Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 24.1.2013 18:24:58
almaskopje
neka mi kaze nekoja od vas sto da pijam protiv kiselina,ne pomaga ni mleko,ni maslinka,a tableti sube mi e da pijam,umrev od kiselinava duri me boli zeludnkov veke
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 24.1.2013 18:55:15
Simona_k
Еве јас,Алма едно советче може ќе ти помогне. И мене ништо не ми помагаше само кисела вода малку ме враќаше во живот,откако ќе пиев ќе се иждригав како говедче и ми олеснуваше,поготово ако имаш мака со понизок притисок ќе ти помогне и за тоа,башка што состои природен магнезиум значи ништо не губиш а пробај па кажи ми.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.1.2013 20:39:24
Nadia
Бремени сме веќе 36недели, супер се осеќаме, се движиме повеќе за да ни биде полено пораѓањето :) само сега се лечиме од бактерии, и се надевам дека пред да искочи се ќе биде во ред
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.1.2013 17:24:17
Simona_k
Nadia Ти посакувам лесен пораѓај,јас се породив летно време,натепав километража за цел живот!И пак царски поминав така да ако ти е мачно не се форсирај Како е пишано од господ така ќе биде
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 26.1.2013 22:14:05
Nadia
ИЗВОРНА ПОРАКА: Simona_k
Nadia Ти посакувам лесен пораѓај,јас се породив летно време,натепав километража за цел живот!И пак царски поминав така да ако ти е мачно не се форсирај Како е пишано од господ така ќе биде
фала ти симона.. така си е, како е пишано така и ќе биде..
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.1.2013 1:20:11
Simona_k
Oва спиењево нешто ми се поремети.А дојде ноќ очите 5 банки,а од сабајле сум како акра божја незнам кај се наоѓам,на работа дремам,ќе дојдам дома јадам,се туширам...и како да сум станала од спиење! Помош има ли лек!!!!????Цела недела ми е хаос
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.1.2013 11:57:49
Sonce_moe
Zdravo mamicki, Ne sum aktivna po forumive ama sega imam inspiracija za pisuvanje :) Bremena sum 27 nedela i od pred dva dena mi se pojavija bolki vo dolniot del na stomakot. Dali e toa normalno ili alarmantno e spored vashite iskustva. Kaj ginekologot na pregled sum duri posle 3 nedeli, dali da zakazam pregled porano ili da si cekam do togas. Tnx!
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.1.2013 14:49:52
Фиданче
Mene vo 23 nedela mi se pojavija bolki i d-rkata odma mi pregleda urina da ne imam bakterii, zosto i od toa moze da bolelo. Ako mozes krvna slika i urina proverisi pa ako ima nesto da te pratat na dopolnitelni ispituvanja ako ne togas od bebeto e ako e nisko. Kaj mene izleze deka nema bakterii se e vo red si piev magnezium i ne brzav mnogu koga pesachev :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.1.2013 16:47:55
Sonce_moe
Јас неодамна ги правев сите тие испитувања се беше во ред, а како што виде д-рот на последната контрола не ми е ниско поставено . Токму затоа се загрижив, незнам што друго би можело да биде...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.1.2013 22:17:44
anailisav
kako ste? nie sme dobri Fala mu na Gospod,eve denes vlegovme vo 26 nedela se nadevam da stigneme i do 40nedela,samo so Gospod napred. inaku nemam nekoi teskotii osven sto imam problem so stolicata,mnogu tesko odam vo wc,ako ne otidam podolgo cuvstvuvam grcevi,ima nekoj sovet kako da go nadminam ova? imam problem i so vaginalniot iscedok iako koristev vaginaleti gino daktarin no veke se naviknav na nego,gledam prisuten e kaj poveke trudnici,no ova so grcevite me zagrizuva na momenti. pozdrav4e za site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.1.2013 23:39:41
Simona_k
За исцедокот ти напишав во трудници во второто тримесечје а за столицата и јас го имав тој проблем до скоро ама откако почнав да јадам црн леб и јаболчиња(по 3-4 на ден) секој ден нормално си искачам само што и понатаму си имам гасови (мојте најверни другарчиња моментално)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 30.1.2013 11:16:22
Pixa
ИЗВОРНА ПОРАКА: Sonce_moe
Zdravo mamicki, Ne sum aktivna po forumive ama sega imam inspiracija za pisuvanje :) Bremena sum 27 nedela i od pred dva dena mi se pojavija bolki vo dolniot del na stomakot. Dali e toa normalno ili alarmantno e spored vashite iskustva. Kaj ginekologot na pregled sum duri posle 3 nedeli, dali da zakazam pregled porano ili da si cekam do togas. Tnx!
