|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27....
10.1.2013 17:36:06   
Simona_k
Oстана ли некоја трудница во третото тромесечје?Еве јас денес влагам во 27та недела,ќе имам ли друштво?Ја чекам алма тука кај и да е во теков на неделава ке ми се придружи!user posted image

(Одговор на членот sanja.des)
Непосредна врска до пораките: 1126
11.1.2013 15:36:02   
manila
Zdravo devojki! Jas sum 31-va nedela, do sega se bese vo red i so mene i so plodot. Bebeto e golemko, skoro 2 nedeli so dimenziite e pred mene. Deneska bev na redovna kontrola i ginekologot utvrdi slab protok na krv niz umbilikalnata arterija. Mi zakaza za popladne CTG, rece najverojatno e momentalno, bidejki bebeto si napreduva. Ve molam dali nekoja od vas ima iskustvo so nesto slicno, bidejki jas se mrdnav od pamet. Ne mozam da docekam 5 saat za CTG-to. Pisete

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 1127
11.1.2013 15:59:38   
almaskopje
zdravo na site eve i jas vi se pridruzuvam vo treto tromesecie,,,pozzz

(Одговор на членот manila)
Непосредна врска до пораките: 1128
11.1.2013 17:29:53   
Simona_k
Добродојде Алма еве јас те чекав пиши како си помина ли инфекцијата?Јас на ехо сум на 16 ти се надевам дека се ќе биде добро.
manila пиши како помина,не сум имала слично искуство ама штом ти рекле дека е привремено не се нервирај те мислам пиши

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 11.1.2013 17:30:56 >

(Одговор на членот almaskopje)
Непосредна врска до пораките: 1129
11.1.2013 18:46:42   
almaskopje
Pa Simona vcera gi zavrsiv vaginaletite poslednive dva dena ne cuvstvuva peckanje dajboze da nemam veke infekcii,i da nemam predvremeno poroduvanje ti me utesi so tvojot primer.inaku i na mene mi e vtora bremenost na prvata super pominav sega malku potesko mnogu se zdebeliv i potesko mi e za stanuvanje od sega zamisli uste kolku ima pred mene.|Slednata nedela treba da odam na kontrola ke vidime sto ke kaze za bebeto.pozz pisi

Непосредна врска до пораките: 1130
11.1.2013 19:11:11   
Simona_k
Eпа баш ми е мило за тебе секако дека ќе помине...user posted image
А за килажата дури ми е срам да кажам ама ај еве со првото се поправив 30 кг, а сега сум 27 недела и сум поправена 10 user posted image 20 да се поправам цела бременост тоа ќе го сметам за напредок user posted image зошто моооогу мнооогу ми се јаде се ми се јадеuser posted image

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 11.1.2013 19:12:47 >

Непосредна врска до пораките: 1131
12.1.2013 13:43:29   
Фиданче
Zdravo user posted image , eve najdov vreme user posted image kako sto vetiv da vi pisam poopsirno kako projdov vo GAK na poroduvanje .
Mi pukna vodenjakot( onaka filmski :) lom napraviv po doma) na 31 vo 01-30 chasot i malku bese zelenkasta plodovata voda pa vednas samo se oblekov i trgnavme. Bolkite veke mi bea na 3 minuti. Me primija me vidoa na eho, se bese vo red bev otvorena 4-5 cm, ama user posted image karlichno i mi rekoa odma na boks. D-rite, sestrite , bolnicharkite site bea fini i bidejki samo jas bev za poroduvanje site bea so mene. E sega po protokol mora prvorotka da chekaat 4 saati da se otvara ako e vo red ctg-to, i me chekaa a jas bolki na 1 min, doagaat me proveruvaat samo 1 cm sum se otvorila i vo 6 saat se smiluva d-rot i me spremia za carski. Od 6-15 do 7-20 traese operacijata , super pomina , d-r Trajkovski Vlado me operirase i za nego nemam zborovi,korekten odnos, profesionalen, dojde i posle da me vidi kako sum. Isto i sestrite mi bea super, jas ochekuvav polos odnos od site ama nikoj ne bese so mene aroganten. Bebuska malku povrakjala a za toa mi kazaa posle 2 dena, deka bese zelenkasta plodovata voda, ama posle se sredi. MOzam samo da se pozalam od tie sestri sto trebase da mi pokazat kako se doi, ne mi pokazaa ko sto treba i na dohrana tamu mi bese malata ,pa doma koga dojdovme odma pochna da cica fala bogu. Sega sme super, si cicame i si spieme user posted image .Mene ranata i grbot od vcera mnogu malku me bolat i toa kaj i da e ke pomine :)
Pozdrav do site ako sakate nesto slobodno prasajte so zadovolstvo ke vi odgovoram , i na site so lesno neka vi e user posted image

Непосредна врска до пораките: 1132
12.1.2013 14:30:50   
almaskopje
Fidance vo koja nedela bese koga se porodi?

