miana -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (14.1.2013 15:03:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Фиданче Zdravo [sm=nosecka.gif], eve najdov vreme [sm=smiley1.gif] kako sto vetiv da vi pisam poopsirno kako projdov vo GAK na poroduvanje . Mi pukna vodenjakot( onaka filmski :) lom napraviv po doma) na 31 vo 01-30 chasot i malku bese zelenkasta plodovata voda pa vednas samo se oblekov i trgnavme. Bolkite veke mi bea na 3 minuti. Me primija me vidoa na eho, se bese vo red bev otvorena 4-5 cm, ama [sm=duda.gif] karlichno i mi rekoa odma na boks. D-rite, sestrite , bolnicharkite site bea fini i bidejki samo jas bev za poroduvanje site bea so mene. E sega po protokol mora prvorotka da chekaat 4 saati da se otvara ako e vo red ctg-to, i me chekaa a jas bolki na 1 min, doagaat me proveruvaat samo 1 cm sum se otvorila i vo 6 saat se smiluva d-rot i me spremia za carski. Od 6-15 do 7-20 traese operacijata , super pomina , d-r Trajkovski Vlado me operirase i za nego nemam zborovi,korekten odnos, profesionalen, dojde i posle da me vidi kako sum. Isto i sestrite mi bea super, jas ochekuvav polos odnos od site ama nikoj ne bese so mene aroganten. Bebuska malku povrakjala a za toa mi kazaa posle 2 dena, deka bese zelenkasta plodovata voda, ama posle se sredi. MOzam samo da se pozalam od tie sestri sto trebase da mi pokazat kako se doi, ne mi pokazaa ko sto treba i na dohrana tamu mi bese malata ,pa doma koga dojdovme odma pochna da cica fala bogu. Sega sme super, si cicame i si spieme [sm=smiley1.gif] .Mene ranata i grbot od vcera mnogu malku me bolat i toa kaj i da e ke pomine :) Pozdrav do site ako sakate nesto slobodno prasajte so zadovolstvo ke vi odgovoram , i na site so lesno neka vi e [sm=smiley31.gif] Fidance ti cestitam..Neka e zivo i zdravo bebeto... Tvojov post mi potvrdi deka dr.Trajkovski e navistina mnogu covecen. Toj mene mi bese vrska,me poragase ( no jas sse porodiv prirodno ) i so dvete deca .Koga ggo prasav kako li ke mu se oddolzam - toj se nasmevna i mi rece - so treto... Osven tebe i mnogu drugi zeni go falea i so toa so potvrdi deka ne samo so mene ( bidejki mi bese vrska ) tuku so site e realen i pred se mnogu covecen..Alal da mu e .Bravo za nego uste ednas..Dolzna ke mu bidam cel zivot.
|
|
|
|