Ако ти е болката кај колковите или малку подолу кај препоните, може да е ширење на карлицата. Јас имав блага тапа болка тој период, траеше неколку дена, и така шеташе прво едната страна, па другата, па двете А не моменти и не беше блага, едвај одев. За 3-4 дена помина.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 30.1.2013 11:24:45
Pixa
ИЗВОРНА ПОРАКА: anailisav
inaku nemam nekoi teskotii osven sto imam problem so stolicata,mnogu tesko odam vo wc,ako ne otidam podolgo cuvstvuvam grcevi,ima nekoj sovet kako da go nadminam ova?
Пробај со суви сливи, кај мене помагаа, а можеш и ленено семе една/две лажички во малку јогурт или како зачин во јадењето и тоа го забрзува метаболизмот.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 30.1.2013 14:43:43
anailisav
Fala vi i na dvete,ke probam so jabolka simona,bidejki suvite slivi na pocetok mi pomagaa sega veke nemam fajde od niv,isto i leneno seme probav ne mi pomaga 3 dena po red piev so jogurt nautro i nemav korist,a crniot leb ne mozam da go jadam,ic ne mi e vkusen,zatoa ke probam so jabolka.a gasovite i kaj mene se prisutni me macat samo nekoi sto tesko izlevaat zatoa osekam kako grcevi vo stomakot dodeka da se oslobodat :),sto velite za caj od nane,dali moze da pomogne? ve guskame
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.1.2013 0:05:22
marija/
Здраво Рингерајки, како сте, Јас сум 31-ва недела бремена и имам голем проблем со киселини, не можам никако да си помогнам ми се појавуваат по цел и цела ноќ Ве молам за совет како да се справам со нив? Со лесно нека ни е на сите
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 31.1.2013 14:04:50
nadbet
Jas pred da se porodam gi reshavav kiselinite so Rupurut i samo toa mi pomagashe, nisto drugo. Ne e steten se razbira da ne ispiete poveke od 3-4 kutii za cela bremenost. Pozz
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.2.2013 18:53:04
Simona_k
Мене ништо не ми помагаше за киселините,си пиев само кисела вода таа ми ги ублажува и ми е подобро од неа ,еве влагам во 30 недела и од навика секој ден пијам по едно шише
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.2.2013 20:40:06
butterfly queen
Nisto ne pomaga ama aj si vikame ova da probame ona da probame pa nekoj pat ke pomine nekoj pat ne, i mene nekoj pat tolku nisto ne mi pomaga, jas ne sum vo mkd ne znam kaj nas dali ima ovde mi preporacaa od apteka edno kako sirup so vkus na pepermint gaviscon se vika pa epten koga ne biva toa go pijam i mi pominuva ama imam slusnato i deka bonboncinja od pepermint pomagaat a toa ne sum probala uste
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.2.2013 12:06:03
Фиданче
Alma, pij si bedoksin i poopustena ke bides i nema nikakva steta ni za ni za , slobodno pij i ako imas i problemi so nervi ke te smiruva, jas piev po preporaka od ginekolog i nekolku lekari na koi im se veruva i nemab problemi so spienje osven sto se stanuva za vo wc , ama odma prodolzuvav !!! So lesno
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.2.2013 13:14:33
butterfly queen
Zdravo mesenca Alma ne da ne mi se spie dezuram sekoja vecer po 3 4h, ovaa nedela prestanav i so rab mn me fakase dremka na rabota pa nemozev da izdrzam i tolku bese a sega doma si imam energija i bez spienje, Inace sum ok osven spienjevo sega za sega i kiselinite nekoj pat pred 3 4 nedeli pocesto gi imav, mi kazaa beba se spusta nadole pa me podzaboluva koga odam a sum sedela pred toa ama nis ajde uste malku ke izdrzam, 35 nedela sum, sega koga mislam kolku brzo mi pominaa a niz kolku maka minav prvite 3 meseci poz do drugite i ajde da slusneme drugite kako se cuvstvuvaat pred krajot poz i so lesno na site neka ni e
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.2.2013 18:27:03
Simona_k
Јас последениве две недели имам несоница...си дремам на форуми до 2-3 дури да заспијам 4 ме фаќа а сабајле(10-11) кога станувам цела сум искривена денот неможе да ми почне.... Ај си викам период е....наскоро пак ќе спијам како