Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.1.2013 16:26:17
Simona_k
Да Алма бев ама на 15 имав викендот страшни болки во половината па еден ден порано се прикнав. Немав инфекција,бебето ми е карлично па притиска со нозете на бешиката А за болките во кичмата ми ги зголемија витамините,да не кревам тешко и сега за сега е добро ми помина.Ти како си?Помина ли инфекцијата?Беше на контрола?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.1.2013 16:54:40
oliva
eve i js da se priojavam,deneska bev na ctg,vo drzavna i dobro bese se,inaku i mene mnogu me boli polovinata,ako legnam nemozam sama da stanam,so prvoto detence se porodiv carski rez,e sega deneska dr. sto se pogodi tamu mi rece deka prirodno ke su m se poragala,i mnogu me isplasi,e sega me interesira dali moze na moe baranje da mi stavat epidural a seto toa jas da si go platam,poima nemam kako odat tie raboti i kako mozam da znam kaj koj dr ke se poragam,eve deneska se pogodi nekoj mile mlad decko,na slednoto ctg moze ke bide nekoj drug dr
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.1.2013 20:28:51
Фиданче
Simona k i mene mi bese karlichno cela bremenost, znachi moze do toa da e :) Pazi si se , ke pomine se ke se izdrzi, kaj mene ne se svrte i morase carski Oliva , nemozes da znaes kaj koj d-r ke se poragas, osven ako ne ti e zakazan carski, inaku koga ke te primat toj sto e na smena toj ke te poraga, mene mi se pogodi trajkovski i podobro ne mozese da bide Pozdrav i so lesno !!!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.1.2013 20:56:56
Simona_k
Јас кога бев на 4д ми кажаа дека е карлично,сега пак бев оваа недела на обична контрола (ехо)и мојата матична ми потврди. А на 4 д на докторката и кажав дека и првото ми е карлично и дека се породив со царски. Ја прашав дали има време да се сврти,дали е можен природен?А таа на кратко додаде:изгледа таква ти е матката(беа штрајковите па не им се збореше)
< Поракaта ја уредил Simona_k -- 18.1.2013 20:59:58 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.1.2013 22:11:23
almaskopje
Simona bev na kontrola,dr. infekcijata rece deka ja nema ama me bocka seuste dole stvarno neznam sto da kazam najverojatno e od bebeto,,ona vika nema infekcija a mene me pecka,a bebeto mi rece deka e pogolemo za 1 nedela poveke,neznam dali taka ke tera da bide pogolemo se do krajot,ne mi e jasno ako e pogolemo zarem mi se pomestuva i terminot za porano da se porodam,ne ja prasav dr,od sto se zbuniv.A custvuvam i nekoi grcevi kako pred da dobijam neznam dali taka treba ili nesto ne e vred lele aman veke se nesto mi se slucuva ovoj mesec a sto ubavo si terav do sega,,,pozzz do site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.1.2013 10:32:59
oliva
i kaj mene bebeto ese cela bremenost naprecno postaveno ,kicmata non stop me bolese,sega vo devetti mesec se namesti kako sto treba ama polovinata seuste me boli,jas sum 37 nedela i edvaj cekam da se porodam
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.1.2013 16:52:49
Simona_k
Алма не се страшно ако бебето е поголемо за една недела и кај мене е така па го водат 28ма недела а 27ипол сум,нека растат само.За пецкањето ти кажав и предходно го имам од време на време тоа е ширење на матката си расте се е тоа нормално. Олива ми даваш надеж... се мислам дека нема да ми се намести за природно ама ако може кај тебе ваљда и кај мене е можно тоа ме радува
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.1.2013 1:21:16
anailisav
zdravo ,seuste ne sum stasala do 3 tromesecje,se nadevam deka ke stasam i do ovde so Gospod napred samo,me maci eden problem pisav i na stranata za 2 tromesecje no sakam i tuka da go spodelam toa sto me maci,sekako poveke mislenja ne se na odmet.