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 1133
12.1.2013 16:17:03   
bebuv4eto
Fidance da ti e zdrava i ziva kerkickata i raduvajte se sega so user posted image se najdobro !!!

Непосредна врска до пораките: 1134
13.1.2013 0:37:34   
sanja.des
najmili moi user posted image sakav samo da vi kazam deka na 09.01.2013 vo 17:25 na svet go donesov moeto prekrasnouser posted image se vika DAMJAN,se porodiv prirodno na GAK od vcera veke si se guskame doma,neopislivo e cuvstvoto koga si mama
So lesno na site

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 1135
13.1.2013 16:05:01   
Simona_k
Фиданче и Сања ве гушкам и user posted image user posted image ви посакувам многу здравје и среќа.Ви завидувам што си се гушкате со бебушките сакам и јас со моето ама ќе се стрпам уште 2-3 месеци.Поздрав и уживајте во глетката на тие прекрасни,мили,чисти,невини очиња

Непосредна врска до пораките: 1136
14.1.2013 11:05:29   
Фиданче
Se porodiv vo 39 + 1 , na 07.01 mi bese termin :)

Непосредна врска до пораките: 1137
14.1.2013 14:27:21   
dezdemona
Cestitki do fidance i sanja.des blaze si vi pominavte od redot heeh da se zivi i zdravi bepcinjata i jas edvaj cekam uste malku velguvam 36 nedela pa posle toa mi velat poopusteno i da se dvizam poveke, neznam kolku tezi mojava moma sega , inaku i jas sum na patoloska bremenost, mislam vo Gak da se poragam.
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1138
14.1.2013 14:43:53   
Melanija RR
dezdemona како лета времето лани кога се дружевме во Забременување а еве сега си во последно тромесечје ,многу ми е мило user posted image па со лесно и убаво да помине и да се изгушкаш со момата

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1139
14.1.2013 15:03:53   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Фиданче

Zdravo user posted image , eve najdov vreme user posted image kako sto vetiv da vi pisam poopsirno kako projdov vo GAK na poroduvanje .
Mi pukna vodenjakot( onaka filmski :) lom napraviv po doma) na 31 vo 01-30 chasot i malku bese zelenkasta plodovata voda pa vednas samo se oblekov i trgnavme. Bolkite veke mi bea na 3 minuti. Me primija me vidoa na eho, se bese vo red bev otvorena 4-5 cm, ama user posted image karlichno i mi rekoa odma na boks. D-rite, sestrite , bolnicharkite site bea fini i bidejki samo jas bev za poroduvanje site bea so mene. E sega po protokol mora prvorotka da chekaat 4 saati da se otvara ako e vo red ctg-to, i me chekaa a jas bolki na 1 min, doagaat me proveruvaat samo 1 cm sum se otvorila i vo 6 saat se smiluva d-rot i me spremia za carski. Od 6-15 do 7-20 traese operacijata , super pomina , d-r Trajkovski Vlado me operirase i za nego nemam zborovi,korekten odnos, profesionalen, dojde i posle da me vidi kako sum. Isto i sestrite mi bea super, jas ochekuvav polos odnos od site ama nikoj ne bese so mene aroganten. Bebuska malku povrakjala a za toa mi kazaa posle 2 dena, deka bese zelenkasta plodovata voda, ama posle se sredi. MOzam samo da se pozalam od tie sestri sto trebase da mi pokazat kako se doi, ne mi pokazaa ko sto treba i na dohrana tamu mi bese malata ,pa doma koga dojdovme odma pochna da cica fala bogu. Sega sme super, si cicame i si spieme user posted image .Mene ranata i grbot od vcera mnogu malku me bolat i toa kaj i da e ke pomine :)
Pozdrav do site ako sakate nesto slobodno prasajte so zadovolstvo ke vi odgovoram , i na site so lesno neka vi e user posted image

Fidance ti cestitam..Neka e zivo i zdravo bebeto...
Tvojov post mi potvrdi deka dr.Trajkovski e navistina mnogu covecen. Toj mene mi bese vrska,me poragase ( no jas sse porodiv prirodno ) i so dvete deca .Koga ggo prasav kako li ke mu se oddolzam - toj se nasmevna i mi rece - so treto... Osven tebe i mnogu drugi zeni go falea i so toa so potvrdi deka ne samo so mene ( bidejki mi bese vrska ) tuku so site e realen i pred se mnogu covecen..Alal da mu e .Bravo za nego uste ednas..Dolzna ke mu bidam cel zivot.

