Pixa -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела (25.12.2012 12:31:59)
|
nine 1 може веќе си и породена ама јас ги читав постовите малку назад и ако си се уште загрижена за уреаплазмата сакав само да ти кажам дека јас ја имав во тек на цела бременост, се породив на 12.12.2012 со царски рез, и после сите испитувања се потврди дека бебето е негативно на уреаплазма, бактеријата не стигнала до него и се е ОК. Така не се секирај, и порано исто имам пишувано за уреаплазмата, присуството на бактеријата не предизвикува проблем, проблем е само ако бактеријата предизвика инфекција...а тоа се случува многу ретко и лесно се препознава зашто има симптоми како и секоја вагинална инфекција. ИЗВОРНА ПОРАКА: nine 1 Регина честитки и од мене! Инаку јас ве читам редовно и со вас сум често само што немав многу време за дружење,бидејќи не ми дозволуваше работата,сега кога сум дома имам време за се. Јас сум 37-ма недела и правев микробиолошки брисеви и по мое барање го повторив брисот од првиот пат кога ми излезе позитивен на уреаплазма уреалитика. Сега повторно ми ја најдоја таа бактерија и почнав да пијам еритромицин. Сакам да знам дали некој од вас имал искуство со оваа бактерија,веке доволно прочитав за неа,сакам да знам дали има штета за бебето доколку не ја довршам терапијата а да треба да се породам во тој период,или доколку немам време да направам контролен брис. До сега бременоста ми е во ред и бебето си напредува супер, Позз до сите идни мамички!
|
|
|
|