osekam kako beb4eto me kloca vo dolniot del na matkata,pa se plasam da ne pogoduva bas na grloto,ima li mesto za panika,bidejki istovremeno osekam pritisok i na besikata,kako da me tera da odam vo wc? se nadevam ne e nisto strasno.
a i polovinata me zaboluva od vreme na vreme normalno li e toa? inaku 24 nedela sum pozdrav4e i so lesno neka ni e na site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.1.2013 17:27:14
Simona_k
Аnailisav мене тоа ми се случуваше околку 25-27недела и мислам дека е нормално,еве тоа се случува и кај алма а нема инфекција и се е во ред.Па веќе се големи бебињата што очекуваме да не галат?Нема веќе галење ќе се галиме кога ќе излезат
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.1.2013 18:41:47
almaskopje
Anailisav nemoj da se sekiras istoto i jas go custvuvam imav i infekcija i se plasev mislev deka e od toa,koga pojdov na ginekolog rece deka nema infekcija veke a toa cusvo na pritiskanje i cesto mokrenje e od bebeto. Dr.vika ne se plasi zivo sustestvo mrda vo tebe,taka da ako nemas nekoi drugi bolki ne se sekiraj,a za bolki vo kicma site trudnici mislam deka imaat,pozzz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 20.1.2013 21:46:55
anailisav
Vi blagodaram i na dvete,prva bremenost mi e,posle 2 i pol godini obidi ostanav bremenka i sega se plasam za se edno nesto,pa zatoa podobro da si prasam odkolku misla da me tepa. guski za dobra nok na site i
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.1.2013 20:14:26
Simona_k
Има ли трудници во третово тромесечје или не? Кај се изгубивте добри ли сте?Како мешковците,растете ли?Правевте ли некои испитувања.Јас бев на ехо месецов бебусов е супер си расте малку сме понапред за овој месец толку,а наредниот ќе испитуваме крв,мокрача,вагинално...така нешто ми потспомна матичнава.А може и бебево ќе се сврти надолу некако доста беше активно минатава недела еве денес некако ми "дреме" се одмара малку
< Поракaта ја уредил Simona_k -- 21.1.2013 20:15:09 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.1.2013 20:29:37
butterfly queen
i Jas sum veke 33 nedeli a mojata bebuska ne da mrda... legnam li da spijam si ja znae rabotata togas pocnuva da si se prevrtuva da si se mesti i toa kako jako mrda celo mese mi go rastresuva a mami so ne moze da spie pa i ne e vazno.... Pred 3 4 dena pocnav da osekam bolka epten dole kako odam epten me zaboluva pa mi kazaa bebuska e so glavata nadole veke i zatoa si pritiska tamu.... Vie trudnicki se spremivte li si iznakupivte li se ? poz do site xxx
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.1.2013 20:58:15
Simona_k
Jaс не се спремив зошто се ми е спремно првото ми е машко а и второво .Ги перев ги средив во вакумски кеси да знам кај се и што се па кога ќе дојде време само ќе ги извадам.Бебешкото креветче уште ни е во соба малиот(2,5месеци)до скоро си спиеше во креветче па сега со нас го научивме да го ослободи за бато и така butterfly queen кај мене се случува слично минатава недела многу мрдаше сега некако се смири ама најразиграни се кога ќе си легнеме да одмараме па врти,сучи бушави и уморни се будиме Ај уште малку имаш па ќе спиете после заедно со Се спреми ли?Што очекувате или ?
