mozam normalno da pochnam da disam, a i togas najmnogu mrda i udira. 31 nedela sum, kako li e ponatamu Pozdrav pa pisete !!!