Непосредна врска до пораките: 1140
14.1.2013 20:14:36   
Simona_k
Ај јас да се исплачам да ми олесни:си имам мака со кичмата,крајот на 27ма недела сум.
Во саботата станав здрвена и еве уште се мачам утре одам на гинеколог да видам дали бебево на некој живец ме мава или сум се изместила некако во спиењеuser posted image

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 14.1.2013 20:15:15 >

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1141
14.1.2013 20:23:50   
kapina
i jas nemam zborovi za doktor trajkovski vtorata inseminacija mi ja pravese on sega i tretata on ke mi ja prave ovaa nedela se slusnav denes so nego utre pak ke se slusnam vo cetvrtok ke odam pak kaj nego

Непосредна врска до пораките: 1142
15.1.2013 16:13:45   
katalina1
Zdravo mesinja eve i jas vi se priklucuvam vo grupata, sega sum 28ma nedela.Sakam eden sovet od vas...treba da patuvam nedelava,a stradam od kinetoza(macnina pri patuvanje).Dali smeam da se napijam samo edno od onie apcinjata protiv povrakanje? Pozyuser posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1143
15.1.2013 17:34:34   
Simona_k
Каталина срце ако можеш да стиснеш заби и машки да издржиш?Да не пиеш никакви апчиња најубаво,ама ако ептен неможеш да издржиш појди кај матичниот ќе ти препише некој посигурни.Јас еве 4ти ден се мачам со болка во кичмата можам да пијам кетонали ама несакам ќе издржам за user posted image

(Одговор на членот katalina1)
Непосредна врска до пораките: 1144
15.1.2013 23:26:11   
Mia malecka
Ох рингерајки, секоја со својата мака деновиве. Јас пак од сабајлево со температура висока, до 38 ми се искачи, едвај се симна со по два парацетамоли одеднаш, ама пак околу 37, грлото боли, носот тече. Ужас! А еве влегувам во 36 недела. И сите дома сме вакви, веројатно е некој вирус!

Непосредна врска до пораките: 1145
17.1.2013 17:32:00   
nadbet
Cestitki Fidance i Sanja Des! user posted image user posted image user posted image
I jas se porodiv na GAK na 10.01 posle polnok i go imam sega za guskanje nasheto zlato koe e preslatko i mirnicko srcence. Malku se izmaciv posle carskiot ama za toa drugpat vazno sme si doma sega! user posted image user posted image
So lesno na site i se citame!

(Одговор на членот Mia malecka)
Непосредна врска до пораките: 1146
17.1.2013 19:06:54   
Simona_k
Mia malecka баш секој со својата мака...
Пиј лимон во гооолеми количини и по 2 кг на ден навечер пиј си млеко со горен шеќер
Да кажаа дека имало некој грип,прошеткувај си малку (во двор,пред зграда) и чист воздух нема лошо да ти дојде.
Nadbet честито ...синче?user posted image
Еве конечно убава вест да каже некојuser posted image
Најбитно е здрави и живи да сте уживајте
прв царски?

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 17.1.2013 19:07:35 >

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 1147
17.1.2013 19:54:08   
Фиданче
Simona_k ,i jas si go imav toj problem ama mene na kraj mi se pojavi bolkata , pij bedoksin , ne e voopsto steten , jas nesakav 2-3 dena da pijam ama posle eden tetin na maz mi, d-r mi reche slobodno da pijam, iako bolkite mi projdoa vo momentot koga mi pukna vodenjakot :) Pozdrav i so lesno !!!

Непосредна врска до пораките: 1148
17.1.2013 20:47:43   
Simona_k
Фиданче мило ми е што си тука и фала за советитеuser posted image
Еве јас пијам од се по нештоuser posted image магнезиум,калциум,б6 и така цел ден па 70% од денот во w.c си го поминувам
Подобро ми е сега дур не кренам нешто морам да се припазам уште малку па после ќе креваме има време

Непосредна врска до пораките: 1149
18.1.2013 0:02:11   
almaskopje
Simona dali bese na dr.na 16 mislam deka rece deka ke odis i sto ti kaza?

Непосредна врска до пораките: 1150
Страница:   <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?