< Поракaта ја уредил Simona_k -- 21.1.2013 21:01:07 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.1.2013 22:13:48
butterfly queen
Busavi, nenaspana pa plus i na rab da se macime posle cel den Jas si kupiv kazi reci se uste koritce za da se bankame mi ostana zdravje toa planiram slednata nedela da kupam ama nekako rano mi se gleda za perenje na alistencata si vikam ima uste vreme, odam uste na rab pa si mislam ajde koga ke prestanam ke imam poveke vreme ,( uste 2 nedeli), sega se nekako vreme si nemam, prvo ke mi bide, mi rekoa pa ke vidime se nadevam ne zgresile se e rozovo so srcinja kupeno , ti Simona srekicka so se ti e veke spremno doma, ovoa misla bilo pa ovoa da ne mi treba pa toa, se tuku ke ti tekne na uste nesto neli? poz xxx
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.1.2013 22:28:21
Simona_k
butterfly queen се ми е спремно па пак ми текнува се понешто:дека шишенце мало ми треба..па незнам што.А ти можеш да си се организираш,кога ќе имаш послободно време на работа направи еден доооолг список(како мене )што ќе ти треба за лепотицата да не ти се создаде хаос кога ќе престанеш да одиш на работа.Веќе ќе знаеш што имаш и што ти треба само одиш да купиш и да наместиш,испереш,испеглаш...И спремна ќе бидеш да си го дочекаш Супер ќеркичка ќе си имаш другарка,потпора,помош... Јас треба тројца мажи да гледам море на трето ќе одам Поздрав и лесна ноќ на сите и
< Поракaта ја уредил Simona_k -- 21.1.2013 22:29:47 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 21.1.2013 22:41:57
butterfly queen
bas i mene deneska za tie mali sisenca mi tekna pa dali ke mi treba odma ??? cirkuzi sum, ke treba barem edno da si kupam pa posle ke vidime kako ke bide so princezkata,jorgance nemam pa si mislam kebenca imam 2 3 dosta ke bidat :D leto ide... kolku mnogu si sakav kerkicka sreka moja prva ako e stvarno duri ne mi se veruva inace i jas ke trebalo da odam do koj znae kolku Simona ti zdravje slednata godina pak pa za zensko poz dobra nok xxx
< Поракaта ја уредил butterfly queen -- 21.1.2013 22:42:45 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.1.2013 16:32:20
Simona_k
Уф доста ќе биде мислам... За второ немав абер ама маж ми сакаше ќерка за тато,зошто синот е на мајка ама ништо од бизнисот се си е за мама. Па му реков ај прави дур не сум се предомислила...и направи за трето....ќе размислам подобро
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.1.2013 20:02:51
Фиданче
Pozdrav od mene, jas da ve prasam, sto ke vi e sisence predvreme? Ako cica bebeto, sise ne mu se dava a i od bolnica ti vikaat chaj nikako ni voda ni nisto, taka da ako treba za dohrana , daj boze da ne treba, mazite ke vi kupat Jas ne kupiv pa fala bogu cicame.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.1.2013 20:57:10
Dreamline
Dragi ringerajki, jas se porodiv minatata sreda. Poroduvanjeto bese isklucitelno tesko, dolgo i bolno iako dobiv i epirduralna ( celi 22 sati) no sum srekna deka ne zavrsiv na carski. Trudot vredese i sega si se guskam doma so moeto since. Na site vi ja posakuvam ovaa sreka. :-)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.1.2013 21:01:23
Simona_k
Фиданче,со првото кога се породив на крај на памет ми беше шишенце,ама после еден месец ми затреба за бекутанче чајче против грчеви за стомачето. Незнаев какво ми треба среќа ми имаа донесено за повојница па ми се најде Не хитно ама се наоѓа. Вие си цицкате браво!!! Малку е мачно ама жена на се се навикнува,и јас го доев првото со 300 маки.Планирам и ова срце да го дојам само ме плаши што со првото кога бев бремена ми се појавуваше колострум од 6 месец а сега еднаш во 5от и толку го снема.Да не знаеш нешто?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 22.1.2013 22:12:20
Pixa
Еве јас ако може да дадам малку надеж. Воопшто немав колострум за време на бременост, видов дека го имам 2 дена по породување (се породив со царски), а доволно млеко, (без потреба за дохрана) имав дури единаесетиот ден по породувањето. Сега имам и премногу млеку, мора да се измолзувам. Така што, воопшто не се секирај за колострумот, ќе се регулира по породувањето